Wie wint de Australian Open bij de vrouwen?
Wie wint de Australian Open bij de vrouwen?

Wie wint de Australian Open bij de vrouwen?

Odds op: 05/01/2023

Net als elk jaar trachten we te voorspellen wie de grootste kanshebbers zijn om de volgende editie van de Australian Open te winnen. Het toernooi begint op 16 januari en de finale wordt gespeeld op 29 januari aan de dameszijde.

De noteringen van de Australian Open zijn in het voordeel van Iga Swiatek.

Iga Swiatek is de grote kanshebber

Iga Swiatek, een grote favoriet in de voorspellingen voor een overwinning in Australië, staat genoteerd op 3.50 voor de eindoverwinning en lijkt de concurrentie dit jaar te verpletteren. De Poolse voegde vorig jaar nog een Grand Slam-overwinning op Roland Garros toe aan haar lijstje, voordat ze voor het eerst de US Open won.

Ze is dan ook van plan haar jaar goed te beginnen door een nieuwe Grand Slam aan haar lijstje toe te voegen, nadat ze vorig jaar op de Australian Open de halve finale wist te bereiken door in 2 sets te worden uitgeschakeld door Danielle Collins. De nummer 1 van de wereld was echter in januari 2022 herstellende van lichamelijke problemen en zal er deze editie dus veel beter aan toe zijn.

Garçia is de grootste outsider

De kans dat Garcia het toernooi wint staat op 9.00, de Franse is zo de grootste outsider. De 29-jarige was 1 jaar geleden nog niet door de eerste ronde gekomen, maar staat op de WTA-ranglijst 4ᵉ achter Jabeur en Pegula.

Jabeur en Pegula staan op het podium van de WTA-ranking

Nummer twee op de WTA-ranglijst, Ons Jabeur wil dringend titels gaan pakken na haar twee verloren finales in 2022, op de US Open en Wimbledon. De Tunesische speelster keert voor het eerst sinds 2020 terug op de Australian Open, toen ze niet verder dan een kwartfinale raakte. Jabeur staat daarom om 13.00 genoteerd voor de overwinning dit jaar.

Jessica Pegula vervolledigt het WTA-ranglijstpodium en doet voor de 3e keer mee aan de Australian Open. In 2021 en 2022 raakte ze niet verder dan de kwartfinales, en ze is nog nooit verder gekomen tijdens een Grand Slam. De 28-jarige Amerikaanse zal dus een grote stap moeten maken wil ze aanspraak maken op de titel. Ze krijgt een quotering van 21.00.

Een verrassing van Raducanu?

De talentvolle Emma Raducanu zal voor de tweede keer in haar carrière deelnemen aan het toernooi, nadat ze vorig seizoen niet verder kwam dan de tweede ronde. Ze wilt echter voortbouwen op haar overwinning op de US Open om verder te komen in het toernooi en heeft een quotering van 21.00.

Vorige winnaar Australian Open

2022: Ashleigh Barty

2021: Naomi Osaka

2020: Sofia Kenin

2019: Naomi Osaka

2018: Caroline Wozniacki

Toon andere wedopties

X