Antwerp - Anderlecht: beide teams wonnen hun eerste wedstrijd van het seizoen
Antwerp - Anderlecht: beide teams wonnen hun eerste wedstrijd van het seizoen

Antwerp – Anderlecht: beide teams wonnen hun eerste wedstrijd van het seizoen

Odds op: 31 juli

De tweede speeldag van de Jupiler Pro League. Antwerp neemt het thuis op tegen Anderlecht.

De tweede speeldag van de Jupiler Pro League brengt een interessante confrontatie tussen Antwerp en Anderlecht. Beide teams hebben een rijke geschiedenis en hun onderlinge wedstrijden zijn altijd spannend. Met een mix van recente en historische statistieken, belooft deze wedstrijd een boeiend schouwspel te worden voor de fans.

Wedden op Antwerp – Anderlecht. De noteringen zijn lichtjes in het voordeel van de uitploeg.

Antwerp heeft veel spelers verkocht

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.80.

Antwerp FC gaat deze wedstrijd in met de wetenschap dat hun laatste ontmoeting met Anderlecht positief eindigde: een 3-1 overwinning op 26 mei 2024. Hoewel hun algehele thuisrecord tegen Anderlecht gemengd is, met 4 overwinningen, 7 gelijke spelen en 7 nederlagen in de laatste 18 ontmoetingen, heeft Antwerp in hun laatste drie thuisduels met Anderlecht niet verloren. Dit geeft hen een psychologisch voordeel.

Statistisch gezien wint Antwerp 35% van de gespeelde helften en 71% van hun thuiswedstrijden waarin ze op een 1-0 voorsprong komen. Dit wijst op een sterk begin en het vermogen om een voorsprong vast te houden. Echter, ze moeten waakzaam zijn als ze op achterstand komen, aangezien ze slechts 36% van hun thuiswedstrijden winnen waarin ze op een 0-1 achterstand staan.

Aanvallend scoort Antwerp gemiddeld 2.07 keer per thuiswedstrijd, wat hun potentieel om doelpunten te maken benadrukt. Ondanks dat ze de laatste tijd minder presteren in vergelijking met Anderlecht, blijft hun sterke thuisbasis een cruciale factor. Een overwinning tegen Anderlecht zou een belangrijke stap zijn om hun seizoen op de rails te krijgen en vertrouwen op te bouwen voor de komende wedstrijden.

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin

Anderlecht speelde een zwakke wedstrijd tegen STVV

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 2.37.

Anderlecht komt deze wedstrijd binnen met een sterk recent verleden tegen Antwerp. Ondanks een teleurstellende 3-1 nederlaag in hun laatste ontmoeting, hebben ze in de laatste vijf ontmoetingen slechts één keer verloren en twee keer gewonnen. Met 18 overwinningen in de laatste 37 ontmoetingen en een doelpuntenvoordeel van 59-34, heeft Anderlecht historisch gezien de overhand.

Anderlecht heeft in zes opeenvolgende wedstrijden weten te scoren, wat hun aanvallende consistentie benadrukt. Ze winnen 52% van de gespeelde helften en 53% van hun uitwedstrijden waarin ze op een 0-1 voorsprong komen. Dit wijst op een sterke mentale en tactische discipline. Echter, ze hebben een zwakke plek als ze op achterstand komen, met slechts 12% van hun uitwedstrijden gewonnen waarin ze op een 1-0 achterstand komen.

Gemiddeld scoort Anderlecht 1.7 keer per uitwedstrijd, wat aangeeft dat ze in staat zijn om doelpunten te maken, zelfs op vijandig terrein. Hun recente betere prestaties in de Eerste Klasse A vergeleken met Antwerp geven hen extra vertrouwen. Een overwinning tegen Antwerp zou hun sterke start van het seizoen bevestigen en hun positie in de competitie versterken.

Overzicht van de uitslagen

Royal Charleroi 0-1 Antwerp FC

RSC Anderlecht 1-0 Sint-Truiden

Toon andere wedopties

X