Chelsea - Manchester City, Premier League, voetbalweddenschappen
Chelsea - Manchester City, Premier League, voetbalweddenschappen

Chelsea – Manchester City: welk team begint goed aan het nieuwe seizoen

Odds op: 13 augustus

De 1e speeldag van de Premier League. Chelsea neemt het thuis op tegen Manchester City.

De Premier League trapt af met een kraker van formaat wanneer Chelsea het opneemt tegen Manchester City in het Stamford Bridge stadion. Beide ploegen zullen deze wedstrijd aangrijpen om een statement te maken en hun intenties voor het seizoen duidelijk te maken. Met een rijke geschiedenis van confrontaties en statistieken die de balans laten doorslaan in verschillende richtingen, belooft het een boeiende openingswedstrijd te worden.

Wedden op Chelsea – Manchester City. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Man City.

Chelsea kan 3 teams opstellen

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 3.90.

Chelsea begint de Premier League-campagne met de ambitie om zich te herpakken na een wisselvallig vorig seizoen. Ondanks dat ze in hun laatste vijf ontmoetingen met Manchester City niet wisten te winnen, hebben de Blues een sterke thuisreputatie. Chelsea heeft namelijk geen van hun laatste tien thuiswedstrijden verloren, en in twaalf opeenvolgende wedstrijden hebben ze het net weten te vinden.

Historisch gezien heeft Chelsea in het Stamford Bridge stadion een voordeel tegen Manchester City. Ze hebben 15 van de laatste 27 thuiswedstrijden tegen de Citizens gewonnen, met een gemiddeld doelpuntensaldo van 1.8 tegen 0.9 in hun voordeel. De vaakst voorkomende uitslag in deze wedstrijden is 2-1, een score die Chelsea met vijf eerdere gelegenheden als winnende partij heeft gezien. Om deze traditie voort te zetten, zal Chelsea moeten vertrouwen op hun solide defensie en de aanval scherp moeten houden, aangezien ze 80% van de thuiswedstrijden winnen waarin ze op een 1-0 voorsprong komen.

Man City wil opnieuw de titel pakken

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.83.

Manchester City komt naar Stamford Bridge als de te kloppen ploeg, vooral na een indrukwekkend seizoen waarin ze hun dominantie zowel thuis als uit hebben bevestigd. De Citizens zijn momenteel ongeslagen in hun laatste 16 uitwedstrijden en hebben hun laatste vier opeenvolgende uitwedstrijden gewonnen. Daarnaast hebben ze in hun laatste vijf ontmoetingen met Chelsea geen enkele keer verloren, wat hun status als favoriet voor deze openingswedstrijd onderstreept.

City’s recente successen zijn gebouwd op een onstuitbare aanvalslinie die in elke van hun laatste 18 wedstrijden heeft gescoord, gemiddeld 2.54 doelpunten per uitwedstrijd. Ondanks dat ze in hun laatste zeven wedstrijden altijd een doelpunt hebben geïncasseerd, blijven ze indrukwekkend in het ombuigen van wedstrijden. Als City op een 0-1 voorsprong komt, winnen ze maar liefst 84% van hun uitwedstrijden. Zelfs als ze op achterstand komen, blijven ze gevaarlijk, met een winstpercentage van 55% in zulke situaties.

Pep Guardiola zal zijn team goed voorbereiden op de uitdagingen die Chelsea biedt, maar de focus zal ongetwijfeld liggen op het voortzetten van hun dominante uitreeks. De sleutel tot succes ligt in het geduld en de efficiëntie van hun aanvallers, die moeten profiteren van de momenten waarop Chelsea zich openstelt. Hoewel Chelsea historisch gezien een moeilijke tegenstander is in eigen huis, is Manchester City in staat om met hun huidige vorm een belangrijk statement te maken en hun titelaspiraties direct kracht bij te zetten met een overwinning op de eerste speeldag.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X