Chelsea - AA Gent, Europa Conference League, voetbalweddenschappen
Chelsea - AA Gent, Europa Conference League, voetbalweddenschappen

Chelsea – AA Gent: kunnen de Buffalo’s stunten in Londen?

Odds op: 1 oktober

De tweede wedstrijd van groepsfase van de UEFA Conference League. Chelsea neemt het thuis op tegen AA Gent.

In de eerste wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Conference League ontvangt Chelsea AA Gent in het iconische Stamford Bridge. Beide teams zijn in uitstekende vorm en hopen hun Europese campagne met een overwinning te beginnen. Chelsea, na een sterke reeks in de Premier League, wil zijn dominantie voortzetten op het Europese podium, terwijl AA Gent zich wil bewijzen tegen een van de grotere namen in het Europese voetbal.

Wedden op Chelsea – AA Gent. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Engelsen.

Chelsea is torenhoog favoriet

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.27.

Chelsea bevindt zich in een goede flow, met een reeks van vier opeenvolgende overwinningen. Het team van Enzo Maresca lijkt zijn draai gevonden te hebben na enkele wankele momenten eerder in het seizoen. De Londense club heeft niet alleen zijn laatste vijf wedstrijden niet verloren, maar heeft ook drie keer op rij een clean sheet behaald. De solide defensie onder leiding van Thiago Silva en de scoringsdrang van spelers zoals Cole Palmer en Christopher Nkunku hebben de ploeg een flinke impuls gegeven.

Chelsea’s kracht ligt ook in hun consistente scoringsvermogen; ze hebben in hun laatste acht wedstrijden minstens één doelpunt weten te maken en scoren gemiddeld 2,41 doelpunten per thuiswedstrijd. Ondanks deze indrukwekkende statistieken, moet de ploeg voorzichtig zijn, want de druk van Europese avonden brengt altijd onverwachte uitdagingen met zich mee. Niet alle spelers van Chelsea staan op de Europese lijst en Rode Duivel Romeo Lavia krijgen we daarom sowieso niet te zien.

AA Gent wil een puntje pakken

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 8.00.

Aan de andere kant komt AA Gent vol vertrouwen naar Londen, aangezien ze hun laatste zeven wedstrijden ongeslagen zijn gebleven. De Belgische club, geleid door coach Wouter Vrancken, heeft dit seizoen al laten zien dat ze zowel defensief stabiel als aanvallend gevaarlijk zijn. Gent scoort gemiddeld 1,97 doelpunten per uitwedstrijd en heeft, net als Chelsea, in hun laatste acht wedstrijden telkens gescoord.

AA Gent gaat deze wedstrijd in als underdog en zou al tevreden zijn met een puntje. Ze staan bekend om hun aanvallende flair, met spelers als Andri Guðjohnsen en Max Dean, die de laatste weken beginnen te scoren. Gent heeft een solide uitreputatie, en als ze met 0-1 voorstaan, winnen ze in 78% van de gevallen. Hun uitvorm is indrukwekkend, maar ze moeten rekening houden met het feit dat Stamford Bridge altijd een moeilijke plek is voor tegenstanders. Gent’s verdediging is misschien niet zo sterk als Chelsea’s, maar met hun huidige vorm en teammentaliteit kunnen ze voor een verrassing zorgen.

De wedstrijd belooft een spannende strijd te worden tussen twee ploegen die in goede vorm verkeren, waarbij het afwachten is of Chelsea’s sterke verdediging bestand is tegen het aanvallende gevaar van Gent.

Overzicht van de uitslagen

/

Toon andere wedopties

X