Cercle Brugge neemt het op tegen Kilmarnock in de Europa League.
Cercle Brugge neemt het op tegen Kilmarnock in de Europa League.

Cercle Brugge – Kilmarnock: kan Cercle het thuis afmaken?

Odds op: 29 juli

De tweede voorronde van de Europa League, Cercle Brugge neemt het op tegen Kilmarnock.

De tweede voorronde van de Europa League belooft een spannende confrontatie te worden tussen Cercle Brugge en Kilmarnock. Beide teams staan te popelen om hun Europese campagne voort te zetten en zullen er alles aan doen om een plaats in de volgende ronde veilig te stellen. In deze voorbeschouwing kijken we naar de sterktes, zwaktes en recente prestaties van beide teams.

Wedden op Cercle Brugge – Kilmarnock. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de West-Vlamingen.

Cercle Brugge wil naar de groepsfase

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.51.

Cercle Brugge heeft de afgelopen seizoenen gestaag aan hun opmars gewerkt in het Belgische voetbal. Hoewel ze vaak in de schaduw staan van stadsgenoot Club Brugge, heeft Cercle een solide team opgebouwd dat klaar is voor Europese uitdagingen. In de Belgische competitie eindigden ze vorig seizoen op een respectabele vierde plaats, wat hen een ticket voor de Europa League opleverde. Hun speelstijl kenmerkt zich door een aanvallende aanpak, waarbij ze veel druk op de tegenstander uitoefenen.

Een van de sterspelers van Cercle Brugge is aanvaller Denkey, die vorig seizoen 28 doelpunten scoorde voor de Vereniging. Ook middenvelder Charles Vanhoutte is een belangrijke schakel in het team, bekend om zijn verdedigende bijdragen en balveroveringen. De defensie, geleid door kapitein Jesper Daland, heeft bewezen stabiel te zijn, hoewel ze af en toe moeite hebben met snelle tegenaanvallen.

Op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League verloor Cercle meteen met 3-0 van Westerlo.

Kilmarnock is nog niet aan de competitie begonnen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 5.75.

Kilmarnock, een gevestigde naam in het Schotse voetbal, staat voor een uitdagende ontmoeting met Cercle Brugge. Na een sterk seizoen in de Schotse Premiership, waar ze als vierde eindigden, zijn ze vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel. Het team is bekend om hun fysieke speelstijl en sterke verdedigende organisatie, eigenschappen die hen goed van pas zullen komen in de Europese competitie.

De ster van Kilmarnock is spits Danny Armstrong, die vanop de rechtsbuiten positie voor aanvallende impulsen moet zorgen. Centraal op het middenveld moet David Watson voor creativiteit zorgen.

Kilmarnock’s recente vorm is wisselvallig, met drie overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag in hun laatste zes vriendschappelijke wedstrijden. Desondanks zijn ze vastberaden om hun Europese campagne succesvol te beginnen en zullen ze alles in het werk stellen om een goed resultaat te behalen in Brugge.

De heenwedtrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel waardoor beide teams zich nog kunnen plaatsen voor de derde voorronde. Daarna volgen de play-offs, om zich te kunnen plaatsen voor de groepsfase.

Overzicht vorige wedstrijden

Spanje 2-1 Frankrijk

Nederland 1-2 Engeland

Toon andere wedopties

X