De beste Belgische verdedigers op dit moment | bwin
De beste Belgische verdedigers op dit moment | bwin

De beste Belgische verdedigers voor de Rode Duivels

Het nationale Belgische voetbalteam, de Rode Duivels, heeft in de loop der jaren aanzienlijke successen geboekt. Maar er is één gebied dat nog steeds de nodige aandacht behoeft: de verdediging. Hoewel Jan Vertonghen een tweede jeugd lijkt te beleven, blijft het zoeken naar de ideale partner naast hem. Wout Faes kreeg de voorkeur naast Vertonghen in de kwalificatiewedstrijden, maar slaagde er niet in om alle critici het zwijgen op te leggen. In dit artikel zullen we niet alleen Wout Faes onder de loep nemen, maar ook 15 andere potentiële opties voor het centrum van de verdediging.

Wout Faes (Leicester)

Wout Faes, momenteel actief bij Leicester City, kreeg de kans om zijn waarde te bewijzen naast Jan Vertonghen. Hoewel hij een aantal solide prestaties heeft neergezet, blijven er twijfels bestaan over zijn vermogen om de defensieve linie te leiden. Faes moet consistentie tonen om zijn plek te behouden. Zeker nu hij in de Championship speelt, wordt luidop gedacht aan een alternatief.

Zeno Debast (Anderlecht)

Debast, een opkomend talent bij Anderlecht, toont veel potentieel. Met zijn jeugdige energie en verdedigende vaardigheden verdient hij zeker overweging voor een plaats in de Rode Duivels. Hij heeft alvast ook het voordeel bij Anderlecht naast Jan Vertonghen te spelen. De aangeleerde automatismen van het samenspel zouden daarom bij het nationale team kunnen worden gebruikt.

Ameen Al-Dakhil (Burnley)

Al-Dakhil, die zijn brood verdient bij het Burnley van Vincent Kompany, heeft met 4 caps al internationale ervaring opgedaan. Zijn fysieke kracht en vermogen om gevaarlijke situaties te doorbreken, maken hem een interessante kandidaat voor de centrale verdediging.

Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg)

Bornauw, spelend voor Wolfsburg, is een andere jonge verdediger die kracht toont in het duel. Zijn aanwezigheid in de Bundesliga biedt hem waardevolle ervaring die van pas kan komen op het internationale podium. De paar keer dat hij zijn kans kreeg bij de Rode Duivels maakte hij echter telkens een fout.

Axel Witsel (Atletico Madrid)

Hoewel Witsel van origine een middenvelder is, werd hij in de herfst van zijn carrière omgeschoold tot centrale verdediger. Bij Atletico Madrid heeft hij bewezen een betrouwbare kracht te zijn. Zijn voetbalinzicht en technische vaardigheden kunnen van onschatbare waarde zijn. Hij heeft wel het nadeel in een driemansverdediging te spelen in Madrid.

Brandon Mechele (Club Brugge)

Als een ervaren rot bij Club Brugge heeft Mechele bewezen een betrouwbare verdediger te zijn. Zijn vermogen om de defensieve linie te organiseren en zijn tactische intelligentie maken hem een sterke kandidaat. Brugge incasseert dit seizoen wel behoorlijk wat doelpunten en krijgt ook bij zijn club kritiek.

Zinho Vanheusden (Standard Luik)

Vanheusden, spelend voor Standard Luik, is een andere jonge speler die indruk maakt. Zijn rust aan de bal en vermogen om op te bouwen vanuit achteren maken hem een moderne verdediger die goed zou passen bij de speelstijl van de Rode Duivels. Analisten zoals Johan Boskam zijn fan van hem, maar niet iedereen is overtuigd op dit moment.

Jorne Spileers (Club Brugge)

Spileers, een opkomend talent bij Club Brugge, verdient erkenning voor zijn consistente prestaties. Zijn vermogen om gevaar te anticiperen en te voorkomen, maakt hem een interessante optie voor de nationale ploeg. Net als Brandon Mechele krijgt hij kritiek in Club Bruggen en bestaat de kans dat tijdens de wintermercato een alternatief voor hem wordt binnengehaald.

Belgische verdedigers

Jason Denayer (Al-Fateh SC)

Denayer speelt momenteel Al-Fateh SC en heeft in de loop der jaren internationale ervaring opgedaan. Zijn atletisch vermogen en vermogen om te anticiperen maken hem een sterke kandidaat voor een plaats in het hart van de verdediging. Denayer is nog maar 28 jaar, maar uit beeld bij de Rode Duivels nadat hij vertrok bij Lyon.

Siebe Van der Heyden (Mallorca)

Van der Heyden, actief bij Mallorca, is een speler die zowel verdedigend als aanvallend kan bijdragen. Zijn werkethiek en vermogen om vooruit te denken, maken hem een veelbelovende keuze. Hij heeft het nadeel nog maar vijf wedstrijden te hebben gespeeld sinds hij is verhuisd naar La Liga.

Koni De Winter (Genoa)

De Winter heeft met tien wedstrijden dit seizoen zijn plek verdiend bij Genoa en heeft laten zien dat hij zich staande kan houden in de Serie A. Zijn ervaring op het hoogste niveau kan van onschatbare waarde zijn voor de Rode Duivels. Met zijn 21 jaar wordt De Winter zeker gezien als een toekomstige Rode Duivel, maar velen geloven dat hij hier op dit moment nog niet klaar voor is.

Toby Alderweireld (Antwerp)

Met zijn ervaring bij topclubs zoals Tottenham Hotspur en nu Antwerp, brengt Alderweireld een schat aan ervaring mee. Zijn positionering en vermogen om rust te brengen in de defensie maken hem een betrouwbare keuze. Alderweireld gaf al aan open te staan voor een terugkeer bij de Rode Duivels op het EK Voetbal deze zomer, maar het is niet duidelijk of Tedesco zijn verdediging wil gaan aanpassen voor het toernooi.

Maximiliano Caufriez (Clermont Foot)

Caufriez, die zijn voetbalschoenen draagt bij Clermont Foot, is een verdediger met een sterk luchtduel en goede intercepties. Zijn onverschrokkenheid kan van waarde zijn voor de Rode Duivels. Caufriez is ondertussen 26 jaar en het is twijfelachtig dat hij nog zal worden opgeroepen voor de Rode Duivels.

Christiaan Ravych (Cercle Brugge)

Christiaan Ravych, actief bij Cercle Brugge, is een speler die bekend staat om zijn harde werken en toewijding. Hoewel hij misschien niet de meest bekende naam is, verdient hij zeker overweging. Ravych is nog maar 21 jaar en speelde dit seizoen al 12 wedstrijden bij seizoensrevelatie Cercle Brugge.

Matte Smets (STVV)

Smets, die zijn kwaliteiten heeft laten zien bij STVV, is een opkomende verdediger met potentieel. Zijn jeugdige energie en vastberadenheid maken hem een boeiende optie voor de toekomst. De verdediger van 1m84 staat zijn mannetje bij Sint-Truiden dit seizoen is zeker een optie voor de toekomst.

Elias Cobbaut (KV Mechelen)

Cobbaut, die zijn kwaliteiten heeft laten zien bij KV Mechelen, is een andere speler om in de gaten te houden. Zijn vermogen om de bal te veroveren en rustig te blijven onder druk maken hem geschikt voor de internationale scene. Toen de ondertussen al 26-jarige verdediger de overstap naar Anderlecht maakte werd hij gezien als een toptalent, maar Cobbaut kwam na zijn overgang naar Parma toch gewoon terug bij zijn KV Mechelen terecht.

Wie gaat mee naar het EK?

De zoektocht naar de ideale partner voor Jan Vertonghen in het hart van de verdediging van de Rode Duivels blijft een uitdaging. Wout Faes heeft stappen gezet, maar er zijn andere getalenteerde verdedigers die ook overwogen moeten worden. De diversiteit aan keuzes biedt bondscoach Domenico Tedesco de mogelijkheid om de defensie te versterken en een evenwichtige formatie te vinden die de Rode Duivels naar meer succes kan leiden.

X