volgende wedstrijd rode duivels
volgende wedstrijd rode duivels

Volgende wedstrijd Rode Duivels: wanneer speelt België?

Odds op: 12 september

Terwijl het Belgische nationale voetbalelftal zich voorbereidt op een zware wedstrijd in de herfst van 2024, kijken fans en experts vol verwachting uit naar hoe de Rode Duivels het zullen doen tegen enkele van de beste Europese teams. Wedden op de Nations League doe je samen met bwin.

10 oktober 2024 om 20u45 Italië vs België in Rome (Italië)

De eerste topwedstrijd komt op 10 oktober met een uitwedstrijd tegen Italië. De Azzurri, Europees kampioen in 2021, hebben een rijke voetbalgeschiedenis en zijn altijd een kracht om rekening mee te houden, vooral thuis. Deze wedstrijd zal van België zowel tactisch vernuft als mentale kracht vereisen, aangezien spelen in Italië nooit gemakkelijk is.

Moeilijke groep in de Nations League

Voor België zijn deze wedstrijden meer dan alleen vriendschappelijke duels of kwalificatiewedstrijden. Ze bieden het team de kans om te bewijzen dat het nog steeds tot de elite van het wereldvoetbal behoort. De gouden generatie van België, die het afgelopen decennium indruk heeft gemaakt, nadert zijn laatste jaren. Deze wedstrijden zijn daarom cruciaal om te beoordelen of het team nog steeds op het hoogste niveau kan concurreren en of de volgende generatie Belgische talenten klaar is om door te breken.

Een evenwicht vinden voor trainer Tedesco

Trainer Domenico Tedesco staat voor een uitdaging om het team op deze beproevingen voor te bereiden. Hij moet een balans vinden tussen de ervaring van veteranen zoals Kevin De Bruyne en de energie en het potentieel van jonge spelers die opkomen in de Belgische gelederen. Daarnaast moet Tedesco strategieën ontwikkelen die passen bij de verschillende speelstijlen van Israël, Frankrijk en Italië.

De verdediging zal een cruciale rol spelen

Defensieve organisatie zal van groot belang zijn, vooral tegen de offensieve kracht van landen Frankrijk en Italië. De Belgische achterhoede, die soms als het zwakke punt wordt gezien, moet laten zien dat er vooruitgang is geboekt en dat er cohesie is. Tegelijkertijd zal het gevecht op het middenveld cruciaal zijn in de drie wedstrijden, waarbij de technische vaardigheden en creativiteit van België op de proef worden gesteld tegen enkele van de beste middenvelders ter wereld.

Voorbereiding op een 2-jarig traject met het WK 2026 in het vizier

Deze wedstrijden bieden België ook een uitstekende gelegenheid om zijn tactiek te verfijnen en de diepte van de selectie te evalueren. Met het oog op het WK 2026 dienen deze topwedstrijden als perfecte voorbereiding, waardoor de technische staf verschillende formaties en spelerscombinaties kan testen tegen hoog aangeschreven tegenstanders.

Voor de Belgische supporters belooft deze reeks wedstrijden spanning, sensatie en, hopelijk, schitterende momenten van hun geliefde Rode Duivels. Terwijl het team deze formidabele uitdagingen aangaat, zal de natie zich achter hen scharen in de hoop dat het team zijn status als eliteploeg in het voetbal kan herbevestigen.

Overweging van het potentieel van België

De resultaten van deze wedstrijden tegen echte toplanden kunnen wel eens de toon zetten voor het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van het Belgische voetbal. De Rode Duivels hebben het talent en het pedigree om te concurreren met de besten, maar zoals altijd in het voetbal vindt de echte test plaats op het veld. Belgische supporters over de hele wereld zullen vol spanning toekijken, in de hoop dat hun team opgewassen is tegen de uitdaging en als winnaar uit de bus komt na deze reeks topwedstrijden.

Speelschema België in de Nations League 2024:

België is ingedeeld in een moeilijke groep in League A, met tegenstanders van hoog niveau. Het is meteen van belang om hun niveau te tonen en de drie punten te pakken tegen Israël tijdens de eerste speeldag, gevolgd door een dubbele confrontatie met Frankrijk en Italië.

10 oktober 2024 om 20u45 Italië vs België
14 oktober 2024 om 20u45 België vs Frankrijk
14 november 2024 om 20u45 België vs Italië
17 november 2024 om 20u45 Israël vs België

Bonus: wanneer spelen de Belgische Beloften?

Hier is het speelschema voor de Belgische Beloften in 2024. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK voor Beloften, en voorlopig staat België gelijk in punten met Schotland, maar drie punten achter Spanje.

De Jonge Duivels verloren met 0-2 thuis van Schotland, waarna ze de punten deelden met Spanje in een 1-1 gelijkspel. De nieuwe nederlaag op 23 maart, 1-0 in Spanje, plaatst de Beloften in een moeilijke positie voor de rest van de competitie.

Kwalificatie voor het EK voor Beloften:

10 oktober om 16u Schotland U21 vs België U21
14 oktober 2024 om 16u België U21 vs Hongarije U21

Toon andere wedopties

X