Sevilla vs. AS Roma, Europa League, voetbalweddenschappen
Sevilla vs. AS Roma, Europa League, voetbalweddenschappen

Finale Europa League: Sevilla FC is lichtjes favoriet

Odds op: 25/05/2023

De finale van de Europa League. Sevilla neemt het in de Puskás Aréna in Boedapest op tegen AS Roma.

Wedden op Sevilla – AS Roma. De noteringen zijn lichtjes in het voordeel van Sevilla.

Sevilla is specialist in de Europa League

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.60.

Sevilla schakelde Italiaans recordkampioen Juventus uit in de halve finales om zich te kunnen plaatsen voor de finale van de Europa League. Voor Sevilla is het geen uitzondering dat ze in de finale staan, telkens als ze zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales raken ze altijd tot in de finale. Zeven kwartfinales, zeven halve finales en zeven finales. Sevilla FC heeft het opnieuw gedaan en mag naar Boedapest komen om onze zevende UEFA Europa League-titel op te eisen.

Sevilla won met 2-1 van Juventus in de terugwedstrijd van de halve finale van de Europa League, na de 1-1 in de heenwedstrijd. De Argentijn Erik Lamela scoorde het winnende doelpunt, 5 minuten in de blessuretijd.

Sevilla heeft voor de zevende keer de finale van de UEFA Cup/Europa League bereikt, twee keer meer dan welke andere club dan ook. Ze hebben het toernooi gewonnen bij elke vorige keer dat ze de finale bereikten de laatste 6 keer (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020).

Sevilla weet alvast wat het moet doen om de Europa League te winnen. Kunnen de Spanjaarden hun zevende trofee winnen? Zet in op ‘Sevilla wint de trofee’ en win 1.78 keer je inzet terug.

Mourinho is een prijzenpakker

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 2.90.

AS Roma moest voorbij het Duitse Leverkusen om tot in de finale te raken. AS Roma slaagde er op donderdag in een 0-0 gelijkspel te boeken op bezoek bij Bayer Leverkusen in hun terugwedstrijd in de halve finale van de Europa League om de finale te bereiken met een totale overwinning van 1-0. De Romeinen hebben zo een back-to-back Europese finales bereikt onder coach Jose Mourinho na het winnen van de Europa Conference League-titel vorig seizoen.

Afgezien van een kans in de tweede minuut voor Lorenzo Pellegrini van Roma, hadden de Duitsers de overhand in de eerste helft met een tiental pogingen op doel in vergelijking met slechts één echte kans van AS Roma. De troepen van José Mourinho wisten echter stand te houden en mogen opnieuw een Europese finale spelen. Voor de finale van vorig jaar was het nochtans geleden van de 1990–91 UEFA Cup-finale, die werd verloren van Inter Milaan.

Roma staat voor de tweede keer in de finale van de UEFA Cup/Europa League en na de nederlaag in 1991. Dit is wel hun vijfde grote Europese finale, na 1961 (Fairs Cup), 1984 (Europa Cup), 1991 (UEFA Cup) en 2022 (Europa Conference League).

Na vorig seizoen de Europa Conference League te hebben gewonnen, zou Roma in opeenvolgende seizoenen een grote Europese titel kunnen behalen, die vier keer eerder is behaald door een Italiaanse club: Inter Milaan in 1964 en 1965, AC Milan in 1968 en 1969, Juventus in 1984 en 1985 , en opnieuw AC Milan in 1989 en 1990.

Kan Mourinho zijn status als prijzenpakker opnieuw waarmaken? Zet in op ‘AS Roma wint de trofee’ en win 1.95 keer je inzet terug.

Overzicht van de uitslagen

 

Toon andere wedopties

X