Engeland - Zwitserland, EK 2024, voetbalweddenschappen
Engeland - Zwitserland, EK 2024, voetbalweddenschappen

Engeland – Zwitserland: de Engelsen konden nog niet overtuigen

Odds op: 3 juni

De kwartfinales van het EK 2024 in Duitsland. Engeland neemt het op tegen Zwitserland.

Engeland en Zwitserland staan tegenover elkaar in de kwartfinales van het EK 2024 in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf. Engeland, dat met moeite de groepsfase en de achtste finales overleefde, treft een Zwitserland dat tot nu toe stabiel en overtuigend heeft gespeeld. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 6 juli om 17:00 uur.

Wedden op Engeland – Zwitserland. De noteringen zijn in het voordeel van de Engelsen.

Engeland kon nog niet overtuigen

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 2.60.

Engeland begon het toernooi als een van de favorieten, maar hun prestaties hebben die verwachtingen niet waargemaakt. In de groepsfase wisten ze slechts één wedstrijd te winnen, tegen Servië, met een moeizame 1-0 zege dankzij een doelpunt van Jude Bellingham. De daaropvolgende gelijke spelen tegen Denemarken en Slovenië benadrukten hun moeilijkheden om wedstrijden te domineren. In de achtste finales tegen Slowakije leken ze opnieuw te struikelen, totdat Bellingham in de 95e minuut een gelijkmaker scoorde en Harry Kane in de verlenging de winnende treffer maakte.

De afwezigheid van Marc Guehi door een schorsing is een grote tegenvaller voor coach Gareth Southgate, die waarschijnlijk Ezri Konsa zal inzetten als vervanger in de verdediging. Fans hopen op een verandering naar een 3-5-2 formatie, waarbij Bukayo Saka en Eberechi Eze als vleugelbacks spelen. In het middenveld zullen Declan Rice en Jude Bellingham cruciaal zijn, terwijl Harry Kane in de aanval de leiding moet nemen. Ondanks hun wisselvallige vorm, beschikt Engeland over de individuele kwaliteit om wedstrijden te beslissen, maar ze zullen als team beter moeten presteren om Zwitserland te verslaan.

Zwitserland heeft niets te verliezen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 2.75.

Zwitserland heeft tot nu toe een sterk toernooi gespeeld, met een overtuigende 2-0 overwinning op Italië in de achtste finales als hoogtepunt. In de groepsfase begonnen ze met een overwinning op Hongarije, gevolgd door gelijke spelen tegen Schotland en Duitsland. Vooral in de wedstrijd tegen Duitsland waren ze dichtbij een overwinning, maar een late gelijkmaker voorkwam dat ze als groepswinnaar eindigden.

De terugkeer van Silvan Widmer van een schorsing geeft coach Murat Yakin de mogelijkheid om Dan Ndoye verder naar voren te schuiven, wat hun aanvallende opties versterkt. Granit Xhaka, die fit is verklaard na een blessure, zal een sleutelrol spelen op het middenveld samen met Remo Freuler. Voorin zal Breel Embolo, die al één keer heeft gescoord in dit toernooi, proberen de Engelse verdediging te ontwrichten.

De kwartfinale tussen Engeland en Zwitserland belooft een spannende strijd te worden, met beide teams die hun eigen sterke punten naar voren brengen. Engeland zal hopen op een betere teamprestatie om hun individuele kwaliteiten te benutten, terwijl Zwitserland zal vertrouwen op hun solide teamstructuur en organisatie. Met veel op het spel en talent aan beide kanten, kan deze wedstrijd alle kanten op gaan.

Overzicht vorige wedstrijden

Engeland 2-1 Slowakije

Zwitserland 2-0 Italië

Live odds

Toon andere wedopties

X