Champions League finale
Moto GP startopstelling

De kwalificatie voor de Champions League: wie gaat naar de volgende ronde?

Odds op: 04/07/2022

Amper twee maanden na de finale tussen Real Madrid en Liverpool hervat de Champions League al deze week. Terwijl Los Blancos nog steeds hun titel vieren, strijden sommige teams uit lagere competities om een felbegeerde plek in de groepsfase van grootste Europese competitie.

Hier zijn al onze voorspellingen voor deze eerste kwalificatieronde, waarin de teams in een thuis- en uitwedstrijd strijden om een plaats in de tweede ronde.

Malmö was er een jaar geleden ook bij

Het Zweedse Malmö is de afgelopen 10 jaar een vaste waarde in de competitie geweest met niet minder dan 3 kwalificaties voor de groepsfase in 10 seizoenen.

Vorig jaar kwam het team in een groep terecht met topteams als Chelsea, Juventus en Zénith Sint-Petersburg.

Het team won vorig jaar het Zweeds kampioenschap en staat momenteel op de 5e plaats in de huidige editie die momenteel in volle gang is, we zitten ondertussen aan de 13e speeldag.

Het team neemt het in deze eerste ronde op tegen Vikingur Reykjavik, een IJslands team dat zeker haalbaar zou moeten zijn voor de Zweden. De kans dat Malmö thuis wint staat daarom op 1.21.

Bodo / Glimt zorgde voor een verrassing in de Conference League

Het Noorse team uit Bodo heeft vorig seizoen naam gemaakt op de Europese voetbalscene door talrijke goede prestaties te leveren in de Europa Conference League.

De ploeg kwam als eerste uit de groep van Roma waar ze 4 punten tegen pakten. In de 1/8e finales schakelde het team AZ Alkmaar uit.

Uiteindelijk kwam er in de kwartfinales een einde aan het avontuur van de ploeg tegen Roma. Het team won eerst de heenwedstrijd, maar de Romeinen konden doorstoten door thuis met 4-0 te winnen.

Het team staat in deze eerste ronde tegenover KI Klaksvik en staat genoteerd op 1.10 om te winnen in de heenwedstrijd.

Ludogorets moet doorgaan naar de tweede ronde

Ten slotte is het Bulgaarse Ludogorets een van de andere grote favorieten om door te gaan naar de tweede ronde, met een kans van 1.19 om Sutjeska Niksic in de heenwedstrijd te verslaan.

Vorig seizoen kwam de ploeg dicht bij het spelen in de Champions League toen ze de Play Offs bereikten, maar Malmö bleek toen nog te sterk te zijn.

Toon andere wedopties

X