Wie wint de Conference League?
Wie wint de Conference League?

Conference League: wie kan het beter doen dan de halve finale van Club Brugge?

Odds op: 4 september

Bij het wedden op de Conference League denken we uiteraard terug aan de halve finale van Club Brugge vorig seizoen. Dit seizoen zullen onze twee vertegenwoordigers KAA Gent en Cercle Brugge zijn.

De UEFA Conference League 2024/25 blijft een platform bieden aan clubs uit kleinere competities en landen om te schitteren op het Europese toneel. Voor de start van de competitie is het mogelijk om te wedden op de winnaar van de groepsfase met 36 teams, de uiteindelijke winnaar, de finalist en de topscorer.

Met het vooruitzicht van een nieuw seizoen kunnen sportgokkers rekenen op meer voetbal en mogelijk meer sprookjesachtige verhalen van outsiders die dromen van roem in Wroclaw, Polen. De aftelling tot 3 oktober 2024 is begonnen!

Kansen van de favorieten voor de Conference League 2024/25

Chelsea 2.75
Betis Sevilla 5.50
Fiorentina 6.00
KAA Gent 17.00
FC Kopenhagen 17.00
Panathinaikos 17.00
FC Heidenheim 17.00
Istanbul Basaksehir 26.00
Vitoria Guimaraes 26.00
Rapid Wenen 26.00
Cercle Brugge 34.00

Wedmogelijkheden voor de Belgische teams in de Conference League 2024/25

Beide Belgische teams bieden interessante wedmogelijkheden, of het nu gaat om verrassende overwinningen in de groepsfase of een langer dan verwacht parcours in de competitie.

  • 1. Cercle Brugge

Hoewel hun kans om de trofee te winnen als klein wordt beschouwd, zou Cercle Brugge bij een verrassende prestatie een uitstekende investering kunnen zijn. Hun notering is meer dan 12 keer hoger dan die van Chelsea, wat aangeeft dat de bookmakers van bwin hen als echte outsiders beschouwen.

Met een notering van 34.00 wordt Cercle Brugge duidelijk gezien als een underdog. Deze positie kan echter gunstig zijn voor riskantere weddenschappen of specifieke prestaties (zoals het bereiken van de achtste finale).

2. AA Gent

AA Gent behoort tot de tweede groep van favorieten, samen met FC Kopenhagen, Panathinaikos en FC Heidenheim. Gezien hun Europese ervaring en status in België, zou La Gantoise een goede waarde kunnen bieden bij deze notering.

La Gantoise positioneert zich als een geloofwaardige kandidaat voor een goed parcours in de Conference League. Hun notering van 17.00 biedt een goede balans tussen risico en winstpotentieel.

De 3 favorieten om de Conference League te winnen

Hoewel Chelsea de onbetwiste favoriet is, suggereren de noteringen van Betis Sevilla en Fiorentina dat de competitie mogelijk meer open is dan het lijkt. Gokkers die op zoek zijn naar een hoger rendement, zouden aangetrokken kunnen worden door deze twee teams, terwijl degenen die veiligheid verkiezen waarschijnlijk voor Chelsea zullen kiezen.

1. Chelsea (notering: 2.75)

Chelsea wordt duidelijk beschouwd als de grote favoriet in deze competitie. Deze lage notering weerspiegelt verschillende factoren:

  • De status van de club: Chelsea heeft een rijke geschiedenis in Europese competities, met onder andere overwinningen in de Champions League en de Europa League.
  • Financiële middelen: de Londense club beschikt over een veel groter budget dan de meeste andere deelnemers.
  • Kwaliteit van de selectie: ondanks een moeilijk seizoen in de Premier League in 2023/24, heeft Chelsea nog steeds een selectie van wereldklasse.
  • Europese ervaring: de ervaring van de spelers op het hoogste niveau is een groot voordeel.
    Toch biedt deze lage notering een beperkt rendement voor gokkers.

2. Betis Sevilla (notering: 5.50)

Betis Sevilla wordt beschouwd als de tweede favoriet, maar met een duidelijk lagere kans op overwinning dan Chelsea. Deze notering weerspiegelt:

  • Ervaring in de Europa League: Betis heeft de afgelopen jaren regelmatig deelgenomen aan de Europa League.
  • Kracht van het Spaanse voetbal: Spaanse clubs blinken vaak uit in secundaire Europese competities.
  • Ervaren coach: Manuel Pellegrini heeft veel ervaring in Europese competities.

De notering van Betis en Fiorentina biedt een goed evenwicht tussen winstkansen en rendement op investering.

3. Fiorentina (notering: 6.00)

Fiorentina completeert het podium van favorieten met een iets hogere notering dan Betis. Deze notering is te verklaren door:

  • Finalist van de vorige editie: Fiorentina bereikte de finale van de Conference League in 2023, waar ze verloren van West Ham.
  • Italiaanse traditie: Italiaanse clubs hebben vaak goed gepresteerd in Europese competities.
  • Aangepaste speelstijl: het tactische Italiaanse voetbal kan zeer effectief zijn in dit soort competities.

UEFA Conference League 2024/25: een nieuw tijdperk begint

Terwijl het Europese voetbal blijft evolueren, zal de UEFA Conference League een grote verandering ondergaan tijdens het seizoen 2024/25. Net als haar prestigieuzere zus, de Champions League, neemt de Conference League een nieuw format aan dat meer wedstrijden, meer spanning en een nieuwe uitdaging belooft voor clubs uit heel Europa.

De competitie-fase: een revolutionaire benadering

De belangrijkste verandering in het nieuwe format van de Conference League is de overgang van de traditionele groepsfase naar een enkele competitie-fase. Hier is wat je moet weten:

  1. Een uitgebreid deelnemersveld: het toernooi zal nu 36 teams omvatten, in plaats van 32.
  2. Een enkele ranglijst: de 36 teams zullen deel uitmaken van één grote competitie, in plaats van in kleinere groepen te worden verdeeld.
  3. Zes wedstrijden per team: elke club speelt zes wedstrijden tegen verschillende tegenstanders – drie thuis en drie uit.
  4. Gevarieerde tegenstanders: teams zullen tegen een breed scala aan tegenstanders spelen, wat kan leiden tot spannendere en onvoorspelbare confrontaties.

Kwalificatie voor de knock-outfase

De weg naar de finale in Wrocław, Polen, is als volgt:

  • Top 8: de acht hoogst gerangschikte teams in de competitie-fase kwalificeren zich automatisch voor de achtste finales.
  • Play-off ronde: de teams die op de 9e tot en met de 24e plaats eindigen, spelen in een tweedelige play-off voor de resterende acht plaatsen in de achtste finales.
  • Eliminatie: helaas worden de teams die op de 25e tot en met de 36e plaats eindigen, uit alle Europese competities geëlimineerd.

Belangrijke data om te onthouden

Noteer deze cruciale data van de Conference League in je agenda:

Competitiefase:

Speeldag 1: 3 oktober 2024

Speeldag 2: 24 oktober 2024

Speeldag 3: 7 november 2024

Speeldag 4: 28 november 2024

Speeldag 5: 12 december 2024

Speeldag 6: 19 december 2024

Knock-outfase:

Play-offs: 13 en 20 februari 2025

Achtste finales: 6 en 13 maart 2025

Kwartfinales: 10 en 17 april 2025

Halve finales: 1 en 8 mei 2025

Finale: 28 mei 2025 in het Stadion Wroclaw, Polen.

Toon andere wedopties

X