Sport Voorspellingen » Devil of the week
Thomas Meunier bij Dortmund basisspeler op de rechterflank

Thomas Meunier scoorde in de 73ste minuut de gelijkmaker voor Dortmund op het veld van Mainz 05 op de 16de speeldag in Duitsland. Mainz-speler Phillipp Mwene werkte slecht weg na een mislukte aanval van de thuisploeg en Meunier kon met een schot vanop de rand van de zestien zijn eerste doelpunt maken in loondienst van BVB. Door dit gelijkspel tegen de voorlaatste in de stand blijft Dortmund wel teleurstellend op de vierde plaats hangen in de Bundesliga.

F1 circuits

Praet, Castagne en Tielemans doen het uitstekend bij Leicester City

In de 3de voorronde van de FA Cup won Leicester met 0-4 op het veld van Stoke City. The Foxes tonen zo dat ze ook zonder topscorer Jamie Vardy doelpunten kunnen maken. Tielemans en Castagne speelden de volledige 90 minuten en Dennis Praet mocht op het einde van de wedstrijd gaan rusten. Praet, Castagne en Tielemans deelden alle drie een assist uit in de wedstrijd en zijn zo opnieuw belangrijk voor hun team.

Romelu Lukaku: goed voor goals met de Rode Duivels en Inter Milaan

Lukaku scoorde tegen Crotone zijn 50ste doelpunt in 70 wedstrijden voor Inter Milaan. Dit seizoen scoorde Lukaku al 16 doelpunten in 19 optredens voor de Nerazzurri. Slechts vijf spelers hebben meer doelpunten gescoord in hun eerste 50 wedstrijden in de Serie A sinds het tijdperk van drie punten per overwinning: Cristiano Ronaldo (40), Ronaldo (38), Andriy Shevchenko (37), Diego Milito (37) en Vincenzo Montella (36).

De noteringen van Benfica-Braga zijn duidelijk ten voordele van de thuisploeg.

Dries Mertens en Napels: een nooit eindigend liefdesverhaal

Door in juni van dit jaar het openingsdoelpunt te maken in de halve finales van de Coppa Italia tegen het Inter van Romelu Lukaku is Dries Mertens Marek Hamsik voorbijgestoken in de lijst van de beste doelpuntenmakers aller tijden. De Belg werd toen alleen recordhouder bij Napoli met 122 doelpunten. In totaal maakte hij ondertussen 129 doelpunten in 334 officiële wedstrijden voor Napoli.

Kan Adnan Januzaj ontploffen dit seizoen en een EK-selectie afdwingen?

Januzaj begon zijn voetbalcarrière bij FC Brussels, maar kwam in 2005 als 10-jarige terecht bij Anderlecht. Zes jaar later verliet hij Anderlecht voor Manchester United op 16-jarige leeftijd, na indruk te hebben gemaakt bij de jeugdploegen van Anderlecht. Tot spijt van de toenmalige manager verliet zo één van de grootste Belgische talenten Anderlecht nog voor ooit in het eerste team te hebben gespeeld.

Alexis Saelemaekers maakt eerste doelpunt voor AC Milan

Alexis Saelemaekers maakte in juli 2020 zijn eerste doelpunt voor AC Milan. De voormalige Anderlechtspeler maakte het openingsdoelpunt in de 10de minuut in de wedstrijd tegen Bologna die uiteindelijk op een 5-1 thuisoverwinning voor AC Milan zou eindigen. Door deze thuiszege deed Milan een uitstekende zaak met het oog op Europees voetbal volgend seizoen.