Premier Leauge winnaar, voetbalweddenschappen
Premier Leauge winnaar, voetbalweddenschappen

Manchester United – Liverpool: de bezoekers zijn favoriet op Old Trafford

Odds op: 26 augustus

De 3e speeldag van de Premier League. Man United neemt het thuis op tegen Liverpool.

Op de derde speeldag van de Premier League staat een van de meest iconische rivaliteiten in het Engelse voetbal centraal, wanneer Manchester United het opneemt tegen Liverpool op Old Trafford. Beide teams hebben dit seizoen veel te bewijzen en de onderlinge confrontatie zal veel zeggen over hun ambities. Terwijl Manchester United de steun van de thuisbasis achter zich heeft, komt Liverpool vol vertrouwen naar Old Trafford, in de wetenschap dat ze in recente seizoenen enkele van hun grootste overwinningen tegen de Red Devils hebben behaald. De geschiedenis, spanning en het belang van deze wedstrijd zorgen ervoor dat alle ogen gericht zijn op dit duel.

Wedden op Manchester United – Liverpool. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de bezoekers.

United verloor met 2-1 van Brighton

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 3.70.

Manchester United betreedt dit duel met gemengde gevoelens. Hoewel ze ongeslagen zijn in hun laatste drie ontmoetingen tegen Liverpool, zijn de recente confrontaties tegen de Merseyside-club vaak pijnlijk geweest. Liverpool’s 5-0 overwinning op Old Trafford in 2021 blijft een zwarte bladzijde in de recente geschiedenis van United. Toch zullen Erik Ten Hag en zijn mannen zich optrekken aan hun recente positieve resultaten tegen de aartsrivaal en de steun van het thuispubliek.

Vorig seizoen kende United een grillig seizoen, waarin vooral de thuisvorm te wensen overliet. Met slechts 33 punten uit 57 mogelijke op Old Trafford, eindigde United teleurstellend als achtste op de thuisranglijst. Dit seizoen begon echter hoopgevend met een late overwinning tegen Fulham, maar de euforie werd snel getemperd door een pijnlijke nederlaag tegen Brighton. De druk op Ten Hag om te presteren is immens, zeker nu het nieuwe bestuur hun vertrouwen in hem heeft uitgesproken. Met spelers zoals Bruno Fernandes, die altijd een gevaar vormt voor de tegenstander, en nieuwkomers zoals Matthijs de Ligt, zal United hopen om de aanvallende kracht van Liverpool te beteugelen en zelf kansen te creëren.

Liverpool heeft 6 op 6

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.85.

Liverpool reist af naar Old Trafford met een hernieuwd gevoel van optimisme. Onder de nieuwe leiding van Arne Slot heeft het team een frisse wind door de selectie voelen waaien, wat zich vertaalt in een aantrekkelijker spelbeeld. Slot lijkt de leegte die Jürgen Klopp achterliet goed te hebben opgevuld en de verwachtingen zijn hooggespannen. Liverpool is vastberaden om een serieuze gooi te doen naar de Premier League-titel, en een overwinning tegen Manchester United zou een krachtig statement zijn.

Historisch gezien heeft Liverpool vaak succesvol geopereerd in deze rivaliteit, met enkele spraakmakende overwinningen zoals de 7-0 afstraffing op Anfield twee seizoenen geleden. Mohamed Salah, met zijn indrukwekkende statistieken tegen United (11 goals en 3 assists in 13 wedstrijden), zal wederom een cruciale rol spelen. De ploeg van Slot heeft laten zien dat ze in staat zijn om in de eerste helft snel toe te slaan, wat kan betekenen dat United meteen op scherp moet staan vanaf de aftrap.

Overzicht van de uitslagen

Brighton 2-1 Man United

Liverpool 2-0 Brentford

Toon andere wedopties

X