Valencia - Sporting Gijon (Copa del Rey)
Valencia - Sporting Gijon (Copa del Rey)

UEFA Women’s Euro 2022: Spanje is de favoriet

Odds op: 24/06/2022

Het UEFA European Women’s Football Championship 2022, dat ook wel de UEFA Women’s Euro 2022 wordt genoemd, zal de 13e editie zijn van het toernooi, het vierjaarlijkse internationale voetbalkampioenschap dat door de UEFA wordt georganiseerd voor de nationale damesteams van Europa.

Wedden op het UEFA European Women’s Football Championship 2022. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Spanje.

Spanje is de grote kanshebber

Spanje — dat nog nooit de finale van dit toernooi heeft bereikt — reist als favoriet naar Engeland. De Spaanse selectie bestaat uit verschillende Barcelona-sterren, waaronder Alexia Putellas, Jennifer Hermoso en Aitana Bonmati.

Barcelona Women wonnen vorig seizoen alle 30 competitiewedstrijden en bereikten vervolgens de Champions League-finale. Daarom zijn de Spanjaarden ook op het Women’s Championship 2022 Tournament de grootste kanshebber.

De kans dat Spanje het toernooi wint staat op 3.75.

Engeland en Frankrijk zijn outsiders

Engeland heeft het thuisvoordeel voor het toernooi van deze zomer en de ploeg van Sarina Wiegman zal zich daarom willen tonen aan het thuispubliek. De manager won de vorige keer de competitie met Nederland en wil deze prestatie overdoen met Engeland.

Terwijl de Franse mannen wel vaker grote toernooien winnen, is dat voorlopig niet het geval bij de Franse vrouwen. Ze hebben nog nooit een internationaal toernooi gewonnen en willen hier voor de eerste keer in slagen deze zomer in Engeland.

Op papier is de Franse ploeg een van de beste ploegen op het toernooi maar randzaken in het team zorgen ervoor dat Frankrijk niet met het beste team komt afzakt naar Londen. Corinne Diacre is volhardend in het uitsluiten van Lyon-spelers Eugenie LeSommer en Amandine Henry van haar selectie, ondanks het feit dat Henry vorige maand speler van de wedstrijd werd in de Champions League-finale.

De kans dat Engeland het toernooi wint staat op 5.00, voor Frankrijk is dat 6.50.

Vorige winnaars:

2017: Nederland

2013: Duitsland

2009: Duitsland

2005: Duitsland

2001: Duitsland

Toon andere wedopties

X