7 transfervrije spelers deze zomer
7 transfervrije spelers deze zomer

7 transfervrije spelers deze zomer

De voetbalwereld staat aan de vooravond van een opwindende zomer waarin verschillende topspelers transfervrij worden. Dit biedt clubs de unieke kans om zonder transferkosten hoogwaardige spelers binnen te halen. Hier volgt een overzicht van de top 7 spelers die in de zomer van 2024 transfervrij zijn, met een focus op hun recente prestaties, potentiële toekomstige clubs, en wat ze kunnen toevoegen aan hun nieuwe teams.

1) Kylian Mbappe (PSG)

Paris Saint-Germain (PSG) staat voor een uiterst zenuwslopende situatie met betrekking tot het aflopende contract van Kylian Mbappe. Ondanks de aanlokkelijke interesse vanuit Saudi-Arabië, heeft Mbappe zijn zinnen gezet op een verhuizing naar Real Madrid. Dit laat PSG in een lastige positie, waarbij ze machteloos lijken om hun grootste troef voor niets te laten gaan.

De Franse superster heeft de voetbalwereld in spanning gehouden met zijn contractonderhandelingen. Het lijkt erop dat Mbappe graag wil wachten op een mogelijke transfer naar Real Madrid, ondanks dat PSG hem een astronomisch salaris van ongeveer 1,91 miljoen euro per dag heeft aangeboden. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de toekomst van Mbappe, terwijl PSG zich afvraagt of ze hem kunnen behouden.

2) Adrien Rabiot (Juventus)

Adrien Rabiot bevond zich op het punt om een vrije agent te worden deze zomer, totdat hij besloot zijn contract met Juventus met nog een jaar te verlengen. Deze verrassende zet heeft de geruchtenmolen over zijn toekomst weer doen draaien. Met zijn verleden bij Manchester United, blijven speculaties over een mogelijke terugkeer naar de Premier League hoogtij vieren.

De Franse middenvelder staat bekend om zijn veelzijdigheid en heeft in het verleden laten zien dat hij een waardevolle aanvulling kan zijn voor verschillende topclubs. Terwijl hij zijn vaardigheden op het veld blijft tonen, zal de komende tijd onthullen waar zijn volgende bestemming zal zijn.

3) Piotr Zielinski (Napoli)

Piotr Zielinski koos ervoor om aanbiedingen uit Saudi-Arabië af te wijzen en te wachten op een nieuw contractvoorstel van Napoli. De onderhandelingen zijn gaande, maar er zijn berichten dat Napoli niet bereid is om dezelfde voorwaarden te bieden als zijn huidige contract. Dit kan betekenen dat compromissen moeten worden gesloten om tot een overeenkomst te komen.

De Poolse middenvelder heeft zich bewezen als een belangrijk onderdeel van het Napoli-team en zijn toekomst zal een grote rol spelen in de plannen van de club. Napoli zal moeten beslissen of ze bereid zijn om Zielinski te behouden tegen de prijs die hij zoekt, of dat ze op zoek moeten gaan naar alternatieven op de transfermarkt.
transfervrije spelers

4) Guido Rodríguez (Real Betis)

Guido Rodríguez heeft de aandacht getrokken van clubs zoals Liverpool, AC Milan en Napoli, die allemaal geïnteresseerd zijn in zijn diensten. De Argentijnse middenvelder heeft toegegeven dat er nog steeds onopgeloste kwesties zijn die moeten worden aangepakt als hij bij Real Betis wil blijven. “Ik zal proberen zo eerlijk mogelijk te zijn: ik ben tevreden, ik ben blij, de club wil dat ik blijf, en ik wil ook blijven, maar er zijn bepaalde zaken die besproken moeten worden,” aldus Rodríguez.

Zijn toekomst hangt af van de uitkomst van deze onderhandelingen en of de betrokken partijen tot een overeenkomst kunnen komen. Clubs als Liverpool en Milan zullen de ontwikkelingen nauwlettend volgen, in de hoop dat ze de getalenteerde middenvelder kunnen versterken.

5) Rafa (Benfica)

Rafa, de 30-jarige aanvaller van Benfica, heeft interesse gewekt van Crystal Palace nu zijn contract bij de Portugese club afloopt. De Portugees had een indrukwekkend seizoen waarin hij 9 doelpunten scoorde en 8 assists gaf, wat hem tot een gewilde speler maakt op de transfermarkt.

Zijn veelzijdigheid in de aanval en zijn bewezen vermogen om doelpunten te maken en assists te leveren, maken Rafa een aantrekkelijke optie voor clubs die op zoek zijn naar offensieve versterking. Zijn toekomst zal afhangen van de aanbiedingen die hij krijgt en welke uitdaging hij verkiest voor het volgende hoofdstuk van zijn carrière.

6) Aaron Wan-Bissaka (Man Utd)

Niet zo lang geleden zou het voorstel van een nieuw contract voor Aaron Wan-Bissaka belachelijk zijn geweest, zelfs voor Manchester United, dat een geschiedenis heeft van het behouden van ‘dode hout’. Echter, in de tweede helft van het vorige seizoen slaagde coach Ten Hag erin om vorm en zelfvertrouwen te ontlokken bij de rechtsback. Manchester United heeft een optie om zijn contract met nog een jaar te verlengen, wat vrijwel zeker zal gebeuren gezien zijn groeiende prestaties.

Wan-Bissaka heeft laten zien dat hij zijn potentieel kan waarmaken en zich kan ontwikkelen tot een van de beste rechtsbacks in de Premier League. Zijn toekomst lijkt nu veelbelovender dan eerder, en Manchester United zal er alles aan doen om zijn diensten te behouden.

7) Mario Hermoso (Atletico Madrid)

De verdediger Mario Hermoso is op verschillende momenten dit jaar in verband gebracht met clubs als Manchester City, Nottingham Forest en clubs in Saudi-Arabië. Desondanks heeft hij zich teruggevochten naar een plaats in het eerste elftal van Atletico Madrid. “Een aflopend contract? Daar denk ik niet aan, ik maak me meer zorgen over het blijven spelen,” verklaarde Hermoso in november.

Hermoso’s prioriteit ligt duidelijk bij zijn prestaties op het veld en het verdienen van speeltijd. Zijn toekomst zal afhangen van zijn blijvende impact bij Atletico Madrid en of andere clubs bereid zijn hem aan te trekken.

X