Real Madrid - FC Barcelona, La Liga, voetbalweddenschappen
Real Madrid - FC Barcelona, La Liga, voetbalweddenschappen

Real Madrid – FC Barcelona: de strijd om de leidersplaats in La Liga

Odds op: 23 oktober

De 11 speeldag van La Liga. Real Madrid gaat op bezoek bij FC Barcelona.

Op speeldag 11 van La Liga staat de clash der titanen op het programma: El Clásico. FC Barcelona neemt het thuis op tegen aartsrivaal Real Madrid. Deze rivaliteit gaat verder dan enkel de drie punten; het is een strijd om nationale en historische dominantie. Beide teams zijn in uitstekende vorm en strijden om de koppositie in de competitie. Met topspelers zoals Kylian Mbappé en Robert Lewandowski aan beide kanten belooft dit een duel van het hoogste niveau te worden. Wat kunnen we verwachten van beide ploegen?

Wedden op Real Madrid – FC Barcelona. De noteringen zijn in het voordeel van de Madrilenen.

Real Madrid staat op 3 punten van Barça

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.98.

Real Madrid staat momenteel ongeslagen in eigen huis dit seizoen, met een indrukwekkende 5-0-0 thuisbalans in La Liga. Ze hebben de laatste zes thuiswedstrijden op rij gewonnen, en hun doelman heeft nog geen enkele keer het net achter zich zien trillen in die vijf duels. De Koninklijke is berucht om hun sterke tweede helft, waar ze 38% van hun doelpunten scoren tussen de 61e en 75e minuut. Kylian Mbappé is de absolute sterspeler met zes goals, terwijl Vinícius Junior zich ontpopt heeft als assistkoning met vier beslissende voorzetten.

Thuiswedstrijden tegen FC Barcelona zijn echter nooit eenvoudig. Ondanks hun sterke vorm in Santiago Bernabéu, hebben ze van de laatste 39 thuiswedstrijden tegen Barcelona slechts 15 keer gewonnen, tegenover 17 overwinningen voor de Catalanen. Met 67-63 doelpunten in het voordeel van de bezoekers, blijft El Clásico in Madrid een open duel. De balans kan snel omslaan, maar Real Madrid zal vertrouwen putten uit hun sterke thuisreputatie en het feit dat ze de laatste drie van vijf ontmoetingen met Barcelona als winnaar afsloten. De ploeg van Carlo Ancelotti moet echter alert zijn in de openingsfase, aangezien Barcelona 27% van hun doelpunten scoort tussen de 16e en 30e minuut.

Barcelona staat aan de leiding

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 3.40.

FC Barcelona gaat deze wedstrijd in met het vertrouwen van een drie wedstrijden durende zegereeks. Hoewel ze dit seizoen enige moeilijkheden ondervonden hebben, tonen de Catalanen veerkracht. Ze hebben in hun zes uitwedstrijden dit seizoen in La Liga altijd gescoord, een indicatie van hun aanvallende vastberadenheid, geleid door de ongenaakbare Robert Lewandowski, die al twaalf doelpunten op zijn naam heeft staan. De jonge Lamine Yamal, met zes assists, is een van de revelaties van dit seizoen en zorgt voor een dynamisch element in het aanvalsspel van Barça.

Historisch gezien heeft FC Barcelona een licht voordeel in El Clásico. In de laatste 87 ontmoetingen met Real Madrid wonnen ze 39 keer, tegenover 27 overwinningen voor Madrid. In uitwedstrijden wisten ze Real Madrid 17 keer te verslaan in 39 duels, met een gemiddelde van 2.07 doelpunten per wedstrijd in hun voordeel. Als Barcelona erin slaagt om op voorsprong te komen, hebben ze een winstpercentage van 77% wanneer ze 0-1 voorstaan in uitwedstrijden. Toch zal het oppassen zijn wanneer ze achter komen, aangezien ze slechts 36% van de wedstrijden winnen als ze met 1-0 achter staan.

Overzicht van de uitslagen

Celta 1-2 Real Madrid

Barcelona 5-1 Sevilla

Live Odds

Toon andere wedopties

X