Oostende – Anderlecht: paars-wit kon een puntje pakken thuis tegen Antwerp

De 24e speeldag in de Jupiler Pro League. Oostende neemt het thuis op tegen Anderlecht.

Wedden op Oostende – Anderlecht. De noteringen zijn in het voordeel van Anderlecht.

Oostende staat op de voorlaatste plaats

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 3.60.

Oostende speelde op de vorige speeldag 2-2 gelijk in de kelderkraker op het veld van KV Kortrijk. KVO leek op weg naar de overwinning na een doelpunt van Thierry Ambrose in minuut 85, maar Kortrijk maakte 1 minuut voor tijd alsnog gelijk. In die wedstrijd had Oostende 42% balbezit en 22 schoten naar doel waarvan 7 op doel.

De Kustboys schieten niet veel op met een puntje en blijven nog steeds op de voorlaatste plaats staan in het klassement. Het is wel het eerste puntje na 7 nederlagen op rij, waarvan 6 in de competitie en 1 in de Croky Cup.

Drie of meer doelpunten per wedstrijd vielen in 6 van de laatste 6 wedstrijden waaraan Oostende deelnam. Oppositieteams scoorden er 14 in deze wedstrijden, terwijl Oostende er in totaal 5 wist te behalen. Zet daarom in op ‘meer dan 2,5 doelpunten’ en win 1.73 keer je inzet terug.

Wed op Anderlecht, de favoriet

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 1.98.

Ook Anderlecht speelde gelijk op de vorige speeldag, 0-0 thuis tegen Antwerp. Anderlecht speelde een vrij slechte wedstrijd en slaagde er opnieuw niet in veel kansen af te dwingen. In die wedstrijd had RSC Anderlecht 54% balbezit en 7 schoten naar doel waarvan geen enkele doelkans op doel.

Paars-wit wil volgend seizoen Europees spelen en moet daarom in de top 8 eindigen na het reguliere seizoen. Yari Verschaeren en co staan momenteel op de 11e plaats met 5 punten minder dan Cercle Brugge.

Tijdens hun 6 vorige wedstrijden heeft RSC Anderlecht 6 keer kunnen scoren, goed voor een gemiddelde van 1 doelpunt per wedstrijd. Zet in op ‘meer dan 0,5 doelpunten voor Anderlecht’ en win 1.18 keer je inzet terug.