Real Sociedad - Anderlecht, Europa League League, voetbalweddenschappen

Real Sociedad – Anderlecht: kan paars-wit stunten in Spanje?

Odds op: 1 oktober

De tweede wedstrijd van groepsfase van de UEFA Europa League. Real Sociedad neemt het thuis op tegen Anderlecht.

In de tweede groepsfasewedstrijd van de UEFA Europa League ontvangt Real Sociedad Anderlecht in het Estadio Anoeta. Beide teams komen naar deze wedstrijd met wisselende resultaten in de competitie en Europa League. Real Sociedad wist in hun openingswedstrijd een 1-1 gelijkspel tegen Nice te behalen, terwijl Anderlecht de Hongaarse ploeg Ferencváros met 2-1 versloeg in Brussel. Dit belooft een cruciale wedstrijd te worden voor beide teams, die willen doorstoten naar de volgende ronde.

Wedden op Real Sociedad – Anderlecht. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Spanjaarden.

Real Sociedad speelde gelijk tegen Nice

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.66.

Real Sociedad komt deze wedstrijd in met enige bezorgdheid, aangezien ze hun laatste zes wedstrijden niet hebben gewonnen, tot ze vorig weekend met 3-0 wonnen van Valencia. In hun Europa League-opener tegen Nice wisten ze een voorsprong te nemen dankzij een fantastisch doelpunt van Ander Barrenetxea, maar slaagden er niet in om die voorsprong vast te houden, wat resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Het team van Imanol Alguacil heeft moeite gehad om hun thuiswedstrijden te domineren, met een reeks van vijf opeenvolgende nederlagen in het Estadio Anoeta tot vorig weekend.

Een van de belangrijkste statistieken is dat Real Sociedad slechts 18% van de eerste helften wint, wat wijst op een trage start. Daarnaast hebben ze moeite om terug te komen van een achterstand; als ze thuis met 0-1 achterstaan, hebben ze nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Met gemiddeld één doelpunt per wedstrijd thuis, moet de aanval van Sociedad scherper zijn om de solide verdediging van Anderlecht te doorbreken.

Anderlecht nog steeds met een interim trainer

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 5.25.

Anderlecht reist toch met een klein beetje vertrouwen af naar Spanje na hun indrukwekkende 2-1 overwinning op Ferencváros, en vooral iets beter voetbal onder interim trainer Hubert. Hoewel ze achterstonden in de eerste helft, keerden ze sterk terug met doelpunten van Yari Verschaeren en een strafschop van Kasper Dolberg. Het team heeft een uitstekende uitreeks, waarbij ze in hun laatste vijf uitwedstrijden ongeslagen zijn gebleven.

Statistisch gezien begint Anderlecht vaak goed aan wedstrijden; ze winnen 46% van de eerste helften en laten zien dat ze sterk zijn in de beginfase. Als ze met 0-1 voorstaan, winnen ze 58% van hun wedstrijden op vreemde bodem. Dit, gecombineerd met hun gemiddelde van 1,65 doelpunten per uitwedstrijd, maakt hen een gevaarlijke tegenstander voor Real Sociedad. Met een solide defensie en een effectieve aanval zal Anderlecht erop vertrouwen dat ze in Spanje een resultaat kunnen behalen.

Hun vermogen om een voorsprong vast te houden wanneer ze uit spelen, is indrukwekkend: als ze met 0-1 voor komen, winnen ze 58% van de tijd. De focus zal liggen op het behouden van die consistentie en het benutten van de fragiele thuisvorm van Real Sociedad.