Copa America
Copa America

Copa America 2024: Argentinië en Brazilië favoriet op het Zuid-Amerikaanse toernooi

Odds op: 20 februari

Onze analisten beschouwen de Argentijnse wereldkampioenen als favoriet om het Copa America 2024-toernooi te winnen, gelijk met Brazilië, hoewel enkele naties binnen handbereik staan van de wereldkampioenen.

De Braziliaanse ster Neymar zal waarschijnlijk het evenement missen en dat zou zeker invloed kunnen hebben op de kansen van Brazilië als dit waar blijkt te zijn.

Colombia, die derde werd in twee van de laatste drie Copa America-evenementen, heeft de vierde beste notering voor de overwinning, met 11.00, terwijl Uruguay tot de top drie behoort met een notering van 7.00.

De Verenigde Staten zullen gastheer zijn van de Copa America 2024. Het toernooi begint op 20 juni en eindigt op 14 juli. Blijf verder lezen terwijl we de beste kansen voor de Copa America 2024 bekijken.

Argentinië is het te kloppen team

Argentinië staat aan 2.75 voor een overwinning.

Het is logisch dat analisten zich aan de kant van Argentinië scharen als het team om te verslaan. Ze domineren doorgaans dit evenement en hebben zojuist de Wereldbeker gewonnen. De grote vraag is de status van Lionel Messi voor dit evenement. Het lijkt verstandig om aan te nemen dat hij zijn land in 2024 zal vertegenwoordigen, nog steeds veel capaciteiten tonend met zijn nieuwe club in Miami.

Een weddenschap plaatsen op Argentinië terwijl ze nog steeds kansen hebben die meer dan twee keer de inzet zijn, is geen slechte gok om te overwegen. Als de status van Messi je zorgen baart, aarzel dan niet om te wedden tegen het Argentijnse team in de groepsfase.

Brazilië stond in de finale tijdens de laatste 2 edities

Brazilië staat aan 2.75 voor een overwinning.

Als je niet in Argentinië gelooft, zou de enige andere concurrent om te overwegen Brazilië kunnen zijn. Brazilië was teleurstellend tijdens recente grote evenementen, maar verscheen op de Copa America met opeenvolgende finale-optredens en een overwinning in 2019.

Brazilië heeft echter moeite gekend in de laatste wedstrijden, met vier opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning, waaronder een 1-1 gelijkspel tegen Venezuela. Ze hebben slechts drie wedstrijden gewonnen sinds de Wereldbeker, dus wees voorzichtig met de Auriverde ondanks het recente succes in de Copa America.

Het lijkt erop dat Neymar ook dit evenement zal missen, dus houd daar rekening mee als je Brazilië wilt steunen.

Uruguay heeft de trofee 15 keer gewonnen

Uruguay staat aan 7.00 voor een overwinning.

Net als de Argentijnen hebben de Uruguayanen de Copa America 15 keer gewonnen, een record. Sinds de Wereldbeker van 2010 is Uruguay in aantal gegroeid en heeft het Zuid-Amerikaanse toernooi in 2011 voor de laatste keer gewonnen.

Maar na 2011 zijn de Uruguayanen er niet echt in geslaagd om op te vallen tijdens de Wereldbeker of de Copa America. Maar Uruguay is de grootste outsider en het zou correct zijn om ze na Argentinië als één van de belangrijkste kanshebbers te beschouwen.

Voor de lopende kwalificaties voor de FIFA Wereldbeker 2026 staan ze op de 2e plaats achter Argentinië met 13 punten en La Celeste heeft Argentinië en Brazilië al verslagen. Van verdediging tot middenveld hebben ze een sterk team en wordt er veel verwacht van Federico Valverde en Darwin Nunez omdat ze de huidige gezichten van Uruguay zijn.

Net als Messi zal Luis Suarez misschien zijn laatste Copa spelen. De Uruguayanen zijn ingedeeld in groep C met de Verenigde Staten, Panama en Bolivia.

Colombia was ongeslagen in 2023

Uruguay staat aan 11.00 voor een overwinning.

Colombia heeft de laatste tijd heel goed gespeeld en staat met 13 punten op de 3e plaats in de kwalificaties voor de FIFA Wereldbeker 2026. Los Cafeteros bleven het hele jaar 2023 ongeslagen en zijn een serieuze kanshebber om het Brazilië en Argentinië moeilijk te maken. Ze bereikten de halve finales tijdens de laatste editie en dwongen Lionel Messi en co tot het uiterste. Ze zijn volgens ons in staat om dit te herhalen en met spelers als Luis Diaz als onruststokers zal Colombia geen gemakkelijk team zijn om mee om te gaan.

De VS speelt thuis

De Verenigde Staten staat aan 15.00 voor een overwinning.

De Amerikanen zijn simpelweg te onvoorspelbaar, hoewel ze voldoende talent hebben om succesvol te zijn op dit toernooi. Bovendien spelen ze in eigen land, dus zullen ze meestal het publiek aan hun zijde hebben. Het probleem voor de Verenigde Staten ligt echter in hun onvermogen om grote wedstrijden te winnen.

De meest recente en opvallende is een nederlaag na strafschoppen tegen Panama tijdens de halve finale van de Gold Cup van de CONCACAF. Ze stonden ook tegenover Mexico in de halve finale van de CONCACAF Nations League, voordat ze recentelijk verloren van Trinidad en Tobago op 20 november 2023.

Ecuador is de openbaring

Ecuador staat aan 17.00 voor een overwinning.

Dit is een team dat velen verraste tijdens het Wereldkampioenschap, door boven de verwachtingen te presteren met een gelijkspel tegen Nederland. Hoewel ze de knock-outfase niet haalden, hebben ze zes wedstrijden gewonnen sinds het einde van het Wereldkampioenschap en bleven ze ongeslagen in acht van de negen wedstrijden.

Ecuador heeft veel nationale teams van de Copa America verslagen, zoals Chili en Uruguay, terwijl ze een zeer nipte 1-0 nederlaag leden tegen favoriet Argentinië. Ecuador heeft het potentieel om een echte verrassing te zijn op dit evenement en heeft interessante kansen.

Extra statistieken van de Copa America:

  • 2021: Brazilië 1-0 Argentinië
  • 2019: Brazilië 3-1 Peru
  • 2016: Chili 0-0 Argentinië (4-2 na strafschoppen)
  • 2015: Chili 0-0 Argentinië (4-1 na strafschoppen)

Wedden op een selectie van meer dan 20.000 sportweddenschappen beschikbaar in vele sporten doe je bij bwin.

Toon andere wedopties

X