Westerlo - AA Gent, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen
Westerlo - AA Gent, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

Westerlo – AA Gent: de Gentenaars zijn al zeker van groepswinst

Odds op: 23/05/2023

De vierde speeldag van de Europe play-offs van de Jupiler Pro League. Westerlo neemt het thuis op tegen AA Gent.

Als we kijken naar hun afgelopen 6 onderlinge resultaten en teruggaan naar, zien we dat AA Gent vaak aan het langste eind trekt. Westerlo heeft geen enkele overwinning kunnen boeken.

Wedden op Westerlo – AA Gent. De noteringen zijn in het voordeel van de Gentenaars.

Westerlo staat op de laatste plaats

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 3.90.

Westerlo won op de vorige speeldag met 3-0 thuis tegen Standard en is zo op gelijke hoogte gekomen met de Luikenaars. Beide teams hebben nu 30 punten, maar de Kemphanen blijven wel op de laatste plaats staan. In die wedstrijd had KVC Westerlo 55% balbezit en 11 schoten naar doel waarvan 8 op doel. Maxim De Cuyper en Nene Dorgeles (twee keer) zorgden voor de doelpunten voor Westerlo.

In wedstrijden van Westerlo vallen de laatste weken heel wat doelpunten. Alleen al in de laatste 6 wedstrijden van Tuur Dierckx en co zijn er in totaal maar liefst 21 doelpunten gescoord door beide teams samen. Dat is een gemiddelde van 3,5 doelpunten per wedstrijd. 10 van de doelpunten werden gemaakt door Westerlo.

Het team scoorde in zijn laatste 5 wedstrijden telkens minstens een doelpunt. Zet daarom in op ‘beide teams scoren’ en win 1.49.

AA Gent is al zeker van groepswinst

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 1.85.

AA Gent speelde op de derde speeldag van de play-offs 2-2 gelijk thuis tegen Cercle Brugge en het team is zo zeker van groepswinst. In die wedstrijd had KAA Gent 58% balbezit en 14 doelpogingen waarvan 8 op doel. Gift Emmanuel Orban en Hugo Cuypers stonden aan het kanon voor de Oost-Vlamingen. De Gentenaars mogen door het gelijkspel tegen Cercle volgend seizoen de voorrondes van de Conference League spelen.

Aangezien Gent al zeker is van Europees voetbal is de vraag of enkele jongeren de kans zullen krijgen in het team. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de play-offs en we verwachten daarom dat trainersstaf van Gent zal kiezen om enkele nieuw namen aan de aftrap te brengen met het oog op volgend seizoen.

De troepen van Hein Vanhaezebrouck scoren makkelijk doelpunten, maar krijgen ook vaak tegendoelpunten binnen. Tegen AA Gent werd namelijk in 5 van hun laatste 6 wedstrijden gescoord, waarbij de tegenstanders in totaal 10 keer scoorden in deze 6 wedstrijden. We zien Gent wel als favoriet om de wedstrijd te winnen. Zet daarom in op ‘AA Gent / AA Gent’ en win 2.85 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

 

Toon andere wedopties

X