Royal Antwerp FC - Beerschot-Wilrijk, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen
Royal Antwerp FC - Beerschot-Wilrijk, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

Royal Antwerp FC – Beerschot-Wilrijk: de Antwerpse stadsderby

Odds op: 23 september

De 9e speeldag van de Jupiler Pro League. Antwerp neemt het thuis op tegen Beerschot-Wilrijk.

De Antwerpse derby tussen Antwerp FC en Beerschot-Wilrijk belooft weer een intense confrontatie te worden op de 9e speeldag van de Jupiler Pro League. Beide teams verkeren in compleet verschillende vorm, met Antwerp die in de subtop meedraait en Beerschot die wanhopig op zoek is naar hun eerste overwinning van het seizoen. De historische dominantie van Antwerp in deze derby versterkt hun status als favoriet, maar Beerschot zal strijden om hun eer te redden en het seizoen een ommekeer te geven.

Wedden op Antwerp – Beerschot. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Antwerp.

Antwerp won twee keer op rij

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.29.

Antwerp FC staat er sterk voor in deze derby, ondanks enkele ups en downs dit seizoen. Ze komen met vertrouwen uit hun laatste wedstrijd, waarin ze op spectaculaire wijze Westerlo met 1-2 versloegen dankzij een late treffer van Toby Alderweireld in blessuretijd. Deze overwinning geeft hen een broodnodige boost na een wat wisselvallige reeks waarin ze onder andere gelijkspeelden tegen KAA Gent (1-1) en verloren van KV Mechelen (0-1).

De ploeg van De Roeck staat bekend om hun stabiele verdediging, geleid door ervaren krachten zoals Alderweireld, maar ook hun aanval presteert goed, met gemiddeld 2,15 doelpunten per thuiswedstrijd. Vooral de overwinning tegen Sint-Truiden (6-1) liet zien waartoe deze ploeg in staat is als ze in vorm is. Vincent Janssen blijft een belangrijke pion voorin, terwijl middenvelder Tjaronn Chery de motor is die het team aanstuurt met doelpunten en assists. Antwerp heeft slechts één van hun thuiswedstrijden dit seizoen niet weten te scoren, wat aangeeft dat ze in De Bosuil vaak de overhand hebben. Met een indrukwekkende geschiedenis tegen Beerschot (5 overwinningen en 1 gelijkspel in hun laatste 6 ontmoetingen), lijkt Antwerp klaar om opnieuw de drie punten te pakken.

Beerschot-Wilrijk staat op de laatste plaats

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 9.75.

Beerschot-Wilrijk beleeft een dramatisch seizoen en komt in deze derby als duidelijke underdog. De ploeg heeft de afgelopen zeven wedstrijden verloren en wist dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd te winnen. Na de zware 0-3 nederlaag thuis tegen Sint-Truiden vorige week, zitten de mannen van Beerschot in een diepe crisis. Hun verdediging is kwetsbaar, en ze hebben in elke van hun laatste zeven wedstrijden minstens één doelpunt tegen gekregen.

Het lijkt erop dat Beerschot moeite heeft om hun eigen speelstijl te vinden. Hoewel er aanvallend sporadisch momenten van hoop zijn geweest, zoals de doelpunten van Simion Michez tegen Cercle Brugge en KRC Genk, is het verdedigend te vaak een gatenkaas. Zelfs hun aanval, die aan het begin van het seizoen nog af en toe een lichtpuntje was, heeft het zwaar, zoals blijkt uit de recente wedstrijden waarin ze geen enkele keer scoorden (tegen Charleroi en Sint-Truiden).

Beerschot weet dat deze derby de ideale gelegenheid is om hun seizoen een wending te geven. Ze hebben echter al sinds augustus geen punten meer gepakt en hun uitvorm is ronduit zorgwekkend, met vier nederlagen op rij. Coach Andreas Wieland zal een oplossing moeten vinden om zijn ploeg te motiveren voor deze belangrijke derby, maar het lijkt een bijna onmogelijke opgave om iets tegen het sterke Antwerp te beginnen.

Overzicht van de uitslagen

Westerlo 1-2 Antwerp

Beerschot-Wilrijk 0-3 STVV

Live odds

Toon andere wedopties

X