Winnaar Europe Play-offs odds en voorspellingen | voetbalweddenschappen | bwin
Winnaar Europe Play-offs odds en voorspellingen | voetbalweddenschappen | bwin

Winnaar Europe play-offs: AA Gent is bijna zeker van groepswinst

Odds op: 16/05/2023

Nu de play-offs na het reguliere seizoen van de Jupiler Pro League halverwege zijn, is het tijd om te kijken naar de favorieten om de Europe play-offs van de Jupiler Pro League te winnen in 2022-23.

Vorig seizoen eindigde AA Gent bovenaan het klassement in de Europe play-offs, Racing Genk werd tweede, Sporting Charleroi derde en KV Mechelen vierde.

Zet in op de winnaar van Europe play-offs van de Jupiler Pro League 2022/2023, AA Gent is bijna zeker van groepswinst.

AA Gent is de grote favoriet

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie heeft Club Brugge een overtuigende 7-0 overwinning behaald tegen Eupen, waardoor ze zich hebben geplaatst voor de Champions Play-off. AA Gent daarentegen heeft een slechte zaak gedaan door te verliezen van KV Oostende en werd zo veroordeeld tot PO2-voetbal. De Buffalo’s hadden na een geweldige comeback de vierde plaats veroverd en hadden slechts één overwinning nodig om zich te kwalificeren voor de Champions’ play-offs, maar als gevolg van deze teleurstellende nederlaag moeten de Gentenaars nu genoegen nemen met de vijfde plaats en deelname aan de Europe play-offs.

In PO2 zijn de troepen van Hein Vanhaezebrouck meteen goed van start gegaan en het team won zijn eerste drie wedstrijden allemaal. Het team heeft nu 37 punten, 7 meer dan Standard Luik en 8 meer dan Cercle Brugge en is daarom zo goed als zeker van groepswinst en de voorrondes van de Europa Conference League. 3 op 9 pakken in de resterende 3 matchen is genoeg om de concurrentie achter zich te houden.

Standard en Cercle maken theoretisch nog kans

Standard en Cercle maken theoretisch gezien nog kans om over AA Gent naar de leidersplaats te springen, maar geen enkele analist gelooft nog in een dergelijk scenario voor één van deze twee teams. Cercle gaat op de vierde speeldag op bezoek bij AA Gent en zou de strijd in principe opnieuw een beetje spannend kunnen maken, maar na de 0-4 pandoering dat het van de Gentenaars ontving op de vorige speeldag lijkt dit vrij onwaarschijnlijk. We verwachten daarom dat de trainers van Standard, Cercle Brugge en ook Westerlo in de resterende 3 wedstrijden ook kansen zullen geven aan jongere spelers en zullen starten met de voorbereiding van het volgende seizoen.

Toon andere wedopties

X