Formula 1 Mexico GP 2022: de strijd om de tweede plaats blijft spannend

Odds op: 25/10/2022

Het Formule 1-seizoen is alweer 19 wedstrijden oud en op 20 oktober staat de Grand Prix van Mexico op het programma. De Mexicaanse Grand Prix vindt elk jaar plaats op het Autodromo Hermanos Rodriguez, sinds deze in 2015 weer op de F1-kalender kwam te staan.

Wedden op de F1 GP van Mexico. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Verstappen.

Max Verstappen is favoriet

Er zijn nog maar drie races te gaan van het Formule 1-seizoen en de Nederlander is al wereldkampioen sinds Japan. Verstappen won de race in Japan en de United Stated en is natuurlijk als wereldkampioen ook favoriet in Mexico. De tweevoudige wereldkampioen eindigde meer dan vijf seconden voor Lewis Hamilton en de race leek meer op een race van vorig jaar dan van dit seizoen. Hamilton leek af te stevenen op een eerste overwinning van het seizoen na een langzame pitstop van Verstappen, maar zijn voorsprong van zes seconden werd snel weggevaagd door het superieure Red Bull.

Zet in op Max Verstappen. Deze odd staat op 1.65.

Leclerc wil de tweede plaats vasthouden

Leclerc eindigde op het Circuit of the Americas op de derde plaats na Verstappen en Hamilton en springt zo opnieuw over Carlos Sainz. Jr. naar de tweede plaats in het klassement. De Monegask heeft als doelstelling dit seizoen de tweede plaats vast te houden en hierna gaat de focus naar volgend seizoen.

“Het is vooral proberen deze laatste vier races te gebruiken om volgend jaar een uitdager te zijn voor het wereldkampioenschap. We zullen proberen deze laatste vier races te gebruiken om een beter team te zijn voor volgend jaar.”

Zet in op Charlers Leclerc. Deze odd staat op 5.00.

Red Bull wint het kampioenschap eerste keer sinds 2014

Red Bull bezegelde het 2022 Formule 1-constructeurskampioenschap toen Max Verstappen zondag de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin won. De titel is de eerste van Red Bull sinds 2014. Deze overwinning maakt een einde aan de achtjarige reeks van Mercedes. Scuderia Ferrari en Mercedes strijden in de resterende vier races om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.