Formule 1 omdat
Formule 1 omdat

Wat kun je verwachten van de transferperiode van januari 2023?

Nu de nationale competities in heel Europa worden hervat na het WK, is de transferperiode van januari 2023 nog maar net geopend en beginnen clubs op zoek te gaan naar versterking.

We hebben de selecties en prestaties van elke club in de vijf beste competities van Europa geanalyseerd om erachter te komen wie wat nodig heeft.

Premier League

Brighton heeft dit seizoen beter gepresteerd ondanks het verlies van zijn manager en een aantal belangrijke spelers aan grotere clubs, maar ze zouden er goed aan doen om een deel van hun transferinkomsten te herinvesteren om hun gelederen te versterken. Het team vertrouwt namelijk nogal vaak op dezelfde elf spelers en kan wat meer breedte gebruiken.

De Seagulls zouden in januari meer vertrekkers kunnen zien aangezien middenvelder Mac Allister indruk maakte tijdens de overwinning van de Argentijnse Wereldbeker, dus ze zouden er goed aan doen om te beginnen met winkelen.

Youri Tielemans van Leicester en Wilfried Zaha van Crystal Palace lijken elk seizoen in verband te worden gebracht met grote transfers, maar nu hun huidige contracten aflopen, zou dit het jaar kunnen zijn waarin hun clubs besluiten de spelers al in de winter te verkopen.

In Noord-Londen zal Antonio Conte naar verwachting overwegen om de achterlijn van Tottenham te versterken, aangezien de Spurs dit seizoen de op twee na meeste passes hebben gegeven in het derde van het veld.

La Liga

Nu Atlético Madrid uit Europa is en terrein verliest in de competitie, zou een winterse opfrisbeurt het antwoord kunnen zijn. De ploeg van Diego Simeone is een van de oudste in de competitie, met een gemiddelde teamleeftijd van iets meer dan 29. Het is daarom tijd om wat jongere spelers aan te gaan trekken.

Nadat het Argentijnse duo Rodrigo de Paul en Nahuel Molina een hoofdrol speelden in de WK-triomf van hun land en het contract van Thomas Lemar afloopt, zijn er genoeg activa die Simeone kan verzilveren om een herschikking te financieren.

Serie A

Napoli heeft dit seizoen een indrukwekkende prestatie neergezet aan de top van de Italiaanse competitie, maar de ploeg rekent net als uitdagers Lazio en Roma op een kleine spelerskern en zou dus baat kunnen hebben bij enkele versterkingen.

Inter heeft het dit seizoen moeilijk in de achterlinie, slechts zes Serie A-ploegen hebben meer doelpunten tegen gekregen en het team moet daarom een extra verdediger aantrekken. Zowel Milan Skriniar als Stefan de Vrij hebben deze zomer geen contract meer, dus als je nu wat geld voor het duo ophaalt, kan dat het geld opleveren dat nodig is voor een nieuwe defensieve linie.

Bundesliga

Freiburg heeft dit seizoen indruk gemaakt en staat momenteel tweede achter Bayern München, maar geen enkele Bundesliga-ploeg rekende meer op zijn basiselftal. Het zal daarom moeilijk worden om aan de top te blijven, tenzij wat extra spelers gehaald worden.

Europa League-kampioen Eintracht Frankfurt doet het uitstekend dit seizoen en strijdt om de Europese plaatsen. Evan Ndicka en Daichi Kamada zien hun contract aflopen op het einde van het seizoen en daarom moet het team op zoek gaan naar versterkingen. Beide spelers staan namelijk op de radar van Premier League-clubs en die zullen mogelijk niet wachten tot de zomer om de spelers transfervrij aan te kunnen trekken. De ploegen hebben geld genoeg in Engeland.

Ligue 1

Lens is een underdog voor de titel en staat momenteel op de tweede plaats in het klassement, maar leunt sterk op hun belangrijkste spelers in het eerste elftal. De komst van enkele versterkingen zou daarom overwogen kunnen worden als zij de ambitie hebben om zich na twee opeenvolgende zevende plaatsen te kwalificeren voor de Champions League volgend seizoen.

Aan de andere kant van de tabel zullen de twee Marokkanen uit Angers, Azzedine Ounahi en Sofiane Boufal, zeker aanbiedingen krijgen na hun indrukwekkende prestaties op het WK. We zouden ook vertrekkers kunnen zien tijdens de transferperiode van januari 2023 in Lyon, waar middenvelder Houssem Aouar en aanvaller Moussa Dembele het einde van hun contract naderen en interesse hebben gewekt bij topclubs.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X