AC Milan - Newcastle United, voetbalweddenschappen
AC Milan - Newcastle United, voetbalweddenschappen

AC Milan – Newcastle United: de Milanezen zijn lichtjes favoriet

Odds op: 15/09/2023

De 1e speeldag in de groepsfase van de UEFA Champions League. AC Milan neemt het thuis op tegen Newcastle United. De wedstrijd staat gepland voor dinsdag 19 september om 18.45 uur. Het San Siro Stadion is het decor voor deze wedstrijd.

Een boeiend duel staat op het punt te beginnen als AC Milan en Newcastle United elkaar ontmoeten in de openingswedstrijd van de groepsfase van de Champions League. Milan, een doorgewinterde deelnemer aan het toernooi, begint aan zijn 20e Champions League-campagne, op de voet gevolgd door Juventus als Italiaanse recordhouder met 23 deelnames. Na een afwezigheid tussen 2014/15 en 2020/21 maakt Milan zijn derde opeenvolgende verschijning in de competitie.

Voor Newcastle betekent dit hun derde optreden in de Champions League, na eerdere deelnames in de seizoenen 1997-98 en 2002-03. De laatste keer dat de Magpies in dit toernooi speelden, was maar liefst 20 jaar en 184 dagen geleden. Dit vertegenwoordigt de langste periode tussen wedstrijden voor een Engelse club in de Champions League, wat deze confrontatie extra historische waarde geeft.

Wedden op AC Milan – Newcastle United. AC Milan wordt duidelijk als favoriet beschouwd om deze Champions League-wedstrijd te winnen.

AC Milan heeft ervaring in de Champions League

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.40.

De Rossoneri hebben hun klasse laten zien in recente edities van de Champions League, met overtuigende overwinningen in hun laatste twee openingswedstrijden in de groepsfase tegen Dinamo Zagreb en FC Red Bull Salzburg, beide met een score van 4-0. De aanvalskracht van Milan, aangevoerd door de ervaren Olivier Giroud en de opkomende ster Christian Pulisic, belooft een serieuze dreiging te vormen. Giroud, in het bijzonder, heeft zich ontpopt als een doelpuntenmaker en opende al twee keer de score in de eerste drie competitieve wedstrijden van Milan.

Milan’s vorm in de competitie is indrukwekkend, met overwinningen op Roma, Torino en Bologna in hun meest recente wedstrijden. Ze zijn dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis, een factor die van groot belang kan zijn in deze Europese clash. De Amerikaanse winger Christian Pulisic, ook wel “Captain America” genoemd, is een speler om in de gaten te houden. Zijn integratie in het team verliep vlekkeloos, en zijn flair kan de sleutel zijn om de defensie van Newcastle te doorbreken.

Milan kreeg in 2 van de 3 wedstrijden een doelpunt binnen. Zet daarom in op ‘AC Milan wint en beide teams scoren’. Deze odds staat op 4.00.

Wedden op de Champions League doe je bij bwin

Newcastle werd 4e in de Premier League vorig seizoen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 2.75.

Newcastle United keert na twee decennia afwezigheid terug naar het Europese podium en staat voor een formidabele uitdaging tegen een doorgewinterde Milan-ploeg. Ondanks een lastige start van hun Premier League-campagne, met nederlagen tegen Brighton, Liverpool en Manchester City, wisten ze overtuigend te winnen van Aston Villa, wat hun veerkracht onderstreept.

Bruno Guimarães en Alexander Isak worden verwacht de aanval van Newcastle te leiden in dit toernooi. Guimarães staat bekend om zijn vermogen om het spel te dicteren, terwijl de doelpunten van Isak niet onderschat mogen worden. Ze zullen echter snel hun vorm moeten hervinden om met de sterke opstelling van Milan te kunnen concurreren.

Kan Newcastle iets pakken in Milaan? Zet in op ‘X of Newcastle’ en win 1.55 keer je inzet terug.

Toon andere wedopties

X