Bayer Leverkusen vs. Bayern München, Bundesliga, voetbalweddenschappen
Bayer Leverkusen vs. Bayern München, Bundesliga, voetbalweddenschappen

Bayern München – Bayer Leverkusen: kan Kompany zijn eerste topper winnen?

Odds op: 24 september

De 5e speeldag van de Bundesliga. Bayern München neemt het thuis op tegen Bayer Leverkusen.

Op de vijfde speeldag van de Bundesliga staat er een topper op het programma: Bayern München neemt het in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. Beide teams zijn uitstekend aan het seizoen begonnen en staan in de top van de ranglijst. Bayern is traditioneel de te kloppen ploeg, maar Leverkusen is een van de grootste uitdagers van de Rekordmeister dit seizoen. De onderlinge statistieken beloven spanning: hoewel Bayern over het algemeen dominant is in thuiswedstrijden tegen Leverkusen, boekte Leverkusen vorig seizoen nog een klinkende 3-0 overwinning in eigen stadion. Dit duel kan cruciaal zijn in de strijd om de koppositie.

Wedden op Bayern München – Bayer Leverkusen. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Bayern.

Bayern won al zijn wedstrijden

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.72.

Bayern München begon het seizoen zoals we van hen gewend zijn: overtuigend en aanvallend. Na een krappe 2-3 overwinning op VfL Wolfsburg op de eerste speeldag, volgde een reeks dominante optredens, waaronder een 6-1 zege op Holstein Kiel en een overtuigende 0-5 overwinning tegen Werder Bremen. Harry Kane heeft zich ondertussen ontpopt als dé spits van Bayern, met vijf goals in vier wedstrijden. Het team van Vincent Kompany is momenteel in topvorm, met een reeks van vier opeenvolgende overwinningen in de Bundesliga.

Statistieken laten zien dat Bayern in 51% van hun wedstrijden de eerste helft wint, wat aangeeft dat ze vaak sterk beginnen. Thuis in de Allianz Arena hebben ze een ongeslagen reeks van negen wedstrijden en zullen ze erop gebrand zijn deze voort te zetten. Met vijf opeenvolgende thuisoverwinningen kan Bayern vertrouwen putten uit hun recente prestaties, maar de schaduw van hun laatste thuisverlies tegen Leverkusen in 2019 blijft hangen.

Leverkusen won met 4-3 van Wolfsburg

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 4.10.

Bayer Leverkusen heeft de afgelopen seizoenen veel indruk gemaakt, en ook dit jaar zijn ze sterk begonnen. Na hun winst in de DFL-Supercup tegen VfB Stuttgart na strafschoppen, hebben ze een reeks van sterke resultaten geboekt in de Bundesliga. Vooral hun 1-4 overwinning op TSG Hoffenheim en hun recente 4-3 zege op VfL Wolfsburg tonen aan dat het team van Xabi Alonso in staat is om op verschillende manieren te winnen. Met Florian Wirtz als creatieve spil, die al drie doelpunten heeft gescoord, lijkt Leverkusen aanvallend op volle toeren te draaien.

Een interessant gegeven is dat Leverkusen momenteel in een uitstekende uitvorm verkeert, met vier opeenvolgende uitoverwinningen in de Bundesliga. Deze statistiek, gecombineerd met het feit dat ze in 59% van hun wedstrijden de eerste helft winnen, maakt hen een gevaarlijke tegenstander voor Bayern. Bovendien heeft Leverkusen in hun laatste vijf ontmoetingen met Bayern slechts één keer verloren, en boekten ze vorig seizoen een indrukwekkende 3-0 thuiszege. Dit geeft de ploeg vertrouwen dat ze in München kunnen stunten.

Overzicht van de uitslagen

Werder Bremen 0 – 5 Bayern München

Leverkusen 4-3 Wolfsburg

Toon andere wedopties

X