De terugronde van de halve finales van de Champions League
De terugronde van de halve finales van de Champions League

De terugronde van de halve finales van de Champions League

Competitie: Champions League

Stadion voor de finale: Atatürk, Istanbul

Datum en uur: Zaterdag 29 mei om 21.00 uur

TV: Proximus

De terugrondes van de halve finales van de Champions League worden begin mei afgewerkt. Een Spaans, een Frans en twee Engelse teams strijden om een plaats in de finale.

Welk team wint volgens jou de finale van de Champions League op 29 mei in Istanbul?

De kansen van PSG zijn geslonken

Paris Saint-Germain schakelde in de kwartfinales titelhouder Bayern München uit en kon zo wraak nemen voor de verloren Chamions League-finale van vorig jaar. De Parijzenaars wonnen in München met 2-3 waardoor zelfs een kleine nederlaag in het Parc des Princes (0-1) genoeg was om door te stoten naar de halve finales.

Na 3 keer te zijn uitgeschakeld in de 1/16de finales van de Champions League staan Les Parisiens voor de tweede keer op rij in de halve finales en wil het team opnieuw een poging wagen de Beker met De Grote Oren te winnen. Kylian Mbappé heeft nog één jaar contract na dit seizoen en wil deze zomer graag de Franse hoofdstad verlaten (voor Real Madrid?) met eindwinst in de Champions League.

De kans dat Paris Saint-Germain de finale van de Champions League haalt zijn na de heenwedstrijd in Parijs echter geslonken. Neymar Jr. en zijn ploegmaats verloren uiteindelijk de wedstrijd door een mislukte voorzet van Kevin De Bruyne die binnenwaaide en een vrije trap van Riyad Mahrez waarbij de muur wegdraaide en de bal binnenliet. Twee doelpunten die eigenlijk niet mogen vallen maar zo kon Man City wel de volle buit pakken.

Les Parisiens verloren thuis uiteindelijk met 1-2 van Man City en het team moet daarom minstens 2 keer scoren in Manchester om alsnog de finale te kunnen bereiken.

Kan PSG alsnog de finale bereiken en de Champions League winnen? Zet in op ‘PSG wint de Champions League’ en win 11.00 keer je inzet terug.

Man City is dé favoriet voor eindwinst

Ook Manchester City nam het in de kwartfinales op tegen een club uit Duitsland. The Citizens wonnen twee keer met 2-1 van Borussia Dortmund en staan zo voor de eerste keer sinds het seizoen 2015-2016 in de halve finales van de Champions League. Rode Duivel Kevin De Bruyne blesseerde zich in de FA Cup Final tussen Chelsea en Man City maar was bij tijds fit voor de halve finales.

Man City stond nog nooit in de finale van de Champions League maar is aan het begin wel altijd één de favorieten. Gaat Man City eindelijk de Champions League-finale spelen? The Citizens willen het seizoen met een succes afsluiten door eindelijk de beker met de grote oren te winnen, wat dit jaar hun hoofddoel is. In de Premier League hebben de troepen van Pep Guardiola zo’n grote voorsprong dat ze zo goed als zeker kampioen zijn. Met de League Cup 2021 pakte Man City alvast zijn eerste prijs dit seizoen.

Pep Guardiola pakte in de heenronde van de halve finales in het Parc des Princes opnieuw uit met een tactische verrassing en plaatste Rode Duivel Kevin De Bruyne als valse negen in de spits. De ongewone tactiek pakte uit en The Citizens keerden met een 3 gouden punten terug naar Engeland. De Bruyne speelde niet zijn beste wedstrijd maar scoorde opnieuw een doelpunt en werd als man van de wedstrijd verkozen.

Kan Man City voor de eerste keer ooit de Champions League winnen? Zet in op ‘Man City wint de Champions League’ en win 1.67 keer je inzet terug.

Real Madrid raakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel

Real Madrid schakelde in de kwartfinales Liverpool uit. De Madrilenen wonnen thuis met 3-1 en hadden in Liverpool genoeg aan een 0-0 gelijkspel. Thibaut Courtois was in de terugwedstrijd de man van de wedstrijd en zorgde er op zijn eentje voor dat Los Blancos een ronde verder raken.

Real Madrid won de Champions League drie keer op rij tussen 2016 en 2018 en staat na een moeilijk seizoen toch verrassend in de halve finales dit jaar. Met Chelsea krijgt Real Madrid de “makkelijkste” tegenstander van alle halve finalisten voorgeschoteld.

Rode Duivel Thibaut Courtois en co wilden in Madrid al het verschil maken om het vervolgens af te maken in Londen maar het team moet na een 1-1 gelijkspel nog volop aan de bak in de terugwedstrijd. Real Madrid moet minstens één keer scoren in Engeland en mag zelf geen tegendoelpunt binnenkrijgen. Zidane is een Champions League-specialist aangezien hij de eerste 3 edities waaraan hij deelnam als trainer ook heeft gewonnen.

Kan Zidane voor de vierde keer de Champions League winnen als manager van Real Madrid? Zet in op ‘Real Madrid wint de Champions League’ en win 6.00 keer je inzet terug.

Chelsea naar een Engels onderonsje?

Chelsea haalde het in de kwartfinales van FC Porto. The Blues wonnen de heenwedstrijd in Porto met 0-2 en konden ondanks een kleine nederlaag (0-1) in Londen toch doorstoten naar de halve finales. Chelsea staat pas op de vierde plaats in de Premier League en de Champions League is de enige prijs die nog kan worden gewonnen door Hakim Ziyech en co.

Sinds Thomas Tuchel overnam van Frank Lampard krijgt het team nauwelijks doelpunten binnen en speelt N’Golo Kanté opnieuw op een hoog niveau. In Madrid was Chelsea het beste team en kon het team met een bonus terug naar Londen keren. Chelsea is de laatste maanden opnieuw een machine geworden en het team hoopt door zijn goede vorm de verrassende Champions League-winnaar te worden.

De laatste keer dat Chelsea in de halve finales van de Champions League stond dateert van het seizoen 2011-2012, Chelsea haalde het toen na penalty’s van Bayern München.

Kan Chelsea voor de verrassing zorgen en de Champions League winnen dit seizoen? Zet in op ‘Chelsea wint de Champions League’ en win 4.50 keer je inzet terug.

Vorige winnaars:

2019/20 Bayern

2018/19 Liverpool

2017/18 Real Madrid

2016/17 Real Madrid

2015/16 Real Madrid

2014/15 Barcelona

2013/14 Real Madrid

2012/13 Bayern

2011/12 Chelsea

2010/11 Barcelona

2009/10 Inter

2008/09 Barcelona

2007/08 Man United

Toon andere wedopties

X