Frankrijk - België, EK 2024, voetbalweddenschappen
Frankrijk - België, EK 2024, voetbalweddenschappen

Frankrijk – België: kan Frankrijk de favoriet uitschakelen?

Odds op: 28 juni

De 1/8e finale van het EK 2024 in Duitsland. Frankrijk neemt het thuis op tegen België.

De confrontatie tussen Frankrijk en België vindt plaats op maandag 1 juli in de Düsseldorf Arena in Düsseldorf. Dit duel belooft een van de meest spannende en beladen wedstrijden van de achtste finales te worden. Beide teams hebben een rijke voetbalgeschiedenis en een schat aan talent, maar hebben ook hun eigen uitdagingen en struikelblokken gekend tijdens dit toernooi.

Wedden op Frankrijk – België. De noteringen zijn in het voordeel van de Fransen.

Frankrijk wil het EK winnen

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.90.

Frankrijk gaat de achtste finales in met gemengde gevoelens. Hoewel Les Bleus hoge verwachtingen hadden voorafgaand aan het toernooi, hebben ze deze niet volledig kunnen waarmaken in de groepsfase. Na een gelijkspel tegen zowel Nederland als Polen, eindigden ze als tweede in Groep D. Dit roept vragen op over hun consistentie en vermogen om in cruciale momenten te presteren.

Didier Deschamps, de ervaren coach van Frankrijk, beschikt over een volledig fitte selectie. De terugkeer van Kylian Mbappé na een neusbreuk in de openingswedstrijd biedt hoop. Mbappé zal waarschijnlijk het aanvallende spel leiden, gesteund door sterspelers zoals Antoine Griezmann en Olivier Giroud. De jonge Bradley Barcola, die indruk maakte tegen Polen, hoopt op een basisplaats, maar het is waarschijnlijk dat Marcus Thuram in de aanval zal starten.

Frankrijk heeft in het verleden bewezen sterk te zijn tegen België, zoals blijkt uit hun recente ontmoetingen. Deschamps zal moeten vertrouwen op de ervaring en kwaliteit van zijn team om door te dringen tot de kwartfinales, waar ze het mogelijk tegen Portugal of Slovenië kunnen opnemen. Het Franse team zal vooral hun defensieve organisatie, aangevoerd door Adrien Rabiot op het middenveld, moeten optimaliseren om de aanval van België af te stoppen.

België wil de fans terugwinnen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 4.33.

België heeft een uitdagend toernooi achter de rug, waarbij ze als tweede eindigden in Groep E. Dit werd deels verwacht, aangezien het team zich in een overgangsfase bevindt. Ondanks hun hoge FIFA-ranking was de consistentie in hun spel ver te zoeken. Domenico Tedesco heeft meerdere opstellingen geprobeerd in de groepsfase, wat wijst op een zoektocht naar de juiste balans in het team.

België beschikt over een schat aan aanvallende talenten, maar het vinden van de juiste samenstelling blijft een probleem. Romelu Lukaku, die een teleurstellende vorm vertoont, kan mogelijk vervangen worden door Lois Openda, die een uitstekend seizoen achter de rug heeft bij RB Leipzig. Ook de terugkeer van Dodi Lukebakio na een schorsing biedt Tedesco extra opties op de vleugel, naast spelers zoals Leandro Trossard en Jérémy Doku.

Hoewel de Rode Duivels defensief solide zijn gebleken met slechts één doelpunt tegen in drie wedstrijden, moeten ze hun aanvallende kracht verbeteren om Frankrijk te verslaan.

In hun laatste zes ontmoetingen heeft Frankrijk slechts één nederlaag geleden tegen België. Een van de meest memorabele confrontaties was de halve finale van het WK 2018, waarin Samuel Umtiti de beslissende treffer scoorde voor Frankrijk. Beide teams staan nu voor een nieuwe uitdaging in de achtste finales van Euro 2024. Terwijl Frankrijk op zoek is naar hun derde Europese titel, probeert België hun eerste grote trofee te winnen.

Overzicht vorige wedstrijden

Frankrijk 1-1 Polen

Oekraïne 0-0 België

Live odds

Toon andere wedopties

X