Engeland (u21) - Portugal (u21), voetbalweddenschappen
Engeland (u21) - Portugal (u21), voetbalweddenschappen

Engeland (O21) – Portugal (O21): de topper van de kwartfinales

Odds op: 29/06/2023

De kwartfinales van het Europees Kampioenschap voor Beloften. Engeland neemt het op tegen Portugal.

Het Europees kampioenschap voor beloften, ook wel bekend als het UEFA European Under-21 Championship, kent een rijke geschiedenis. Het toernooi vond voor het eerst plaats in 1978 en sindsdien wordt het elke twee jaar georganiseerd. Het is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze jeugdtoernooien ter wereld.

Het EK voor beloften richt zich op spelers onder de 21 jaar, wat betekent dat de deelnemende spelers geboren moeten zijn op of na 1 januari van het jaar waarin het toernooi plaatsvindt. Dit zorgt voor een competitie tussen jonge talenten die strijden om de eer van hun land.

Wedden op Engeland (O21) – Portugal (O21). De noteringen zijn in het voordeel van de Engelsen.

Engeland domineerde zijn groep

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.30.

Engeland, geplaatst in Groep C naast Duitsland, Tsjechië en Israël, toonde een indrukwekkende vorm. Na een eerste overwinning tegen Tsjechië kon het team profiteren van de tweede nederlaag van Duitsland door te winnen van Israël en zo de eerste plaats in de groep veilig te stellen.

Het recente succes is ongetwijfeld de vrucht van een getalenteerde generatie die dit jaar in Engeland opkomt. Jonge spelers zoals Emile Smith-Rowe, die indruk maakten ondanks een moeilijk seizoen bij Arsenal, toonden hun vertrouwen en potentieel. Smith-Rowe, met tot nu toe twee doelpunten op zijn naam, heeft samen met andere rijzende sterren zoals Harvey Elliot en Anthony Gordon allemaal een groot potentieel getoond op dit toernooi.

De huidige vorm van Engeland is veelbelovend. Naast hun eerste twee overwinningen op Euro u21, zegevierden ze ook tegen gerenommeerde teams zoals Frankrijk, Duitsland en Italië in hun recente confrontaties. Het is dan ook logisch dat zij gerekend worden tot de favorieten om de competitie te winnen, met een quotering van 4.50.

Wedden op het Europees Kampioenschap voor Beloften doe je bij bwin

Portugal kon zich in extremis plaatsen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 3.00.

Geplaatst in groep A naast België, Nederland en Georgië, werd Portugal eerst verrast met een nederlaag tegen het kleine duimpje van de groep, Georgië met een score van 2-0. Na een gelijkspel tegen Nederland (0-0) had Portugal een mirakel nodig door te winnen van België terwijl hij hoopte op iets anders dan een overwinning voor Nederland tegen Georgië.

Het wonder gebeurde toen Portugal in de 89e minuut een strafschop benutte, terwijl Nederland het tegen Georgië niet beter deed dan een gelijkspel. De Belgen keken naar de scheidsrechter na een heel licht gefloten penalty maar eigenlijk hadden de jonge Rode Duivels al kansen genoeg gehad om zich te kunnen plaatsen voor de volgende ronde, zeker na de teleurstellende wedstrijden tegen Nederland en Georgië op de eerste twee speeldagen. Uiteindelijk is het dus Portugal die verrassend naar de kwartfinales mag gaan. Zet in op ‘X of Portugal’ en win 1.83 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

 

Toon andere wedopties

X