Engeland - Slowakije, EK 2024, voetbalweddenschappen
Engeland - Slowakije, EK 2024, voetbalweddenschappen

Engeland – Slowakije: kan Engeland eindelijk imponeren?

Odds op: 27 juni

De 1/8e finale van het EK 2024 in Duitsland. Engeland neemt het thuis op tegen Slowakije.

Op zondagavond 30 juni zal Engeland het opnemen tegen Slowakije in de 1/8e finale van het EK 2024 in het Gelsenkirchen Stadion. Engeland, dat de verwachtingen en druk van de natie op zich voelt, zal hopen hun weg naar de kwartfinales te boeken tegen Slowakije. Met een mogelijke confrontatie tegen Italië of Zwitserland in het vooruitzicht.

Wedden op Engeland – Slowakije. De noteringen zijn in het voordeel van de Engelsen.

Engeland moet beter spelen

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.19.

Engeland begon het toernooi met gemengde resultaten en staat onder grote druk om beter te presteren in de knock-outfase. Na een moeizame groepsfase waarin ze slechts één keer wonnen (1-0 tegen Servië) en tweemaal gelijk speelden tegen Denemarken en Slovenië, is de kritiek op Gareth Southgate en zijn team toegenomen. Ondanks de matige prestaties wist Engeland toch als groepswinnaar uit Groep C te komen, wat hen op een relatief gunstige kant van het toernooischema plaatst.

De vraag of Phil Foden beschikbaar zal zijn, hangt boven het team. Aangezien hij terugkeert van de geboorte van zijn derde kind. Zijn terugkeer zou een enorme boost zijn, gezien zijn goede vorm eerder in het toernooi. Als hij niet kan spelen, zou Anthony Gordon kunnen starten aan de linkerkant. Daarnaast is er veel vraag naar de jonge talenten zoals Kobbie Mainoo en Cole Palmer om meer speeltijd te krijgen, vooral na een minder overtuigende prestatie van Conor Gallagher tegen Slovenië.

Slowakije heeft niets te verliezen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 4.75.

Slowakije heeft zich als een van de vier beste nummers drie geplaatst voor de knock-outfase. Dit, na een spannende strijd in Groep E waarin alle teams vier punten verzamelden. Hun toernooi begon verrassend met een 1-0 overwinning op België, gevolgd door een nederlaag tegen Oekraïne en een gelijkspel tegen Roemenië. Coach Francesco Calzona is tevreden met de progressie van zijn team en ziet de wedstrijd tegen Engeland als een kans om hun potentieel verder te laten zien.

Het Slowaakse team wordt gekenmerkt door een sterke en ervaren ruggengraat. De verdediging wordt geleid door de robuuste Milan Skriniar van Paris Saint-Germain, terwijl het middenveld wordt gedomineerd door de ervaren Stanislav Lobotka van Napoli en de creatieve Ondrej Duda. De aanpassing van de voorhoede met David Strelec die Robert Bozenik vervangt, kan hun aanval wat extra scherpte geven.

Voor Engeland is het cruciaal om een snelle start te maken en de controle over de wedstrijd te nemen. Gareth Southgate zal waarschijnlijk zijn team instrueren om hoge druk te zetten en het tempo te dicteren. De sleutel tot succes zal liggen in de creativiteit en beweeglijkheid van aanvallers zoals Harry Kane, Phil Foden (indien beschikbaar), en Bukayo Saka.

Slowakije daarentegen zal waarschijnlijk een meer afwachtende houding aannemen. Coach Francesco Calzona zal zijn team compact laten spelen, met de nadruk op defensieve organisatie en het neutraliseren van Engelse aanvallen.

Overzicht vorige wedstrijden

Engeland 0-0 Slovenië

Slowakije 1-1 Roemenië

Toon andere wedopties

X