14 Belgische Wonderkids in FM24 | bwin
14 Belgische Wonderkids in FM24 | bwin

De 14 Belgische talenten die je moet kopen in FM24

In het dynamische universum van Football Manager, waar virtuele voetbalreizen worden geleid en tactische meesterbreinen gedijen, is er een voortdurende zoektocht naar het volgende grote talent. Fanatieke spelers van FM24, gedreven door een onverzadigbare honger naar succes en glorie, spitsen hun aandacht op de ontdekking van onontdekte, digitale wonderkinderen. Elk seizoen brengt een nieuwe golf van opkomende talenten, waarbij de opwinding van het vinden en ontwikkelen van deze virtuele sterren een integraal onderdeel wordt van de FM24-beleving. Dit zijn de 14 grootste talenten met de Belgische nationaliteit.

Marco Kana (20 jaar, KV Kortrijk)

Marco Kana (20, KV Kortrijk): Geboren op 8 augustus 2002 in Kinshasa, is een Belgische voetballer en defensieve middenvelder onder contract bij RSC Anderlecht. In het seizoen 2023/24 is Kana uitgeleend aan KV Kortrijk. Zijn jeugd bracht hij door bij RSC Anderlecht, waar hij op 4 augustus 2019 zijn debuut maakte tegen Royal Excel Moeskroen. In oktober 2019 scoorde hij zijn eerste doelpunt tegen Sint-Truiden. Met als doel meer speeltijd, wordt Kana tijdens het huidige seizoen uitgeleend aan KV Kortrijk.

Hugo Siquet (20 jaar, Cercle Brugge)

Hugo Siquet, geboren op 9 juli 2002 in Marche-en-Famenne, is een veelbelovende Belgische verdediger die momenteel uitkomt voor Cercle Brugge, waar hij sinds januari 2023 wordt uitgeleend door SC Freiburg. Zijn carrière begon bij Standard Luik, waar hij opviel door zijn veelzijdigheid in verschillende verdedigende posities. Na een overgang naar SC Freiburg in december 2021, maakte hij zijn Bundesliga-debuut in 2022. In januari 2023 werd Siquet uitgeleend aan Cercle Brugge, waar hij in negentien competitiewedstrijden indruk maakte met twee doelpunten en twee assists.

Aster Vranckx (20 jaar, Wolfsburg)

Aster Vranckx, geboren op 4 oktober 2002 in Kortenberg, België, is op zijn twintigste al een opvallende naam bij VfL Wolfsburg. Afkomstig van KV Mechelen, maakte deze middenvelder in 2021 de overstap naar de Bundesliga. Zijn technische vaardigheden en strategische inzicht op het middenveld hebben snel indruk gemaakt bij Wolfsburg. Alhoewel zijn uitleenbeurt naar AC Milan geen succesverhaal werd, belichaamt Vranckx een veelbelovende toekomst in het Europese voetbal.

Johan Bakayoko (20 jaar, PSV)

Geboren op 20 april 2003 in Overijse, is deze Belgische voetballer verbonden aan PSV en maakte in 2023 zijn debuut voor het Belgisch voetbalelftal. In zijn jeugd doorliep Bakayoko o.a. de jeugdopleidingen van Oud-Heverlee Leuven, Club Brugge, KV Mechelen, en PSV. Bij Jong PSV ontwikkelde hij zich tot een veelzijdige aanvaller en werd in zijn tweede seizoen verkozen tot Nederlands Talent van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie. In het seizoen 2022/23 maakte Bakayoko de overstap naar de A-kern van PSV en speelde een cruciale rol in de Eredivisie, met zijn eerste doelpunt tegen Emmen en een beslissende bijdrage in de bekerfinale tegen Ajax. Zijn indrukwekkende prestaties leidden tot interesse van PSG, maar PSV weigerde een lucratief bod en verlengde zijn contract tot 2025.

Zeno Debast (19 jaar, Anderlecht)

Zeno Debast, geboren op 24 oktober 2003 in Halle, is een veelbelovende Belgische verdediger die zijn opleiding genoot bij RSC Anderlecht. Na zijn debuut in 2022 in het Belgische voetbalelftal, heeft Debast snel naam gemaakt als centrale verdediger met uitzonderlijke techniek, secure passing en gretigheid in duels. Zijn indrukwekkende prestaties leidden tot een oproep voor het Belgische nationale team in september 2022. Debast’s snelle groei en veelbelovende toekomst maken hem een opvallende verschijning in het Belgische voetbal.

Roméo Lavia (19 jaar, Chelsea)

De Belgische centrale defensieve middenvelder, geboren op 6 januari 2004 in Brussel, maakte in augustus 2023 de overstap naar Chelsea FC in de Premier League. Zijn voetbalreis begon bij White Star Woluwe, waarna hij al snel de overstap maakte naar RSC Anderlecht. Na een veelbelovende periode bij Anderlecht, waar hij bekend stond als één van de grootste talenten, vertrok Lavia in 2020 naar de jeugdopleiding van Manchester City. Onder de vleugels van Pep Guardiola debuteerde hij op zeventienjarige leeftijd en maakte indruk in de bekertoernooien. Na een korte periode bij Southampton, waar hij zich ontwikkelde tot een stevige en bekwame middenvelder, verraste Lavia vriend en vijand door in augustus 2023 een zevenjarig contract te tekenen bij Chelsea voor een bedrag van €62.000.000,-, dat met bonussen kan oplopen tot €64.000.000,-. Met zijn opmerkelijke prestaties in de Premier League is Lavia nu één van de veelbelovende talenten in het Engelse voetbal.

FM24 tactiek

Karim Abdoul Camara (19, Hoffenheim)

De Belgische jeugdinternational, geboren op 21 januari 2004, zette een belangrijke stap in zijn carrière door een driejarig profcontract te ondertekenen bij Hoffenheim. Ondanks aanzienlijke buitenlandse belangstelling koos de zestienjarige spits uiteindelijk voor de Bundesliga-club. Camara heeft zijn talent eerder laten zien bij Beerschot en AA Gent voordat hij zich bij Hoffenheim voegde. Zijn keuze voor de Duitse competitie getuigt van zijn vastberadenheid om zijn vaardigheden op het hoogste niveau verder te ontwikkelen. Met een beloftevolle toekomst in het vooruitzicht, is Camara een opvallende aanwinst voor Hoffenheim. Hij komt momenteel uit voor het B-team van de club.

Ayanda Sishuba (18 jaar, RC Lens)

De Belgische voetballer met Zuid-Afrikaanse roots, geboren op 2 februari 2005 in Doornik, staat momenteel onder contract bij RC Lens. Zijn jeugdopleiding begon bij Mouscron-Péruwelz, maar na een korte periode bij Lille OSC keerde Sishuba terug naar Moeskroen. Op dertienjarige leeftijd haalde RC Lens hem terug naar Frankrijk. Op 22 januari 2022 maakte hij zijn debuut voor het tweede elftal in de Championnat National 2. Ondanks degradatie naar de Championnat National 3 in het seizoen 2022/23, scoorde hij negen keer in achttien competitiewedstrijden. In april 2022 tekende hij een contract tot 2026 bij RC Lens. Op 2 september 2023 maakte Sishuba zijn officiële debuut in het eerste elftal in de competitiewedstrijd tegen AS Monaco, waar hij in de 72e minuut inviel voor Angelo Fulgini.

Arthur Vermeeren (18 jaar, Antwerp)

Arthur Vermeeren, geboren op 7 februari 2005 in Lier, is een getalenteerde Belgische middenvelder die momenteel speelt voor Antwerp FC. Zijn voetbalcarrière begon bij K. Lierse S.K., waarna hij indruk maakte bij KV Mechelen voordat hij in 2018 overstapte naar Antwerp. Vermeeren’s debuut in het eerste elftal van Antwerp vond plaats op 11 augustus 2022, waar hij inviel in de Conference League-wedstrijd tegen Lillestrøm SK. Sindsdien heeft hij zich gevestigd als een stille sterkhouder in het team.

Stanis Idumbo Muzambo (18 jaar, Ajax)

Geboren op 29 juni 2005 in Melun, is de Belgische voetballer met Congolese wortels momenteel bij AFC Ajax. Van Club Brugge naar KAA Gent en vervolgens naar Ajax, tekende Idumbo op vijftienjarige leeftijd zijn eerste profcontract. Zijn seizoenen bij Ajax’s U17, U18, en de O18 Divisie 1 toonden zijn veelzijdigheid met acht goals en zes assists in 2021/22 en zes goals en negen assists in de eerste helft van 2022/23. Op 6 januari 2023 maakte hij zijn professionele debuut voor Jong Ajax, ingevallen in de 78e minuut tegen FC Eindhoven onder trainer Johnny Heitinga.

Mika Godts (18 jaar, Ajax)

Mika Godts (18, Ajax): Op 7 juni 2005 geboren in Leuven, is de Belgische voetballer sinds 2023 onder contract bij AFC Ajax, overgenomen van KRC Genk. In 2020 verruilde hij de jeugdopleiding van RSC Anderlecht voor die van KRC Genk, waar zijn talent de aandacht trok van topclubs zoals Ajax, PSV, Manchester City, en Arsenal FC. In het seizoen 2022/23 maakte hij zijn debuut voor Jong Genk en scoorde in zijn eerste officiële profwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. In januari 2023 tekende hij een contract van 2,5 jaar bij Ajax, waar hij zowel voor Jong Ajax als het eerste team speelde, met zijn debuut op 9 april 2023 tegen Fortuna Sittard. In de voorbereiding op seizoen 2023/24 maakte hij indruk tijdens het trainingskamp van het eerste team en speelde zijn eerste Europese wedstrijd op 24 augustus 2023 tegen PFK Loedogorets.

Rayane Bounida (17 jaar, Ajax)

Op 3 maart 2006 geboren in Vilvoorde, België, is de Belgisch-Marokkaanse voetballer een rijzende ster bij AFC Ajax. Zijn uitzonderlijke technische vaardigheden en spelinzicht vielen op tijdens zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht. Ondanks zijn jeugdige leeftijd genoot Bounida internationale belangstelling, met buitenlandse topclubs die hem op zijn zestiende wilden contracteren. Uiteindelijk koos hij in maart 2022 voor Ajax, waar hij een driejarig contract tekende dat begon op 1 juli 2022. Bounida, een YouTube-fenomeen sinds zijn achtste, heeft ook een sponsorcontract met Nike, dankzij zijn populariteit op Instagram. Zijn voetbalheld is de voormalige Ajax-speler Abdelhak Nouri, aan wie hij zijn doelpunten regelmatig opdraagt door het tonen van het nummer 34, Nouri’s oude shirtnummer.

Ethan Butera (17 jaar, Ajax)

Ethan Butera, geboren op 16 april 2006, is een opkomend talent in het Belgische voetbal, momenteel onder contract bij AFC Ajax. Zijn professionele reis begon bij Anderlecht, waar hij op vijftienjarige leeftijd al de interesse wekte van clubs als Ajax, Atalanta Bergamo en Juventus FC. In augustus 2022 maakte hij zijn profdebuut bij RSCA Futures en trok later naar Ajax. Butera, een veelbelovende linksbenige verdediger, tekende in september 2023 een contract voor drie seizoenen bij Ajax U23. Zijn snelle opkomst en technische vaardigheden maken hem een speler om in de gaten te houden.

Julien Duranville (17, Borussia Dortmund)

Geboren op 5 mei 2006, is deze veelbelovende Belgische voetballer momenteel onder contract bij Borussia Dortmund. Dortmund verwierf zijn diensten van RSC Anderlecht voor een bedrag van minstens 12,5 miljoen euro. Duranville, actief als flankaanvaller, begon zijn carrière bij Anderlecht in 2013 en tekende in mei 2021 zijn eerste profcontract tot medio 2024. Zijn doorbraak kwam op zestienjarige leeftijd onder coach Vincent Kompany, waar hij zijn debuut maakte in Eerste klasse A tegen Club Brugge. Ondanks een gescheurde hamstring maakte hij zijn eerste optreden voor Dortmund op 27 mei 2023, nadat hij op 21 mei voor het eerst in de selectie verscheen.

X