Premier Leauge winnaar, voetbalweddenschappen
Premier Leauge winnaar, voetbalweddenschappen

Winnaar van de Premier League: wie zijn de concurrenten van Man City?

Odds op: 9 augustus

De dominantie van City in de Engelse elite is de afgelopen seizoenen duidelijk geweest voor iedereen. Ze zouden op het punt kunnen staan om nog meer geschiedenis te schrijven tijdens het seizoen 2024-2025. Man City is daarom opnieuw de gedoodverfde favoriet om zichzelf op te volgen. Doe niet alsof je niet onder de indruk bent. Man City is de afgelopen seizoenen het dominante team in de top geweest, met het winnen van elk van de vier laatste Premier League-titels. De geschiedenis wacht op het team van Pep Guardiola, want zij zouden het eerste team kunnen worden dat vijf opeenvolgende kampioenschappen wint.

Wedden op de Premier League doe je samen met bwin. De Premier League gaat van start op 16 augustus. Er worden bij bwin speciale weddenschappen aangeboden op de top 4, top 6, top 10, degradatie, laatste plek en de PFA-speler van het seizoen 2024/25.

Kan iemand Manchester City van de troon stoten? Voor het negende jaar op rij is het team van Pep Guardiola de favoriet bij de bookmakers van bwin om de titel te veroveren. Met zes kampioenstitels in de afgelopen zeven jaar, waaronder een ongekende opeenvolgende vierklapper, lijkt de dominantie van City onwankelbaar.

Laten we de zeven meest waarschijnlijke uitdagers van City onderzoeken, gebaseerd op de ranglijst van vorig seizoen:

Potentiële uitdagingen voor Man City

Kans: 2.50.

City staat op het punt geschiedenis te schrijven door mogelijk het eerste team te worden dat vijf opeenvolgende kampioenschappen wint.

Ondanks hun dominante vorm, wordt City dit seizoen geconfronteerd met potentiële obstakels. Aan het begin van wat velen beschouwen als het moeilijkste seizoen van Manchester City sinds lange tijd, kregen de Premier League-kampioenen te maken met het grootste probleem: het aanstaande vertrek van Julian Alvarez naar Atlético Madrid voor 81,5 miljoen pond. City-manager Pep Guardiola wilde niet dat de 24-jarige aanvaller vertrok en – na het spelen van 103 wedstrijden in alle competities voor de club in de afgelopen twee seizoenen – zal zijn verlies niet gemakkelijk te boven komen.

Daarnaast is City betrokken bij een controverse met betrekking tot 115 vermeende financiële overtredingen, met een hoorzitting die in de herfst wordt verwacht. De uitkomst van deze procedures zou hun seizoen kunnen beïnvloeden, hoewel een oplossing pas tegen de volgende zomer wordt verwacht.

De aanhoudende achtervolging van Arsenal

Kans: 2.65.

Vorig seizoen: 2e (2 punten achter City)

Belangrijke aankoop: Riccardo Calafiori (42 miljoen pond van Bologna)

Vooruitzichten: na twee opeenvolgende tweede plaatsen lijkt Arsenal klaar om een serieuze uitdaging aan te gaan. De toevoeging van de veelzijdige verdediger Calafiori en de permanente overname van doelman David Raya versterken hun selectie. Echter, het ontbreken van een productieve aanvaller blijft een mogelijke zwakte. Arsenal, eeuwige nummer twee in de afgelopen seizoenen, blijft de dichtstbijzijnde uitdager van City. Hoewel ze aan het eind van het vorige seizoen bovenaan stonden, slaagde Arsenal er niet in om bovenaan te eindigen.

Manager Mikel Arteta richt zich op het versterken van het team, vooral in de aanvalszones, om eindelijk hun potentieel te benutten.

Het nieuwe hoofdstuk van Liverpool

Kans: 7.50.
Vorig seizoen: 3e (9 punten achter City)

Belangrijke verandering: de nieuwe coach Arne Slot vervangt Jürgen Klopp

Vooruitzichten: het post-Klopp tijdperk begint met Slot die een op bezit gebaseerd speelstijl implementeert. Hoewel er nog geen grote aankopen zijn gedaan, maken de solide kern en het winnende karakter van Liverpool hen tot eeuwige titel pretendenten. The Reds sloten het vorige seizoen goed af door zich met 82 punten te verzekeren van een plek in de Champions League. Het leiderschap van Slot en de onzekerheid rondom sleutelspelers zoals Virgil van Dijk en Mohamed Salah zullen cruciaal zijn terwijl Liverpool deze overgang doormaakt.

De ambities van Chelsea

Kans: 17.00
Vorig seizoen: 6e (28 punten achter City)

Belangrijke verandering: nieuwe manager Enzo Maresca

Vooruitzichten: een nieuwe zomer vol omwentelingen op Stamford Bridge maakt de vooruitzichten van Chelsea onzeker. Maresca moet de uitdaging aangaan om een jong team om te vormen tot titelkandidaten, waarbij kwalificatie voor de Champions League een realistischer doel lijkt.

Manchester United vertrouwt op Ten Hag

Kans: 21.00
Vorig seizoen: 8e (31 punten achter City)

Belangrijke aankopen: Joshua Zirkzee (36,5 miljoen pond van Bologna), Leny Yoro (52 miljoen pond van Lille)

Vooruitzichten: een teleurstellend resultaat in de competitie werd enigszins gered door een overwinning in de FA Cup. Manager Erik ten Hag blijft aan het roer, maar zorgen over blessures en de behoefte aan defensieve versterkingen zorgen voor onzekerheid.

De voortdurende uitdaging van Tottenham

Kans: 21.00
Vorig seizoen: 5e (25 punten achter City)

Belangrijke aankoop: Archie Gray (30 miljoen pond van Leeds)

Vooruitzichten: na een veelbelovend begin onder leiding van Ange Postecoglou vorig seizoen, streven de Spurs naar consistentie. Jonge aankopen zoals Gray tonen een bereidheid tot lange-termijnontwikkeling, maar een onmiddellijke titelstrijd lijkt onwaarschijnlijk. Ze eindigden vorig seizoen als vijfde, waarmee ze zich verzekerden van een plaats in de Europa League. De top 4 lijkt realistischer voor de Spurs met een notering van 2.

Aston Villa is tactisch sterker onder Emery

Kans: 51.00
Vorig seizoen: 4e (23 punten achter City)

Belangrijke aankopen: Amadou Onana, Ian Maatsen, Ross Barkley

Vooruitzichten: Unai Emery heeft Villa getransformeerd tot een Champions League-deelnemer. Ondanks enkele spelersverkopen zorgen slimme aankopen en de tactische kennis van Emery ervoor dat Villa een outsider is in de titelrace.

Newcastle is de nieuwe rijke club

Kans: 34.00
Vorig seizoen: 7e (31 punten achter City)

Belangrijke factor: behoud van sleutelspelers en manager Eddie Howe

Vooruitzichten: na het missen van Europees voetbal hoopt Newcastle zich te herstellen. Financiële beperkingen kunnen de transfers beperken, maar het behouden van sterren zoals Isak en Guimaraes is cruciaal voor hun ambities.

Vooruitzichten voor het nieuwe seizoen

Het komende seizoen belooft opwinding en drama. De dominantie van City is onbetwist, maar mogelijke spelersvertrekken en juridische problemen zouden de speelregels kunnen gelijkmaken. Arsenal staat klaar om te profiteren van elke fout van City, terwijl Liverpool onder nieuw leiderschap streeft naar een herbevestiging van hun aanwezigheid. Chelsea en Manchester United dingen mee naar de topplaatsen, en Tottenham of Newcastle blijven een serieuze concurrent.

Terwijl de activiteit op de transfermarkt toeneemt en de internationale toernooien eindigen, werken teams hun strategieën bij. Manchester City blijft de favoriet, maar het competitieve landschap van de EPL zorgt ervoor dat niets gegarandeerd is. Het toneel is klaar voor een ander spannend seizoen van Engels voetbal, met alle ogen gericht op de vraag of City geschiedenis kan schrijven of dat hun rivalen eindelijk de regerende kampioenen kunnen onttronen.

Vorige winnaars

  • 2024 : Man City
  • 2023 : Man City
  • 2022 : Man City
  • 2021 : Man City
  • 2020 : Liverpool
  • 2019 : Man City
  • 2018 : Man City
  • 2017 : Chelsea
Live Odds

Toon andere wedopties

X