AC Milan - Club Brugge, Champions League, voetbalweddenschappen
AC Milan - Club Brugge, Champions League, voetbalweddenschappen

AC Milan – Club Brugge: kan blauw-zwart stunten in Milaan?

Odds op: 18 oktober

De derde wedstrijd van groepsfase van de Champions League. AC Milan neemt het thuis op tegen Club Brugge.

AC Milan neemt het in hun derde groepswedstrijd van de Champions League op tegen het Belgische Club Brugge. De Italiaanse grootmacht heeft een stroeve start van hun Europese campagne achter de rug, met nul punten uit twee wedstrijden. Dit duel in San Siro is cruciaal voor Milan, dat hoopt hun seizoen nieuw leven in te blazen. Aan de andere kant heeft Club Brugge hun eerste overwinning van de groepsfase veiliggesteld en komt naar Milaan met de intentie om hun sterke vorm voort te zetten. Het belooft een spannende wedstrijd te worden met veel op het spel voor beide teams.

Wedden op AC Milan – Club Brugge. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van AC Milan.

AC Milan wil de 3 punten thuishouden

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.50.

AC Milan verkeert in zwaar weer in de Champions League, na twee teleurstellende nederlagen. De ploeg van Paulo Fonseca verloor eerst thuis van Liverpool met 1-3 en leed vervolgens een nipte 1-0 nederlaag tegen Bayer Leverkusen, waar ze moeite hadden om hun stempel op de wedstrijd te drukken. Vooral hun aanval blijft achter op de verwachtingen; ondanks de aanwezigheid van topspelers zoals Álvaro Morata en Theo Hernández weten de Rossoneri maar moeilijk het net te vinden. In hun laatste wedstrijd tegen Leverkusen waren er kansen voor een gelijkmaker, maar Milan wist hun overwicht in de tweede helft niet om te zetten in een doelpunt.

Met het vooruitzicht van een cruciaal thuisduel tegen Club Brugge, zal Milan zich gesteund voelen door hun thuispubliek in San Siro. Fonseca zal moeten vertrouwen op ervaren spelers zoals Rafael Leão om het tij te keren. Hun defensie, geleid door Fikayo Tomori, zal ook scherper moeten zijn om de snelle aanvallers van Brugge af te stoppen. Het zal belangrijk zijn voor Milan om snel het initiatief te nemen en Brugge onder druk te zetten, aangezien ze simpelweg geen ruimte meer hebben voor fouten. Een derde opeenvolgende nederlaag zou hun kansen op overwintering in de Champions League zo goed als tenietdoen.

Blauw-zwart wil nog eens stunten in Milaan

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 6.00.

Voor Club Brugge gaat het tot nu toe goed in de Champions League. Na een sterke prestatie tegen Sturm Graz, waarin ze met 1-0 wonnen dankzij een prachtige goal van Christos Tzolis, reist de Belgische kampioen vol vertrouwen af naar Milaan. De Bruggelingen hebben laten zien dat ze in staat zijn om op Europees niveau te presteren en zullen proberen hun solide vorm voort te zetten tegen een worstelend Milan. Met vier punten na twee wedstrijden hebben ze een goede uitgangspositie om door te stoten naar de knock-outfase.

De sleutel voor Brugge ligt in hun compacte en georganiseerde spel, wat vooral goed uit de verf kwam in hun uitwedstrijd tegen Sturm Graz. De hoge druk en snelle balcirculatie zorgden ervoor dat ze de Oostenrijkse ploeg bijna geen ruimte gaven om te ademen. Spelers als Andreas Skov Olsen en Ferran Jutglà zullen echter beter moeten presteren in de afronding, want ondanks het overwicht lieten ze tegen Graz veel kansen onbenut. De coach zal ook vertrouwen op de opkomende ster Tzolis, die steeds meer zijn stempel drukt op het spel van Club Brugge. Een resultaat in San Siro zou een enorme boost zijn voor hun ambities in Europa, maar ze moeten oppassen voor een wanhopig Milan dat alles zal geven.

Overzicht van de uitslagen

Bayer Leverkusen 1-0 AC Milan

Sturm Graz 0-1 Club Brugge

Live odds

Toon andere wedopties

X