Arsenal - Sevilla, UEFA Champions League, voetbalweddenschappen
Arsenal - Sevilla, UEFA Champions League, voetbalweddenschappen

Ivoorkust – Nigeria: De revanche van Groep A

Odds op: 08/02/2024

Nigeria zal Ivoorkust, de gastheer, ontmoeten in de finale van de Africa Cup of Nations.

Hier is alles wat je moet weten over de CAN-finale, die een herhaling is van de Groep A-wedstrijd, waarin een penalty van William Troost-Ekong de wedstrijd voor Nigeria besliste op 18 januari 2024.

Wedden op Afrika-finale. Er is een grote kans dat weinig doelpunten zullen vallen. Minder dan 2.5 doelpunten staat genoteerd aan 1.49.

Ivoorkust is teruggekeerd vanuit het niets

De notering voor een overwinning van Ivoorkust staat aan 2.65.

Ivoorkust, kampioen van 1992 en 2015, heeft de afgelopen weken een ongelooflijk traject afgelegd.

Ivoorkust wordt het eerste gastland dat een CAN-finale bereikt sinds Egypte in 2006 – de Farao’s waren ook het laatste team die dat jaar de trofee thuis won.

De gastheren ontsloegen hun coach Jean-Louis Gasset na een rampzalige 4-0 nederlaag tegen Equatoriaal-Guinea. Dit leek hun campagne in de groepsfase te beëindigen, maar ze kwalificeerden zich als derde en versloegen vervolgens titelhouder Senegal. Daarna versloegen ze Mali met twee man minder en uiteindelijk DR Congo. Steeds met een kleine marge.

Sébastien Haller scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd toen Ivoorkust DR Congo versloeg in de laatste wedstrijd afgelopen woensdagavond (1-0).

Tegen Nigeria hebben de twee naties nu een gelijke stand na de krappe overwinning van Nigeria in de groepsfase. Nigeria had al vier van zijn zes eerdere ontmoetingen tegen Ivoorkust verloren. Voor Ivoorkust is Haller nu terug in vorm en operationeel, naast Simon Adingra van Brighton.

Serge Aurier, Odilon Kossounou en Oumar Diakité zullen allemaal terug zijn van schorsing voor de Olifanten.

Het zal waarschijnlijk een gespannen en wantrouwige finale worden, beslist door slechts één doelpunt, zoals het geval was in de groepsfase aan het begin van de competitie. Maar het zou ook niet verrassend zijn om het te zien doorgaan naar verlengingen en penalty’s.

Onze andere weddenschap Ivoorkust tegen Nigeria neigt naar een 0-0 gelijkspel bij rust voor een notering van 2.40.

Nigeria had het moeilijk in de halve finale

De notering voor een overwinning van Nigeria staat aan 2.70.

De Super Eagles zijn nog steeds ongeslagen en kenden tot nu toe een gemakkelijke Afrika Cup, maar werden gedwongen tot dramatische penalty’s door een vastberaden Zuid-Afrikaans team in de halve finale.

Kelechi Iheanacho scoorde de winnende penalty om Nigeria binnen bereik te brengen van een vierde continentale kroon en de eerste sinds 2013.

Nigeria was nogmaals niet op zijn best tegen Zuid-Afrika, denkend de wedstrijd met 2-0 te beëindigen maar het doelpunt werd afgewezen voordat de Bafana Bafana een penalty kregen voor een fout in het strafschopgebied die werd omgezet om de verlenging af te dwingen.

Maar ze hielden hun hoofd koel om te winnen met penalty’s en een aantrekkelijke confrontatie tegen het herrijzende Ivoorkust in de finale te organiseren.

Victor Osimhen werd fit verklaard om Nigeria te leiden tegen Zuid-Afrika nadat buikongemak hem oorspronkelijk had verhinderd met het team te reizen.

Ola Aina, Moses Simon en Calvin Bassey waren allemaal één waarschuwing verwijderd van het missen van de finale, maar geen van deze drie spelers werd gewaarschuwd tegen Zuid-Afrika.

Aanvullende statistieken

Ivoorkust 0–1 Nigeria

Nigeria 0-1 Ivoorkust

Ivoorkust 1–2 Nigeria

Wed op een selectie van meer dan 20.000 sportweddenschappen beschikbaar op vele sporten.

Toon andere wedopties

X