Italië - België, Nations LEague, voetbalweddenschappen
Italië - België, Nations LEague, voetbalweddenschappen

Italië – België: kan België de strijd om groespwinst terug spannend maken?

Odds op: 7 oktober

De derde wedstrijd van de groepsfase van de Nations League. Italië neemt het thuis op tegen België.

In de derde wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Nations League neemt Italië het thuis op tegen België, twee Europese grootmachten die vaak garant staan voor spektakel. Beide teams willen hun stempel drukken op het toernooi, vooral na hun eerdere prestaties in deze editie van de Nations League. Historisch gezien heeft Italië de overhand in deze ontmoeting, met 6 overwinningen in de laatste 10 ontmoetingen. Italië heeft bovendien een sterke thuisreeks en is ongeslagen in hun laatste vijf thuiswedstrijden, terwijl België al drie keer op rij niet van de Azzurri heeft kunnen winnen.

Wedden op Italië – België. De noteringen zijn in het voordeel van de Italië.

Italië is op weg naar groepswinst

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 2.10.

Italië verkeert in een goede vorm sinds hun teleurstellende EK 2024-campagne, en ze staan momenteel aan de top van hun Nations League-groep. Hun laatste wedstrijd tegen Israël was een belangrijke 1-2 overwinning, waarin Davide Frattesi en Moise Kean beide scoorden. Italië begon traag maar kwam op gang na de openingstreffer van Frattesi.

Italië lijkt vastberaden om hun thuisreeks voort te zetten. Ondanks hun defensieve problemen — ze hebben in hun laatste zes wedstrijden steeds een tegendoelpunt moeten incasseren — kunnen ze vertrouwen op hun sterke aanval. Davide Frattesi is momenteel de topscorer voor Italië in deze Nations League, met twee doelpunten op zijn naam. Italië heeft een indrukwekkende staat van dienst in eigen huis: wanneer ze met 1-0 voorstaan, winnen ze in 100% van de gevallen. Ook statistisch gezien lijkt Italië in het voordeel, met een gemiddelde van 2,33 doelpunten per wedstrijd thuis en een ongeslagen thuisreeks van vier ontmoetingen tegen België.

België zonder de Bruyne en Lukaku

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 3.40.

België staat onder druk na een 2-0 nederlaag tegen Frankrijk in hun laatste Nations League-wedstrijd, een resultaat dat hen op de tweede plaats in de groep hield. Ondanks het verlies creëerde België verschillende kansen, maar ontbrak het aan scherpte voor het doel. Kevin De Bruyne, de sterspeler van de Rode Duivels, was ontevreden over de prestaties van zijn team, en is er wegens een blessure niet bij Italië. Historisch gezien heeft België moeite gehad om Italië te verslaan, vooral in uitwedstrijden, en hun recente vorm tegen de Azzurri is zorgwekkend. Ze zullen moeten verbeteren als ze kans willen maken om deze cruciale wedstrijd te winnen.

België, gecoacht door Domenico Tedesco, heeft moeite gehad om hun volledige potentieel te benutten in deze Nations League-campagne. Met Kevin De Bruyne als topscorer, die tweemaal heeft gescoord, moeten de Rode Duivels nu hopen dat de jongere spelers gaan opstaan. Toch blijkt Italië een moeilijke tegenstander, aangezien België geen van hun laatste drie ontmoetingen tegen hen heeft gewonnen. Gemiddeld scoren ze slechts 0,83 doelpunten per uitwedstrijd in deze Nations League, en wanneer ze met 1-0 achterstaan in uitwedstrijden, winnen ze nooit. Dit is een uitdaging die België moet overwinnen als ze hun slechte vorm tegen Italië willen doorbreken.

Overzicht vorige wedstrijden

Israël 1-2 Italië

Frankrijk 2-0 België

Toon andere wedopties

X