Georgië (O21) - Israël (O21), voetbalweddenschappen
Georgië (O21) - Israël (O21), voetbalweddenschappen

Georgië (O21) – Israël (O21): kan Georgië blijven verrassen?

Odds op: 29/07/2023

De kwartfinales van het Europees Kampioenschap voor Beloften. Georgië neemt het op tegen Israël.

Het Europees kampioenschap voor beloften, ook wel bekend als het UEFA European Under-21 Championship, kent een rijke geschiedenis. Het toernooi vond voor het eerst plaats in 1978 en sindsdien wordt het elke twee jaar georganiseerd. Het is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze jeugdtoernooien ter wereld.

Het EK voor beloften richt zich op spelers onder de 21 jaar, wat betekent dat de deelnemende spelers geboren moeten zijn op of na 1 januari van het jaar waarin het toernooi plaatsvindt. Dit zorgt voor een competitie tussen jonge talenten die strijden om de eer van hun land.

Wedden op Georgië (O21) – Israël (O21). De noteringen zijn in het voordeel van de Georgiërs.

Georgië kon zich verrassend plaatsen

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 2.30.

Het Georgische team heeft een echte prestatie geleverd door als eerste uit een groep bestaande uit Portugal, België en Nederland te komen. Na een verrassende 2-0 overwinning op competitiefavorieten Portugal te hebben behaald, zette Georgië opnieuw een prestatie neer door terug te komen tot 2-2 tegen België, nadat hij tijdens de rust nochtans al twee doelpunten had moeten incasseren.

Uiteindelijk had Georgië op de laatste dag alleen een gelijkspel nodig om kwalificatie veilig te stellen. Na een 0-1 voorsprong tegen Nederland moest het team genoegen nemen met een gelijkspel, maar eindigde niettemin als beste van de groep, want de Portugezen wonnen met 2-1 van België, waardoor ze Engeland in de kwartfinale konden ontwijken.

Georgië heeft zich tot nu toe thuis ontwikkeld en krijgt de kans om in de kwartfinales weer thuis te spelen en zal daarom kunnen profiteren van de steun van het publiek, dat zich na hun daverende resultaten achter het team zal scharen. Bovendien stelt deze eerste plaats in groep A hen in staat om de hele competitie thuis te spelen!

Zet in op een thuiszege of een gelijkspel voor Georgië om te profiteren van een quotering van 1.35.

Wedden op het Europees Kampioenschap voor Beloften doe je bij bwin

Israël kwalificeerde zich in extremis

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 3.10.

Geplaatst in groep C naast Engeland, Tsjechië en Duitsland, werd Israël op tijd wakker nadat het nochtans na 2 wedstrijden op de laatste plaats in de groep stond. Door een overwinning op de laatste speeldag kon het team zich alsnog kwalificeren voor de kwartfinale.

Het team speelde op de eerste speeldag eerst gelijk tegen Duitsland, voordat het met 2-0 verloor van Engeland. Op de slotdag stond de ploeg tegenover Tsjechië, dat had gewonnen van Duitsland en dus aan een gelijkspel genoeg had om zich te plaatsen. Maar tegen alle verwachtingen in was het Israël dat zich uiteindelijk kwalificeerde dankzij een 1-0 overwinning en een doelpunt in de 82e minuut!

Het wordt dus interessant om deze ontmoeting tussen de twee kleine duimpjes van deze kwartfinales te volgen. Wed op beide teams om te scoren om te profiteren van een quotering van 1.75.

Overzicht van de uitslagen

 

Toon andere wedopties

X