Frankrijk (O21) - Oekraïne (O21), voetbalweddenschappen
Frankrijk (O21) - Oekraïne (O21), voetbalweddenschappen

Frankrijk (O21) – Oekraïne (O21): de Fransen moeten op hun hoede zijn

Odds op: 29/06/2023

De kwartfinales van het Europees Kampioenschap voor Beloften. Frankrijk neemt het op tegen Oekraïne.

Het Europees kampioenschap voor beloften, ook wel bekend als het UEFA European Under-21 Championship, kent een rijke geschiedenis. Het toernooi vond voor het eerst plaats in 1978 en sindsdien wordt het elke twee jaar georganiseerd. Het is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze jeugdtoernooien ter wereld.

Het EK voor beloften richt zich op spelers onder de 21 jaar, wat betekent dat de deelnemende spelers geboren moeten zijn op of na 1 januari van het jaar waarin het toernooi plaatsvindt. Dit zorgt voor een competitie tussen jonge talenten die strijden om de eer van hun land.

De twee teams stonden al tegenover elkaar in de kwalificatiewedstrijden voor dit EK met de Bleuets die de heenwedstrijd thuis met 5-0 wonnen, voordat ze met 3-3 gelijkspeelden terugwedstrijd. De Oekraïners wonnen in 2016 ook een kwalificatieduel met 1-0, nadat de Fransen de heenwedstrijd met 2-0 wonnen.

Wedden op Frankrijk (O21) – Oekraïne (O21). De noteringen zijn in het voordeel van de Engelsen.

Frankrijk wil het toernooi winnen

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.65.

Frankrijk won al zijn wedstrijden in een groep met Italië, Noorwegen en Zwitserland. Op de eerste speeldag wonnen de Fransen met 2-1 tegen Italië, op de tweede speeldag met 0-1 tegen Noorwegen en op de laatste speeldag won het team overtuigend met 1-4 van Zwitersland. De Fransen pakten 9 op 9 en zetten zo hun ambitie om het toernooi te winnen nog wat kracht bij.

De Fransen behoren met een quotering van 5.00 tot de favorieten voor de eindzege, maar hebben een ingewikkelde voorbereiding achter de rug met 4 wedstrijden zonder winst tegen Spanje, Engeland (4-0 nederlaag), Noorwegen en België. Het zal dus afwachten zijn of de Bleuets de druk van een knock-outwedstrijd kunnen weerstaan. Zet in op een overwinning of een gelijkspel van Frankrijk om te profiteren van een quotering van 1.17.

Wedden op het Europees Kampioenschap voor Beloften doe je bij bwin

Oekraïne wil voor een stunt zorgen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 5.25.

Onder leiding van Mudryk, speler van Chelsea, werd Oekraïne onder 21 geplaatst in een groep bestaande uit Kroatië, Roemenië (die thuis speelde) en Spanje, de grote favorieten van dit toernooi. Na kwalificatie in de kwartfinales te hebben verzekerd dankzij overwinningen zonder tegendoelpunten tegen Kroatië en Roemenië, zou Oekraïne op de laatste dag de eerste plaats van de groep betwisten met Spanje.

De ploeg wist tegen de jonge Spanjaarden balbezit te houden en ging de rust in met een 0-1 voorsprong. De Spanjaarden kwamen echter op gelijke stand net na de rust en beide teams scoorden nog een doelpunt in het slot van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel en Spanje mag zo als groepswinnaar aan de kwarfinales beginnen.

Krijgen we een spannede wedstrijd te zien? Zet in op een wedstrijd met minder dan 2,5 doelpunten en win 1.72 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X