België Israël Nations League
België Israël Nations League

België – Israël: de wedstrijd wordt gespeeld in het Nagyerdei Stadion in Hongarije

Odds op: 02/09/2024

De 1e speeldag van de Nations League. België neemt het in Hongarije op tegen Israël.

De eerste speeldag van de Nations League belooft meteen een spannende wedstrijd te worden met België en Israël die het tegen elkaar opnemen in het Nagyerdei Stadion in Hongarije. België lijkt op papier de favoriet, maar Israël heeft laten zien dat ze in staat zijn om te verrassen, vooral wanneer ze op voorsprong komen in een uitwedstrijd. Laten we dieper ingaan op de kansen van beide teams.

Wedden op België – Israël. De noteringen zijn in het voordeel van de Rode Duivels.

België zit in de Groep des Doods

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.32.

België staat bekend om hun sterke start in wedstrijden. Met een indrukwekkende 64% van de wedstrijden waarin ze de eerste helft winnend afsluiten, is het duidelijk dat de Rode Duivels vaak snel de toon zetten. Het team heeft echter ook enkele uitdagingen. Ondanks hun sterke thuisvorm hebben ze moeite om terug te vechten wanneer ze op achterstand komen; als België met 0-1 achterstaat, weten ze geen enkele keer een overwinning uit het vuur te slepen.

Dit maakt het cruciaal voor de Belgen om snel het initiatief te nemen, vooral gezien hun recente droogte voor het doel, waarbij ze al twee wedstrijden op rij niet hebben gescoord. Toch kunnen ze vertrouwen putten uit hun laatste ontmoeting met Israël, die ze met twee doelpunten verschil wisten te winnen.

Hun gemiddelde van 2,38 doelpunten per thuiswedstrijd onderstreept hun scorend vermogen wanneer ze in vorm zijn. Met hun solide verdediging en aanvallende kracht zal België proberen om deze wedstrijd snel naar hun hand te zetten en een vliegende start te maken in de Nations League.

De afwezigheid van Romelu Lukaku, een van hun belangrijkste aanvallende wapens, kan een groot gemis blijken te zijn, vooral tegen sterke defensies zoals die van Frankrijk en Italië.

Israël kan geen thuiswedstrijden afwerken

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 9.00.

Israël gaat als underdog deze wedstrijd in, maar ze hebben al eerder bewezen dat ze niet onderschat moeten worden. Hoewel ze slechts 22% van hun wedstrijden in de eerste helft winnen, zijn ze een team dat kan profiteren van een vroege voorsprong. Dit wordt ondersteund door hun indrukwekkende statistiek dat ze recent 100% van hun uitwedstrijden winnen waarin ze met 0-1 voor komen. Dit betekent dat als Israël erin slaagt om het eerste doelpunt te scoren, ze zeer moeilijk te verslaan zijn.

Aan de andere kant hebben ze, net als België, moeite om terug te komen van een achterstand; wanneer Israël op een 1-0 achterstand komt, hebben ze geen enkele uitwedstrijd weten te winnen. Dit maakt de eerste doelpunten in deze wedstrijd extra belangrijk. Met een gemiddelde van 1,4 doelpunten per uitwedstrijd is Israël in staat om het net te vinden, maar ze zullen hun defensieve organisatie op orde moeten hebben om de Belgische aanval in toom te houden. Ondanks dat hun recente vorm minder is dan die van België, biedt de Nations League een nieuwe kans om hun potentieel te tonen en misschien zelfs een verrassing te veroorzaken op de eerste speeldag.

Hun voorbereiding op de wedstrijd wordt gecompliceerd door de dreiging van een mogelijke schorsing van internationale competities door de FIFA, een kwestie die in oktober zal worden besproken. Deze onzekerheid kan invloed hebben op de focus en motivatie van de Israëlische selectie.

Toon andere wedopties

X