Club Brugge-Red Bull Salzbourg (EL)
Club Brugge-Red Bull Salzbourg (EL)

Grand Prix van de VS: het podium staat nog steeds op het spel

Odds op: 19/10/2022

Het Formule 1-wereldkampioenschap 2022 gaat het eindstation in met nog 4 races op het programma. De coureurs beginnen deze zondag aan een nieuwe tour over het Amerikaanse continent met de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin, op het Circuit of the Americas.

De lay-out van het circuit is geïnspireerd op klassieke Europese circuits zoals Silverstone en Hockenheim, met een combinatie van snelle rechte stukken en technische bochten. Het Circuit of the Americas heeft 20 bochten en is 5.514 km lang, waardoor het een van de langste circuits op de F1-kalender is. Het rechte stuk is iets meer dan een kilometer lang en het hoogste punt van het circuit is bij bocht 12, waar coureurs ongeveer 5 g zijdelingse kracht ervaren. Het Circuit of the Americas werd officieel ingehuldigd op 21 oktober 2012 met een Formule 1 Grand Prix gewonnen door Lewis Hamilton, en heeft sindsdien elk jaar de Grand Prix van de Verenigde Staten georganiseerd (behalve in 2020 vanwege het Coronavirus).

Wedden op de F1 United States, Max Verstappen is torenhoog favoriet.

Max Verstappen wil zijn wereldkampioenschapstitel vieren

Het was in de chaos van de Japanse Grand Prix dat Max Verstappen tot regerend wereldkampioen werd gekroond. De Red Bull-coureur was zich aan het einde van de race niet eens bewust dat hij opnieuw wereldkampioen was.

Max heeft dit jaar duidelijk zijn titel verdiend door 12 GP’s te winnen en daarnaast ook 2 keer op het podium te eindigen. Hij heeft meer dan 100 punten voorsprong op zijn runner-up Pérez en zal de GP van de VS willen winnen om zijn titel te vieren. Een overwinning van Max Verstappen staat aan 1.44.

We zullen de strategie van Red Bull aan het einde van het seizoen nauwlettend volgen, die Sergio Pérez voorrang zou kunnen geven om de 2e plaats op het podium veilig te stellen. De Mexicaanse coureur is dan ook goed geplaatst en zou zichzelf de GP van de Verenigde Staten kunnen zien winnen voordat hij volgende week in zijn geboorteland rijdt. Hij heeft een kans van 8.00 om te winnen in de VS.

Leclerc wil de tweede plaats pakken

De coureur uit Monaco wist dat de titel van wereldkampioen te hoog gegrepen zal zijn maar Charles mikt nog steeds op de 2e plaats in het klassement die momenteel wordt ingenomen door Sergio Pérez, met 1 punt voorsprong.

Een overwinning in de VS zou de Ferrari-coureur in staat stellen om opnieuw over Pérez te springen. Charles Leclerc krijgt een kans 11.00 om de race te winnen.

Zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr. is ondertussen verwikkeld in een strijd om de 4e plaats met Russell die een voorsprong van 5 punten heeft op de Spanjaard. Hij heeft een odd van 2.25 om de race in de top 3 te eindigen.

Mercedes is nog steeds op zoek naar een overwinning

Het gecompliceerde seizoen van Mercedes ging verder in Japan, waar Hamilton het opnieuw niet beter kon doen dan de 5e plaats, terwijl Russell als 8e eindigde. We voelen echter dat de Silver Arrows de afgelopen weken klaar aan het worden zijn om voor een eerste overwinning te boeken dit seizoen.

De kans dat Hamilton wint in de VS staat op 8.00, Russel staat aan 13.00.

Toon andere wedopties

X