Ligue 1 winnaar, voetbalweddenschappen
Ligue 1 winnaar, voetbalweddenschappen

Ligue 1: 17 teams plus PSG

Odds op: 20 augustus

Paris Saint-Germain is momenteel drievoudig titelverdediger van de Franse voetbalcompetitie. Wat betreft de Europese plaatsen en de degradatieplaatsen is de competitie echter nog open en niets is gegarandeerd. Hier zijn enkele zaken om rekening mee te houden voor het einde van het seizoen 2024/25.

Clubs zoals Olympique de Marseille, AS Monaco, Olympique Lyonnais en Lille OSC zullen niet gemakkelijk opgeven. Wedden op de Ligue 1 doe je samen met bwin. Deze teams hebben gevarieerde prestaties laten zien en elke wedstrijd is cruciaal voor hun positie in het klassement. Blijf aandachtig voor toekomstige resultaten!

Elk van deze teams heeft zijn eigen ambities en kwaliteiten en is klaar om te strijden voor de felbegeerde Ligue 1-titel als we PSG buiten beschouwing laten. Zodra de Parijse dominantie te sterk wordt, is het mogelijk bij bwin te wedden op de kampioen zonder PSG!

Voorspelling voor Ligue 1 seizoen 24/25

Als liefhebber van het Franse voetbal kan je niet anders dan een mix van opwinding en onzekerheid voelen bij de nadering van het seizoen 2024/25 van Ligue 1. Dit geliefde kampioenschap is zo lang gedomineerd door Paris Saint-Germain, maar dit jaar lijkt anders. Het vertrek van hun aanvaller, Kylian Mbappé, naar Real Madrid heeft alles opgeschud, en we vragen ons allemaal af: is dit het jaar waarin we eindelijk een machtswisseling zullen zien?

PSG blijft natuurlijk de favoriet met een notering van 1.25. Ze hebben nog steeds een sterrenteam en hebben interessante aanwinsten zoals João Neves en Willian Pacho binnengehaald. Maar zonder de beste Franse speler, die jarenlang hun talisman was, is er een gevoel van kwetsbaarheid die we in lange tijd niet hebben gezien. Kunnen Gonçalo Ramos en Randal Kolo Muani het gat vullen? Dat is een grote vraag.

Deze onzekerheid zorgt ervoor dat velen van ons met hernieuwde interesse naar het peloton kijken. Marseille trekt onze aandacht met een notering van 11.00. De aanstelling van Roberto De Zerbi is een meesterzet, en zonder Europese afleidingen zouden ze een serieuze uitdaging kunnen vormen. De aanwinsten van Mason Greenwood en Pierre-Emile Højbjerg tonen ook een echte ambitie.

Monaco met een notering van 14.00 en Lyon met 18.00 zijn ook in de race. Monaco eindigde sterk vorig seizoen, en als Folarin Balogun zijn doelpuntensensatie kan terugvinden, kunnen ze gevaarlijk zijn. De opmerkelijke ommekeer van Lyon onder leiding van Pierre Sage vorig seizoen was inspirerend, en met enkele slimme toevoegingen kunnen ze ons allemaal verrassen.

Vergeet Lille niet, met een notering van 33.00. Ze hebben iedereen verrast door de titel te winnen in 2020/21. En, hoewel het onwaarschijnlijk is, het Franse voetbal heeft een talent voor verrassingen.

Als fan van wedden op Ligue 1 ben je enthousiast over het potentieel van een meer open titelrace. Als het verlies van de controle van PSG over het kampioenschap sommigen zou kunnen verontrusten over de positie van Ligue 1 in Europa, denken we dat een competitiever binnenlands toneel het Franse voetbal op de lange termijn juist zou kunnen versterken.

Eén ding is zeker: dit seizoen belooft een van de meest intrigerende in jaren te worden. Zal PSG zich aanpassen aan het leven na het vertrek van de spits uit Bondy en hun dominantie voortzetten, of zullen we getuige zijn van de kroning van een nieuwe kampioen? Zoals we in Frankrijk zeggen: “Moge de beste winnen!” Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het seizoen begint. Allez Ligue 1!

Race om de Gouden Schoen van Ligue 1

Met het vertrek van de aanvaller van PSG en Pierre-Emerick Aubameyang, en de mogelijke exit van Jonathan David, zijn we getuige van een nieuwe race om de titel van topscorer.

Hier zijn enkele interessante weddenschappen om te overwegen:

  1. Folarin Balogun (AS Monaco): na een enigszins teleurstellend eerste seizoen bij Monaco, zou Balogun op het punt kunnen staan om een uitzonderlijk jaar te beleven. Hij presteerde vorig seizoen vijf doelpunten onder zijn xG, wat suggereert dat er ruimte is voor verbetering. Als hij de vorm terugvindt die hem in staat stelde 21 doelpunten te scoren voor Reims in 2022/23, zal hij een serieuze kandidaat zijn. Notering: 10.
  2. Elye Wahi (Marseille): met slechts 21 jaar is Wahi een van de meest veelbelovende jonge talenten in de Ligue 1. Hij scoorde negen doelpunten vorig seizoen maar presteerde ook vier doelpunten onder zijn xG. Met zijn groeipotentieel zou hij dit seizoen gemakkelijk meer dan 15 doelpunten kunnen scoren. Notering: 12.
  3. Gonçalo Ramos (PSG): met het vertrek van de topscorer van de club zou Ramos de belangrijkste aanvaller van PSG kunnen worden. Hij scoorde 11 doelpunten vorig seizoen, ondanks zijn frequente optredens als invaller. In een belangrijkere rol zou hij dat totaal gemakkelijk kunnen verdubbelen. Notering: 4.
  4. Mason Greenwood (Marseille): een jokerkeuze, maar het talent van Greenwood is onmiskenbaar. Onder het aanvallende systeem van Roberto De Zerbi bij Marseille zou hij kunnen floreren en veel mensen kunnen verrassen met zijn scoringsvermogen. Notering: 14.
  5. Victor Osimhen (mogelijke aanwinst van PSG): als PSG erin slaagt om Osimhen aan te trekken, zou hij onmiddellijk favoriet worden voor de Gouden Schoen. Zijn regelmatige doelpuntenrecord in de Serie A spreekt voor zich.

Als fan en gokker op Ligue 1 zijn we enthousiast over de open aard van de race om de Gouden Schoen dit seizoen. Het is een kans voor nieuwe sterren om op te komen en hun stempel te drukken in Ligue 1. Hoewel we het jammer vinden dat we het Franse fenomeen Kylian Mbappé niet in het kampioenschap zien schitteren, opent zijn vertrek de deur voor andere spelers om in de schijnwerpers te staan.

De beste gokkers zouden zich kunnen richten op gevestigde namen zoals Ramos of potentiële nieuwe aanwinsten zoals Osimhen, maar onderschat de waarde van jonge talenten zoals Wahi of spelers die iets te bewijzen hebben zoals Balogun niet.

Live odds

Toon andere wedopties

X