Duitsland - Denemarken, EK 2024, voetbalweddenschappen
Duitsland - Denemarken, EK 2024, voetbalweddenschappen

Duitsland – Denemarken: kan de thuisploeg zich makkelijk plaatsen voor de kwartfinales?

Odds op: 27 juni

De 1/8e finale van het EK 2024 in Duitsland. Duitsland neemt het thuis op tegen Denemarken.

Op 29 juni staat een spannende 1/8e finale op het programma in het BVB Stadion in Dortmund. Duitsland neemt het op tegen Denemarken in een wedstrijd die belooft een intense strijd te worden tussen twee sterke teams. Beide ploegen hebben een ongeslagen reeks van zeven wedstrijden, waardoor deze ontmoeting nog interessanter wordt.

Wedden op Duitsland – Denemarken. De noteringen zijn in het voordeel van de Duitsers.

De Duitsers willen het EK winnen

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.28.

Duitsland wist in hun laatste groepswedstrijd een punt te pakken door 1-1 gelijk te spelen tegen Zwitserland. Niclas Füllkrug, die van de bank kwam, scoorde een late gelijkmaker, waarmee de ongeslagen reeks van zeven wedstrijden werd verlengd. Het team van Julian Nagelsmann heeft indrukwekkend gepresteerd in de groepsfase en eindigde bovenaan hun groep met zeven punten. De aanvallende kracht van Duitsland is duidelijk zichtbaar geweest, met acht doelpunten in drie wedstrijden, het hoogste aantal in het toernooi tot nu toe.

Jamal Musiala en Niclas Füllkrug zijn de meest opvallende spelers voor Duitsland dit EK. Beide spelers hebben elk twee keer gescoord en staan daarmee bovenaan de topscorerslijst van hun team en het toernooi. Musiala heeft met zijn vaardigheid en snelheid de verdedigingen van de tegenstanders regelmatig doen wankelen, terwijl Füllkrug zijn waarde heeft bewezen als super-sub met cruciale doelpunten.

Duitsland heeft echter ook te maken met tegenslagen. Jonathan Tah is geschorst na het ontvangen van zijn tweede gele kaart tegen Zwitserland, en Antonio Rüdiger is twijfelachtig vanwege een blessure. Dit betekent waarschijnlijk dat Nico Schlotterbeck in de basis start naast een mogelijk gewijzigde verdediging. Ondanks deze uitdagingen blijft de verwachting dat Duitsland met een sterke en vastberaden opstelling zal komen om hun thuisvoordeel in Dortmund optimaal te benutten.

Denemarken is de underdog

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 3.60.

Denemarken speelde in hun laatste groepswedstrijd een doelpuntloos gelijkspel tegen Servië, waardoor ook zij hun ongeslagen reeks verlengden tot zeven wedstrijden. Het team van Kasper Hjulmand heeft een solide groepsfase achter de rug en eindigde als tweede in Groep C met drie punten. Hoewel de Denen minder hebben gescoord dan Duitsland, met slechts twee doelpunten in drie wedstrijden, hebben ze ook slechts twee doelpunten tegen gekregen, wat hun sterke defensieve organisatie benadrukt.

Voor Denemarken zijn Morten Hjulmand en Christian Eriksen cruciale spelers geweest. Beide hebben elk één keer gescoord en hebben belangrijke bijdragen geleverd aan het succes van hun team. Eriksen, de ervaren spelmaker, blijft de sleutelspeler die het spel van Denemarken dicteert en kansen creëert voor zijn medespelers.

Denemarken zal echter een wijziging moeten doorvoeren in hun opstelling. Morten Hjulmand is geschorst na het ontvangen van een tweede gele kaart in de wedstrijd tegen Servië, waardoor Anderlecht-speler Thomas Delaney naar verwachting zijn plaats zal innemen op het middenveld. Ondanks deze verandering blijft Denemarken een gedisciplineerd en goed georganiseerd team dat in staat is om op elk moment toe te slaan, vooral met de ervaring en het talent van spelers als Eriksen en de jonge dynamische krachten in hun selectie.

Overzicht vorige wedstrijden

Zwitserland 1-1 Duitsland

Denemarken 0-0 Servië

Toon andere wedopties

X