Fenerbahce - Union, Europa League, voetbalweddenschappen
Fenerbahce - Union, Europa League, voetbalweddenschappen

Fenerbahce – Union: Union kan niet meer scoren de laatste weken

Odds op: 22 september

De 1e speeldag van de groepsfase van de Europa League. Fenerbahçe neemt het thuis op tegen Union.

Fenerbahçe ontvangt Union Saint-Gilloise in de eerste speelronde van de Europa League-groepsfase. Dit belooft een interessante ontmoeting te worden tussen twee teams met verschillende recente prestaties. Fenerbahçe, was in vorm tot het dit weekend thuis verloor van Galatasaray (1-3). Union Saint-Gilloise daarentegen worstelt op verplaatsing, zonder winst in hun laatste zes uitwedstrijden.

Wedden op Fenerbahce – Union. De noteringen zijn in het voordeel van paars-wit.

Fenerbahçe verloor thuis met 1-3 van Galatasaray

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.68.

De Turkse grootmacht Fenerbahçe verkeert momenteel in uitstekende vorm, ondanks hun recente verlies tegen aartsrivaal Galatasaray (1-3). Onder leiding van José Mourinho heeft het team sterke resultaten neergezet in de Süper Lig, waar ze momenteel op de tweede plaats staan. Hun aanvalslinie, met Oshiment en ex-Rode Duivels Dries Mertens en Michy Batshuayi, is indrukwekkend. Het team dat in 11 opeenvolgende wedstrijden minstens één doelpunt heeft gescoord. Thuis is Fenerbahçe bijzonder sterk; ze hebben hun laatste vijf thuiswedstrijden gewonnen, waaronder een 3-0 overwinning op Alanyaspor in augustus. Bovendien hebben ze de neiging om de eerste helft te domineren, met een winstpercentage van 51% in deze periodes.

De ploeg heeft echter ook zwakke plekken, vooral in hun verdediging. Hoewel ze de neiging hebben om veel doelpunten te scoren, was hun defensieve lijn kwetsbaar, vooral tegen Galatasaray. Deze wedstrijd biedt hen de kans om hun sterke thuisreeks in Europa voort te zetten en hun start in de groepsfase van de Europa League met een overwinning te bekronen.

Union kon 4 wedstrijden niet scoren

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 4.75.

Union Saint-Gilloise, de Belgische revelatie van de afgelopen seizoenen, kent een moeilijke periode. Ze hebben niet weten te scoren in hun laatste vier wedstrijden en bevinden zich momenteel in een mindere vorm. Hoewel ze verdedigend solide zijn gebleven, zoals blijkt uit hun 0-0 gelijkspel tegen Standard Luik, missen ze aanvallend de scherpte die hen vorig seizoen naar succes leidde. De laatste keer dat ze wisten te scoren was in hun 2-0 nederlaag tegen Antwerp.

Wat wel opvalt bij Union is hun strijdlust in Europese wedstrijden. Vorig seizoen verbaasden ze vriend en vijand door Eintracht Frankfurt te verslaan in de Conference League, en ook nu zijn ze vastberaden om hun slechte uitreeks te doorbreken. Tegen Fenerbahçe zullen ze echter een sterke defensieve organisatie nodig hebben om de krachtige Turkse aanval af te stoppen.

Hoewel de statistieken in het voordeel van Fenerbahçe spreken, is Union Saint-Gilloise zeker in staat om te verrassen, vooral gezien hun veerkracht in eerdere Europese confrontaties. De Belgische ploeg is tactisch goed georganiseerd, vaak spelend in een compacte 3-5-2 formatie, wat hen een sterke defensieve basis biedt. Echter, het gebrek aan doelpunten in hun laatste wedstrijden, met vier opeenvolgende wedstrijden zonder doelpunt, benadrukt hun huidige problemen in de aanval

Overzicht van de uitslagen

/

Toon andere wedopties

X