AA Gent vs. KV Kortrijk, Jupiler Pro League, voetbalweddenschappen

AA Gent – KV Kortrijk: de Gentenaars wonnen ruim in Conference League

Odds op : 28/07/2023

De 1e speeldag in de Jupiler Pro League. AA Gent neemt het thuis op tegen KV Kortrijk.

Wed op AA Gent – KV Kortrijk. De noteringen zijn in het voordeel van de thuisploeg.

De laatste vijf ontmoetingen tussen deze twee teams waren fel bevochten wedstrijden, met twee overwinningen voor elk team en één gelijkspel. Vorig seizoen won KAA Gent beide wedstrijden (2-1 thuis en 4-0 uit).

AA Gent is het seizoen al begonnen

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 1.35.

Het afgelopen seizoen was indrukwekkend voor AA Gent, met vijf overwinningen en één gelijkspel in de Play-offs, waardoor ze deze glansrijk wonnen en zich kwalificeerden voor de Europa Conference League play-offs.

Op donderdag namen ze het op tegen MSK Zilina in 3e voorronde van de Conference League. AA Gent heeft een overtuigende 5-1 overwinning behaald in de heenmatch en staat zo met één been in de volgende ronde. Gift Orban speelde een belangrijke rol in de eerste helft, maar miste ook enkele kansen. Na de rust waren het Hugo Cuypers en Julien De Sart die het net wisten te vinden. De kwalificatie lijkt bijna zeker en het team kan zich wellicht voorbereiden op een reis naar Polen, waar Pogon Szczecin de heenmatch tegen Linfield met 2-5 won. Coach Hein Vanhaezebrouck is tevreden over de prestatie van zijn team en benadrukt dat ze klaar zijn voor de volgende uitdagingen.

De Gentenaars willen deze goede vorm nu doortrekken naar de competitie en meteen de 3 punten pakken tegen KVK. Zet in op ‘AA Gent / AA Gent’ en win 1.95.

KVK wordt gezien als degradatiekandidaat nummer één

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 8.50.

Door de misluke overname van KV Kortrijk en de onzekerheid bij de club wordt KVK door veel analisten als de grootste kanshebber gezien om te degraderen naar 1B volgend seizoen.

KV Kortrijk kende daarnaast ook een minder goed einde van het seizoen, met slechts twee overwinningen in hun laatste 10 wedstrijden van de reguliere competitie. Deze prestaties brachten hen onder druk in de strijd om het behoud, maar het team wist te profiteren van de nog slechtere prestaties van hun concurrenten om zich nog een seizoen te handhaven in de Belgische eerste klasse.

Dit jaar zal het doel van het team zeker zijn om de degradatie-play-offs te vermijden, die de laatste 4 teams in het klassement treffen na de reguliere competitie. Het begin van het seizoen zal ons zeker meer informatie geven over de ambities van het team.

Ondanks hun wisselvallige vorm, zullen de Kerels proberen een verrassing te creëren in de uitwedstrijd tegen Gent. Ze moeten echter hun prestaties in de eerste helft verbeteren, waar ze slechts 17% van hun wedstrijden winnen.

Kan KVK iets pakken op het veld van Gent? Zet in op ‘X of Kortrijk’ en win 3.10 keer je inzet terug.