Club Brugge - Borussia Dortmund, Champions League, voetbalweddenschappen
Club Brugge - Borussia Dortmund, Champions League, voetbalweddenschappen

Anderlecht – Ferencvárosi: kan paars-wit zijn eerste thuismatch winnen?

Odds op: 20 september

De 1e speeldag van de groepsfase van de Europa League. Anderlecht neemt het thuis op tegen Ferencvárosi.

De eerste speeldag van de Europa League groepsfase belooft een spannend duel op te leveren tussen de Belgische grootmacht RSC Anderlecht en het Hongaarse Ferencvárosi TC. Beide teams hebben hoge verwachtingen in Europa en willen hun campagne met een positieve noot beginnen.

Wedden op Anderlecht – Ferencvárosi. De noteringen zijn in het voordeel van paars-wit.

Anderlecht zoekt een nieuwe trainer

RSC Anderlecht heeft de laatste jaren niet altijd de successen gekend die we van de recordkampioen uit België gewend zijn, en ook dit seizoen loopt het niet op wieltjes. Met het ontslag van trainer Brian Riemer als gevolg. In de Europa League zit Hubert normaal in de dug-out, hij is sinds de zomer van 2023 actief als assistent-trainer bij de RSCA Futures.

De ploeg vertrouwt vooral op hun sterke thuisreputatie, waarbij ze in 78% van hun thuiswedstrijden de overwinning binnenhalen als ze met 1-0 voorgaan. Dit geeft een extra boost aan hun kansen om goed te presteren in de groepsfase van de Europa League.

Aan de andere kant is Anderlecht kwetsbaar wanneer het gaat om wedstrijden waarin ze op achterstand komen. Hoewel ze 60% van hun thuiswedstrijden winnen waarin ze met 0-1 achterkomen, laat dit zien dat er ruimte is voor verbetering. Een solide defensief optreden is dan ook cruciaal tegen het sterke Ferencvárosi, dat bewezen heeft dodelijk te kunnen toeslaan in uitwedstrijden. Als Anderlecht snel de controle kan grijpen en hun hoge pressing kan uitvoeren, hebben ze een goede kans om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.93.

Ferencvárosi staat aan de leiding in Hongarije

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 3.80.

Ferencvárosi TC is een ploeg in topvorm en arriveert in Brussel vol vertrouwen na een indrukwekkende reeks van vier opeenvolgende overwinningen. De Hongaarse kampioen heeft de afgelopen seizoenen een stevige reputatie opgebouwd in Europa en wil deze lijn doortrekken in de groepsfase van de Europa League. Hun ongeslagen reeks van acht wedstrijden laat zien dat ze moeilijk te verslaan zijn, terwijl hun perfecte balans in uitwedstrijden – vier opeenvolgende overwinningen – wijst op hun veerkracht en tactische flexibiliteit.

Een van de opvallende statistieken is dat Ferencvárosi in 87% van hun uitwedstrijden waarin ze een 0-1 voorsprong nemen, de overwinning weet te behalen. Dit onderstreept hun vermogen om efficiënt te verdedigen en gevaarlijk te blijven in de counter. Met een gemiddelde van 1.89 doelpunten per uitwedstrijd hebben ze bewezen dat ze niet alleen defensief sterk zijn, maar ook aanvallend gevaarlijk. Spelers als Adama Traoré en Kristoffer Zachariassen zijn sleutelfiguren in hun aanvallende spel, en kunnen Anderlecht het leven zuur maken als ze te veel ruimte krijgen.

Hoewel Ferencvárosi statistisch gezien in een betere vorm verkeert dan Anderlecht, zullen ze waakzaam moeten zijn voor de intensiteit waarmee de Belgen spelen in eigen huis. De Hongaren hebben echter laten zien dat ze veerkrachtig zijn, zelfs wanneer ze op achterstand komen, met een winstpercentage van 45% in uitwedstrijden waarin ze 1-0 achterstaan. Dit maakt hen een gevaarlijke tegenstander, die tot de laatste minuut kan vechten voor een resultaat.

Overzicht van de uitslagen

/

Live odds

Toon andere wedopties

X