wie wint de meeste medailles op de Olympische Spelen in Parijs?
wie wint de meeste medailles op de Olympische Spelen in Parijs?

Medailles Olympische Spelen Parijs 2024: is Team USA niet te stoppen?

Odds op: 26 juni

De kansen voor het medailleklassement voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 schetsen een vertrouwd beeld: het Amerikaanse team is zowel voor het algemene klassement als voor het aantal gouden medailles de favoriet, vóór China! Team USA staat op 1.04, gevolgd door China op 12.00 en Groot-Brittannië op 51.00, daarna Japan op 67.00.

Kansen voor weddenschappen op het medailleklassement van de Olympische Spelen van Parijs 2024

Er zijn twee afzonderlijke markten voor weddenschappen op medailles voor de Olympische Zomerspelen van 2024. De eerste weddenschap gaat over het land dat de meeste gouden medailles zal winnen in Parijs. Daarnaast biedt bwin kansen voor het totale aantal medailles!

De kansen voor de Olympische Zomerspelen van 2024 suggereren dat de Verenigde Staten grote favorieten zijn om de meeste gouden medailles te winnen, met een impliciete waarschijnlijkheid van 89,5%. Dit is gebaseerd op een kans van 1.04, wat betekent dat er aanzienlijk vertrouwen is in het vermogen van het Amerikaanse team om op een hoog niveau te presteren in Parijs. De limiet gesteld door bwin voor het aantal gouden medailles ligt rond de 39.5. Meer dan 39.5 gouden medailles voor Team USA staat op 1.85.

China, met een kans van 12.00, is de dichtstbijzijnde concurrent, met een impliciete waarschijnlijkheid van 20% om de meeste gouden medailles te winnen. Dit geeft aan dat hoewel China een serieuze concurrent is, het nog steeds aanzienlijk minder waarschijnlijk wordt geacht dan de Verenigde Staten om te eindigen met het grootste aantal gouden medailles.

De hoge verwachtingen van het Amerikaanse team zorgen voor aanzienlijke druk om te presteren. Historisch gezien zijn de Verenigde Staten een dominante kracht geweest op de Olympische Zomerspelen, en kwamen ze regelmatig uit aan de top van het medailleklassement. De diepte en breedte van talenten in een breed scala aan sporten dragen bij aan dit perspectief. Echter, de competitieve aard van de Olympische Spelen betekent dat verrassingen en omwentelingen altijd mogelijk zijn, wat toevoegt aan de opwinding en onzekerheid van het evenement.

Gezien deze waarschijnlijkheden zal het interessant zijn om de prestaties van de Verenigde Staten en China te observeren, evenals eventuele onverwachte uitdagers die tijdens de wedstrijden kunnen opkomen.

Team USA – Zal het voor Team USA makkelijk lijken?

De Verenigde Staten staan bovenaan de historische medaillelijst van de Olympische Zomerspelen met een indrukwekkend totaal van 2.655 medailles sinds de Spelen van Athene in 1896, waaronder 1.070 gouden, 841 zilveren en 744 bronzen medailles. De rivaliteit met de Sovjet-Unie (en nu met Rusland) is altijd intens geweest, waarbij de Sovjet-Unie 1.010 medailles won, hoewel de ontbinding van de USSR een einde maakte aan deze directe competitie in dezelfde vorm.

Tijdens de Olympische Spelen van Tokyo 2020 wonnen de Verenigde Staten in totaal 113 medailles, ver boven de 89 medailles van China, maar de strijd om de gouden medailles was veel strakker met slechts één gouden medaille meer dan China (39 tegen 38). De Spelen van Beijing 2008 waren ook een uitdaging voor de Verenigde Staten, waarbij China het grootste aantal gouden medailles won met 48 tegen 36 voor de Verenigde Staten.

Voor de Spelen van Parijs 2024 worden de Verenigde Staten verwacht te blijven domineren in verschillende belangrijkste disciplines:

Atletiek:

  • Noah Lyles: als sprintspecialist is hij favoriet voor de 100m en 200m races.
  • Grant Holloway: hij wordt verwacht te schitteren in de hordeloop.
  • De Amerikaanse estafetteteams staan ook bekend om hun uitzonderlijke prestaties en zouden goed moeten presteren.

Vrouwelijke atleten in atletiek:

  • Sha’Carri Richardson: bekend om haar snelheid, is zij een centraal figuur in het Amerikaanse vrouwensprintteam.

Gymnastiek:

  • Simone Biles: een van de meest gedecoreerde gymnasten aller tijden, zij streeft ernaar haar carrière af te sluiten met nog een gouden medaille. Het vrouwelijke gymnastiekteam blijft competitief, hoewel het niet meer zo dominant is als voorheen.

Zwemmen:

  • De Amerikanen zullen waarschijnlijk blijven uitblinken in zwemmen. Hoewel de Canadese Summer McIntosh een serieuze rivaal is voor Katie Ledecky, zou het Amerikaanse zwemteam het grootste aantal medailles moeten winnen, zowel goud als algemeen.

Basketbal:

  • De Verenigde Staten zijn de grote favorieten om goud te winnen in zowel mannen- als vrouwenbasketbal, wat twee belangrijke kansen voor het team vormt. Met deze troeven geven voorspellingen aan dat de Verenigde Staten in Parijs 2024 een totaal van ongeveer 120 medailles kunnen winnen, waarvan meer dan 40 goud.

Team China – Kan China het recente dopingschandaal te boven komen?

Het dopingschandaal met het Chinese zwemteam kan een aanzienlijke impact hebben op hun prestaties op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Met 23 teamleden die positief zijn getest op trimetazidine (TMZ), waaronder verschillende medaillewinnaars van Tokyo 2020, werpt dit een schaduw over hun eerdere prestaties en hun huidige voorbereidingen.

Historische prestaties en verwachtingen voor Parijs 2024

China heeft in totaal 900 Olympische medailles gewonnen, waarvan 384 goud. Tijdens de Spelen van Tokyo 2020 verbeterden ze hun prestaties met 38 gouden medailles, tegenover 26 in Rio 2016.

Voorkeurssporten:

  • Schoonspringen: het Chinese schoonspringteam is uiterst succesvol, met 12 medailles (waarvan 5 goud) gewonnen in Tokio 2020. Ze zullen naar verwachting blijven uitblinken in deze sport in Parijs.
  • Zwemmen: ondanks het dopingschandaal blijft het zwemteam competitief.
  • Tafeltennis: China domineert historisch gezien in tafeltennis, ook al zal de legende Ma Long er dit keer niet bij zijn.
  • Gewichtheffen: deze sport is een andere sterkte van China, hoewel eerdere dopingschandalen deze discipline ook hebben geraakt.

Medaillevoorspellingen voor Parijs 2024

Ondanks het schandaal wordt verwacht dat China een grote Olympische macht blijft in Parijs. De verwachtingen voor medailles zijn echter bescheidener dan die van de Verenigde Staten. China zou kunnen mikken op ongeveer 90 medailles, terwijl van de Verenigde Staten verwacht wordt, ze rond de 110 medailles zullen behalen.

Implicaties van het dopingschandaal

Het schandaal kan niet alleen het moreel en de voorbereiding van het team beïnvloeden, maar ook hun geloofwaardigheid en het algemene imago van de sport in China. Extra disciplinaire maatregelen of verhoogd toezicht kunnen ook een impact hebben op de prestaties van de atleten.

Conclusie, ondanks de uitdagingen en controverses, blijft het Chinese team een kracht om niet te onderschatten op de Olympische Spelen van Parijs 2024, vooral in sporten waarin ze traditioneel hebben gedomineerd.

Voorspellingen en aanbevolen weddenschappen voor het medailleklassement van de Olympische Spelen 2024

De Verenigde Staten en China worden algemeen beschouwd als de favorieten om bovenaan het medailleklassement te eindigen op de Olympische Zomerspelen van Parijs 2024. De kansen weerspiegelen deze verwachting, met de Verenigde Staten aan de leiding dankzij hun grote contingent atleten en historische dominantie in verschillende sleuteldisciplines.

Redenen voor de dominantie van de Verenigde Staten en China

Aantal Atleten:

  • Verenigde Staten: meer dan 500 atleten zullen deelnemen, die een breed scala aan disciplines bestrijken met een sterke traditie van succes, vooral in atletiek en zwemmen.
  • China: Ongeveer 400 atleten, met opmerkelijke krachten in sporten zoals schoonspringen, tafeltennis, gewichtheffen, gymnastiek en badminton.

Door de Verenigde Staten gedomineerde sporten:

  • Atletiek: met 48 evenementen op het programma hebben de Verenigde Staten historisch deze competities gedomineerd dankzij hun grote hoeveelheid talenten.
  • Zwemmen: bestaande uit 35 evenementen, wordt verwacht dat Amerikaanse zwemmers, geleid door atleten zoals Katie Ledecky, veel medailles zullen winnen.

Door China gedomineerde sporten:

  • Schoonspringen: China is bijna onverslaanbaar in deze sport, en wint regelmatig de meerderheid van de medailles.
  • Tafeltennis: China domineert traditioneel deze discipline, met atleten zoals Ma Long die de geschiedenis hebben gemarkeerd.
  • Gewichtheffen en badminton: in deze sporten heeft China uitgeblonken, vaak meerdere gouden medailles winnend.

Verwachte prestaties van Frankrijk

Als gastland wordt ook verwacht dat Frankrijk goed zal presteren, profiterend van het thuisvoordeel. Franse atleten kunnen verrassen in verschillende disciplines, wat een spannend element toevoegt aan deze Spelen.

Belangrijke factoren en voorspellingen

  • Atletiek- en zwemevenementen: de Verenigde Staten zouden hun kracht in deze disciplines moeten gebruiken om een groot aantal medailles te verzamelen.
  • Specifieke disciplines: China zal profiteren van haar kracht in sporten waarin ze een onevenredig voordeel heeft, zoals schoonspringen en tafeltennis.
  • Doping schandaal: Het recente dopingschandaal kan de prestaties van China in zwemmen beïnvloeden, maar andere sleuteldisciplines zouden dit moeten compenseren.

Hoewel Frankrijk het thuisvoordeel zou kunnen benutten om zijn aantal medailles te vergroten, worden de Verenigde Staten en China gezien als de favorieten om als nummer één en twee te eindigen op de medaillelijst van Parijs 2024, vanwege hun aantal atleten en specifieke krachten in verschillende belangrijke disciplines.

Live odds

Toon andere wedopties

X