Formule 1 omdat

GP van Frankrijk: Verstappen en Leclerc zijn opnieuw favoriet

Odds op: 20/07/2022

Voor de 12 etappe van het Formule 1-wereldkampioenschap reizen de chauffeurs af naar het Paul Ricard-circuit in Frankrijk. Vorig seizoen won Max Verstappen. Ook dit jaar is de Nederlander dé favoriet.

Max Verstappen heeft nog steeds ruime voorsprong

Charles Leclerc van Ferrari won de Oostenrijkse Grand Prix, met Max Verstappen als tweede en Lewis Hamilton die het podium voor Mercedes voltooide. Carlos Sainz raakte niet tot aan de finish. Ondanks dat hij tweede werd in Oostenrijk, heeft Max Verstappen nog steeds een grote voorsprong in het klassement, met een voorsprong van 38 punten op de Ferrari-coureur. Door uit te zijn gevallen in de Oostenrijkse GP is Sergio Perez teruggevallen naar de derde plaats, met 19 punten minder Leclerc.

Red Bull staat ruim aan de leiding

Ferrari miste de kans om maximale schade toe te brengen aan Red Bull’s en Verstappen’s titelhoop nadat Carlos Sainz een dramatische motorbrand opliep en niet tot aan de finish raakte. Ferrari heeft een winning streak van 2 races na het beëindigen van Red Bull’s winning streak van 6 races en heeft nu slechts 56 punten minder dan Red Bull. Tijdens de Spielberg-race liet Leclerc zien dat hij Max Verstappen kan evenaren en hem zelfs kan verslaan als hij de juiste bolide krijgt. Scuderia Ferrari rekent op Leclerc om verder in te lopen op Red Bull.

De kans dat Verstappen wint in Frankrijk staat op 2.20, voor Charles Leclerc is de odd 2.60.