Standard - Club Brugge: beide teams speelden gelijk op de eerste speeldag
Standard - Club Brugge: beide teams speelden gelijk op de eerste speeldag

Standard – Club Brugge: beide teams speelden gelijk op de eerste speeldag

Odds op: 31 juli

De 2 speeldag van de Jupiler Pro League. Club Brugge gaat op bezoek bij Standard Luik.

De Jupiler Pro League gaat zijn tweede speeldag in met een van de meest beladen duels van het Belgische voetbal: Standard Luik neemt het thuis op tegen Club Brugge. Beide teams hebben een rijke geschiedenis en de wedstrijden tussen deze twee clubs zorgen altijd voor veel spektakel. Met de recente statistieken en de huidige vorm van beide ploegen in gedachten, belooft dit een interessante confrontatie te worden.

Wedden op Standard – Club Brugge. De noteringen zijn in het voordeel van blauw-zwart.

Standard heeft een zwakke kern op dit moment

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 5.00.

Club Brugge komt met vertrouwen naar Luik, ondanks dat hun laatste uitoverwinning tegen Standard dateert uit 2017. De ploeg heeft in hun laatste vier uitwedstrijden geen enkele keer verloren, wat hun huidige vorm benadrukt. Het afgelopen seizoen eindigde hun laatste ontmoeting met Standard in een 2-0 overwinning voor Club Brugge, wat aantoont dat ze in staat zijn om de defensie van Standard te ontregelen. Bovendien heeft Club Brugge een indrukwekkende statistiek waarbij ze 81% van hun uitwedstrijden winnen als ze op een 0-1 voorsprong komen. Dit wijst op een sterke mentale en tactische discipline binnen het team.

Club Brugge heeft een gemiddelde van twee doelpunten per uitwedstrijd, wat suggereert dat ze aanvallend goed in vorm zijn. Echter, een belangrijk aandachtspunt voor de ploeg is hun vermogen om terug te komen van een achterstand; ze hebben nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen. Dit zou een zwakke plek kunnen zijn die Standard zou kunnen exploiteren.

Wedden op de Jupiler Pro League doe je bij bwin

Club Brugge wil opnieuw kampioen spelen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 1.63.

Voor Standard Luik is deze wedstrijd een kans om hun thuisreputatie te herstellen. Hoewel ze de laatste zes thuiswedstrijden niet hebben gewonnen, hebben ze in hun laatste 11 ontmoetingen met Club Brugge thuis niet verloren. Dit geeft hen een psychologische voorsprong, aangezien ze historisch gezien goed presteren tegen Brugge in eigen huis.

Standard heeft ook laten zien dat ze sterk beginnen aan wedstrijden. Ze winnen de eerste helft in 20% van hun wedstrijden, maar moeten dit zien te verbeteren om het volledige potentieel van hun team te benutten. Een vroege voorsprong zou cruciaal kunnen zijn, vooral gezien hun indrukwekkende record van 83% winst in thuiswedstrijden waarin ze met 1-0 voor komen.

Ondanks de recente dip in thuisprestaties, scoort Standard gemiddeld 1,27 keer per thuiswedstrijd, wat aangeeft dat ze aanvallend niet te onderschatten zijn. Ze hebben ook de statistische voorsprong dat ze 30% van hun thuiswedstrijden winnen waarin ze op een 0-1 achterstand komen, wat suggereert dat ze veerkrachtig zijn.

Beide teams speelden gelijk op de eerste speeldag en willen hun eerste overwinning van het seizoen boeken.

Overzicht van de uitslagen

KRC Genk 0-0 Standard Luik

Club Brugge 1-1 KV Mechelen

Toon andere wedopties

X