De beste middenvelder ter wereld: Kevin de Bruyne
De beste middenvelder ter wereld: Kevin de Bruyne

Wie is de beste middenvelder ter wereld?

Voetbal is een spel dat van zijn spelers een breed scala aan vaardigheden en capaciteiten vereist. Elke positie op het veld heeft zijn eigen unieke set verantwoordelijkheden en eisen. Echter, misschien is er geen positie zo vitaal voor het succes van een team als die van de middenvelder. Deze spelers zijn de motor van het team, die de verdediging met de aanval verbinden en hun team vooruit stuwen met hun aanvallende impulsen, visie en passing. In feite zijn sommige van de grootste voetballers aller tijden middenvelders, van Zinedine Zidane en Xavi tot Andrea Pirlo en Paul Scholes. En in het huidige tijdperk is er volgens ons één speler die boven de rest uitsteekt: Kevin de Bruyne.

De Belgische middenvelder is al jarenlang een kracht om rekening mee te houden in de Engelse Premier League en zijn recente optreden tegen Arsenal heeft alleen maar zijn plaats onder de elitespelers bevestigd. Met twee doelpunten en een assist voor zijn teamgenoot Erling Haaland, gaf de Bruyne een meesterlijke prestatie die fans en deskundigen vol bewondering achterliet. Zijn vermogen om het spel te controleren, dodelijke passes te geven en doelpunten vanuit het middenveld te scoren is werkelijk ongeëvenaard. En als je de andere geweldige middenvelders beschouwt die de Premier League in de afgelopen jaren hebben gesierd, van David Silva tot Yaya Toure, wordt het duidelijk hoe speciaal de Bruyne is.

Voetbal Wedden

Vroege carrière de Bruyne

De Bruyne’s weg naar de top is niet altijd gemakkelijk geweest. Hij begon zijn carrière bij Genk in zijn geboorteland België, waar hij zich al snel vestigde als een van de meest getalenteerde jonge spelers van het land. Zijn prestaties trokken de aandacht van Chelsea, die hem in 2012 contracteerde. Hij had echter moeite om door te breken in het eerste team op Stamford Bridge en werd uiteindelijk in 2014 verkocht aan Wolfsburg.

Het was in Wolfsburg waar De Bruyne zichzelf echt aan de wereld aankondigde. Hij was de drijvende kracht achter de tweede plaats van de club in de Bundesliga in het seizoen 2014/15, scoorde 10 doelpunten en gaf 21 assists in 34 competitiewedstrijden. Zijn prestaties leverden hem de volgende zomer een grote transfer op naar Manchester City, waar hij zich heeft gevestigd als een van de beste spelers in de geschiedenis van de club.

Wat maakt de Bruyne zo speciaal?

Wat maakt Kevin de Bruyne zo speciaal? Laten we enkele van zijn belangrijkste vaardigheden en eigenschappen nader bekijken.

Dribbelen

De eerste reden is zijn dribbelvaardigheden. De Bruyne heeft een ongelooflijke techniek en balcontrole, waardoor hij gemakkelijk kan dribbelen door de verdediging van de tegenstander, zo toonde hij ook met zijn eerste doelpunt tegen Arsenal. Hij is in staat om de bal snel van voet naar voet te bewegen en zijn versnelling en snelheid maken het moeilijk voor verdedigers om hem te stoppen. Door zijn dribbelvaardigheden kan hij niet alleen zijn eigen kansen creëren, maar ook ruimte openen voor zijn medespelers.

Schieten

Een andere reden waarom De Bruyne zo’n speciale speler is, is zijn vermogen om naar doel te trappen. Hij heeft een krachtig en nauwkeurig schot, waardoor hij ook vanaf een afstand gevaarlijk kan zijn. Hij heeft ook het vermogen om vrije trappen en strafschoppen te scoren, wat hem een waardevolle speler maakt voor elk team. Zijn vermogen om te scoren vanuit verschillende hoeken, beide voeten en van op lange afstanden maakt hem tot een bedreiging voor de tegenstander.

Passing

De belangrijkste kwaliteit die De Bruyne tot de beste middenvelders ter wereld maakt, is natuurlijk zijn passing. Zijn passing is namelijk van wereldklasse en hij is in staat om passes te zien die niemand anders kan zien. Zijn vermogen om de juiste optie te kiezen in elke situatie maakt hem een ontzettende gevaarlijke speler. Hij kan verdedigende linies van de tegenstander breken met zijn slimme passes en zijn ploeggenoten in staat stellen om alleen voor doel te komen.

Verdedigen

Een andere kwaliteit die De Bruyne onderscheidt van andere middenvelders is zijn verdedigend werk. Hij is een complete speler die niet alleen kan aanvallen, maar ook kan verdedigen. Hij helpt zijn teamgenoten bij het terugveroveren van de bal en is niet bang om de strijd aan te gaan op het middenveld. Zijn harde werk en toewijding aan het verdedigen maken hem tot een waardevolle speler voor elk team en hij kan daarom eigenlijk op de 6, 8 en 10 spelen op het middenveld.

Visie

De Bruyne heeft natuurlijk ook een ongelooflijke visie op het veld, eigenlijk een van zijn belangrijkste attributen. Hij heeft het vermogen om het spel te lezen en te anticiperen op wat er gaat gebeuren. Hij kan de bal snel verplaatsen en de verdediging van de tegenstander zo uit positie halen. Zijn visie op het veld maakt hem in staat om kansen te creëren voor zijn medespelers en het spel van zijn team te beheersen.

De beste middenvelder van het moment

Al deze kwaliteiten maken De Bruyne tot een unieke speler en de beste middenvelder van het moment. Zijn techniek, schietvermogen, passing, verdedigend werk, visie op het veld, maar ook zijn leiderschapskwaliteiten maken hem tot een complete speler die zijn team kan leiden naar de overwinning. Kevin De Bruyne zal de volgende jaren zonder twijfel zijn stempel blijven drukken op het voetbal en wordt beschouwd als een van de grootste middenvelders aller tijden.

Wij zijn natuurlijk niet de enigen die vinden dat Rode Duivel Kevin de Bruyne de beste middenvelder van het moment is. Niemand anders dan levende legende Paul Scholes treedt ons bij en zei het volgende over de kapitein van de nationale ploeg:

“Ik kan niemand anders bedenken die bij hem in de buurt komt. Hij doet alles. Het is prima als voetballers geweldige passen kunnen geven en goed balbezit houden, maar deze jongen scoort goals, hij maakt goals, hij verdedigt, zijn passes zijn briljant. Hij heeft absoluut alles wat je zoekt in een middenvelder van topklasse.”

De Bruyne’s voormalige Manchester City-teamgenoot Yaya Toure was het volledig met Scholes eens en zei dat de Belgische international een “fantastische speler is die ‘een verschil maakt”. Touré ging verder: “Hij is een fantastische speler, hij maakt het verschil. Hij scoorde twee doelpunten, maar vooral de assists voor het doel van Riyad Mahrez, de precisie. Het is perfect. De pass van Kevin was heerlijk.”

X