GP Formule 1 van Nederland, Formule 1, motorsport weddenschappen
GP Formule 1 van Nederland, Formule 1, motorsport weddenschappen

GP Formule 1 van Nederland: Max Verstappen is favoriet in eigen land

Odds op: 30/08/2022

Circuit: Zandvoort

Voor de vijftiende etappe van het Formule 1-wereldkampioenschap reizen de chauffeurs af naar Nederland.

Wedden op de Formule 1 GP van Nederland. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Max Verstappen.

Verstappen kan de wereldtitel nu al ruiken

De Nederlandse Grand Prix keerde in 2021 terug op de Formule 1-kalender en werd vorig jaar symbolisch gewonnen door Nederlander Max Verstappen, die ruim 20 seconden voorsprong had op Lewis Hamilton.

Max Verstappen won de vorige race in België na een spectaculaire inhaalrace en kon na het afgelopen weekend zijn voorsprong in het kampioenschap op de concurrentie uitbreidden tot 93 punten. De regerend kampioen startte als 14e op de grid, na het krijgen van motorstraffen, maar wist toch als eerste binnen te komen. De 24-jarige racer kan de wereldtitel nu al ruiken, alhoewel er nog 7 races te gaan zijn.

De kans dat Max Verstappen de race wint staat op 1.57.

Leclerc wil de tweede plaats terugpakken

Leclerc pakte op de Grote Prijs in Spa-Francorchamps pas de zesde plaats, na een tijdstraf, en aangezien Sergio Perez als tweede eindigde is de Monegask nu zijn tweede plaats in het algemeen klassement kwijt.

Leclerc maakte een late pitstop voor zachte banden in een poging om de snelste ronde te rijden, maar miste het bonuspunt en kon maar net zijn vijfde plaats vasthouden. Nadat hij echter werd betrapt op te hard rijden in de pitlane, zakte hij door een straf van vijf seconden naar de zesde plaats in de race in België. De Ferrari-racer wil minstens tweede worden in het kampioenschap en moet daarom voor Perez in het klassement eindigden.

De odd voor een overwinning van Leclerc staat op 4.50.

De vorige winnaars

2021: Max Verstappen / Red Bull Racing-Honda

Toon andere wedopties

X