Club Brugge - Borussia Dortmund, Champions League, voetbalweddenschappen
Club Brugge - Borussia Dortmund, Champions League, voetbalweddenschappen

Club Brugge – Borussia Dortmund: blauw-zwart ontvangt de finalist van vorig seizoen

Odds op: 16 september

De 1e speeldag van de groepsfase van de Champions League. Club Brugge neemt het thuis op tegen Dortmund.

De eerste speeldag van de groepsfase in de Champions League belooft een spannende clash te worden tussen de Belgische kampioen Club Brugge en het Duitse Borussia Dortmund. Beide teams zijn in vorm, maar de statistieken geven een licht voordeel aan de Duitsers. In de afgelopen zeven ontmoetingen tussen de twee teams won Dortmund vier keer, terwijl Club Brugge twee keer aan het langste eind trok. Het doelpuntensaldo van 11-6 in het voordeel van Dortmund onderstreept hun doeltreffendheid in eerdere ontmoetingen. Met beide teams die een ongeslagen reeks hebben opgebouwd in hun laatste wedstrijden, lijkt dit een duel te worden waarin details het verschil kunnen maken.

Wedden op Club Brugge – Dortmund. De noteringen zijn in het voordeel van blauw-zwart.

Club Brugge wil de groepsfase overleven

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 3.40.

Club Brugge komt met vertrouwen deze wedstrijd in. De Belgische ploeg heeft een reeks van drie opeenvolgende overwinningen achter de rug en zit duidelijk in een goede flow. Vooral in eigen huis weten ze vaak het verschil te maken, met gemiddeld 2,03 doelpunten per wedstrijd in Jan Breydel. Wanneer ze in eigen stadion de leiding nemen, winnen ze 75% van de wedstrijden, een statistiek die vertrouwen geeft voor deze ontmoeting. Hun aanvallers zijn scherp en de ploeg heeft de neiging om sterk aan de wedstrijd te beginnen; in 53% van hun wedstrijden winnen ze de eerste helft.

Hoewel de onderlinge resultaten tegen Dortmund in het voordeel van de Duitsers spreken, zullen de Bruggelingen alles in het werk stellen om dat patroon te doorbreken. De laatste keer dat de twee teams elkaar ontmoetten, won Dortmund met drie doelpunten verschil, maar Club Brugge heeft sindsdien stappen gezet. Bovendien zijn de prestaties van Club Brugge thuis sterk, en dat zal een belangrijke factor zijn om rekening mee te houden. Als ze erin slagen om het eerste doelpunt te maken, dan kunnen ze Dortmund serieus onder druk zetten. Het is echter cruciaal dat ze hun verdediging goed organiseren, aangezien ze in slechts 20% van de gevallen een thuiswedstrijd weten te winnen wanneer ze 0-1 achterstaan.

Dortmund verloor de finale vorig seizoen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 2.05.

Borussia Dortmund verkeert in een uitstekende vorm en is ongeslagen in hun laatste zeven wedstrijden. Hun recente prestaties tegen Club Brugge zijn indrukwekkend, met slechts één nederlaag in hun laatste vijf ontmoetingen. De Duitse ploeg staat bekend om haar aanvallende kracht en scoort gemiddeld 1,6 doelpunten per wedstrijd tegen de Belgen. Bovendien weten ze vaak de eerste helft winnend af te sluiten, net iets minder vaak dan Club Brugge, maar toch in 46% van hun wedstrijden. Hun uitprestaties zijn ook solide, met gemiddeld 1,52 doelpunten per wedstrijd op verplaatsing.

De ploeg van coach Nuri Şahin is tactisch sterk en heeft in recente wedstrijden laten zien dat ze moeilijk te verslaan zijn. Wanneer Dortmund uit speelt en met 0-1 voor komt, winnen ze 66% van de tijd, wat hun capaciteit benadrukt om een voorsprong vast te houden.

Overzicht van de uitslagen

/

Toon andere wedopties

X